Пролетта настъпва вече, рита, скача ЮНСКОто човече!!! - тема 10

• 31 263
  • 720
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Бубе, имах този проблем с първата бременност - прекалявах с млечните...  newsm78 не знам точно каква им е връзката, но докторът тогава каза, че плацентата се била калцирала твърде бързо.

# 571
Добро утро и от мен, мамчета!

Прегледът всъщност беше снощи. Направо съм в чуденка дали да ви споделя какъв беше прегледа, защото това е лекарят, на който имам пълно доверие, а след вчера съм с много смесени чувства. Първо си поговорихме на дълго и широко за гестационния диабет, за раждането и за дулите. Накрая ме попита дали ще се гледаме изобщо на ехограф и аз казах ДА, защото идеята беше, че са минали две седмици след късната морфология и трябва да се проследят водите и сакчетата, които са индикатор за евентуалния диабет. И оттам - видяхме сърцето, пишлето и не можем да намерим главата...от начало се смях, но после като той каза, че за първи път му се случва и къде ли се е скрила  -сигурно 2 минути на търсене ми се сториха като 30 Cry Накрая се оказа, че главата е точно под черния ми дроб, т.е. бебо се е разположил напречно на корема Sad

Edna_Me4ta, каза ми а си живея живота и да не правим обременяване с глюкоза, макар че и той констатира, че водите са ми увеличени, а и сакчетат бяха повече от едно. Утре си записах час при наблюдаващия, за да взема болничен, но смятам и с него да го обсъдя и дано поне една кръв пуснем, за да мога да си видя глюкозата. Бебето по най- накрая намерената глава отговаря на 32 г.с., а по календар трябва да съм 31. Бедро не премери.

Другото ми притеснeние породено от вчерашния преглед е, че той твърди, че дори да е седалищно понеже било второ раждане мога пак да родя нормално, но аз не съм сигурна, че съм склонна да поема този риск. Моят лекар  е на завидна възраст вече и всъщност се занимава с детско-юношеска гинекология ,както и е завеждащ на клиниката за репродуктивни проблеми  - рядко влиза в родилна зала. Аз ходя при него от тинейджърка и затова му имам доверие, но сега ме хвърли малко в музиката Cry

Mimko, и аз лях с гъли преди месец, но еднократно Гиназол подейства-поне до сега. С първате бременност последните 3 месеца все се лекувах от тази напаст.

И в нашата детска преди месец имаше страхотен скандал заради воденето на болни деца и от тогава ги посреща сутрин мед. сестра. Аз лично в тази връзка обмислявм да спра малката от детска началото на май месец, за да не довлече нещо точно на финалния девети месец, който пожелавам на всички мамита да дочакаме.

Как точно перете количките. Ние сега нали взехме от приятели, но се притеснявам, че ако сваля всичко после няма да мога да го наместя/сглобя. Иначе имаме парочистачка на Керхер  - и тя е вариант май Wink

ММ е уредил майстори вчера и от днес трябва да пакетирам и опразня три стаи:( дано само не се проточи много - все пак е само минаване с латекс, махане на климатик и запълване на дупката и тотално разместване - малката отива в нашата спалнимка, а ние с ММ и бебо живот и здраве в нейната. Холът поне си остава на място.

Момичета, ако някой търси количка за момиче - нашата от малката сме я пуснали в olx 3 в 1 Cossato - Free as bird - за 300 лв. Ако на някой му харесва, ще се радвам да иде при някоя от задочно познатите мамита;)

Хубав ден на всички!

П.П. някоя от Вас да е записана за утре на отворени врати в МД София - може да се запознаем на живо Wink

# 572
Бубе, имах този проблем с първата бременност - прекалявах с млечните...  newsm78 не знам точно каква им е връзката, но докторът тогава каза, че плацентата се била калцирала твърде бързо.
Аз и млечни много не ям. Декември като водихме малкия на лекар и  ме видя че съм бременна,ми каза след 6м да намаля много млечните продукти,но както писах при мен консумацията на млечни се състои в един таратор и айрян два-три пъти месечно.
Имам съмнение и че АГто може да е сгрешило,,ето защо утре ще искам второ мнение от Георгиев

# 573
rallyto  Ако наистина мислиш , че няма да можеш да сглобиш количката след като махнеш всички части първо я снимай едно хубаво от всички страни преди да я разглобиш . После по  снимките става лесно сглабянето .
Ох аз съм на преглед чак н а14ти трябваше да съм на 9ти но док. каза на 14ти заради почивните дни . За първи път щ еми се събере  цял месец да не видя бебо .
Вчера се възползвах от хубавото време и айде на покупки . За бебо купих няколко бодита и ромпърчета , 2 пеленки , хавлийка за баня , четки за почистване на шишета , лъжъчк за капки и термометър.  За мен си взех 1 нощница за кърмачки , подплънки за гърди и еднократни гащи които ми искат за болницата , но мисля да си взема и памучни дълбоки гащи защото тези еднократните нещо не ми вдъхват доверие и ми изглеждат много неудобни.

# 574
Здравейте! Аз май съм писала веднъж, но ви следя редовно и сега искам да се включа с въпрос провокирана от поста на rallyto. Вчера бяхме на ФМ за снимки, аз поне за това се бях настроила Simple Smile, но ни казаха, че главата на бебето е по-голяма- аз съм в 29 г.с. и всичко е в норма, освен главата, която е в 31 г.с. Днес ще ходя при наблюдаващия да ми назначи някакви изследвания за инфекция-- TORCH и исках да питам дали някоя от раждалите мами е имала подобен случай? Ние и двамата сме с големи глави, а при ММ цялото семейство са така. Даже и докторката каза, че явно има на кой да се метне, но могло и да е проблем.
rallyto, на теб казаха ли ти, че съмненията за диабет имат нещо общо с размера на главичката?

# 575
Нормално е някой неща да вървят по -напред . И нашата главичка върви напред спрямо тялото . 2 седмици напред не е нищо а и ехографа дава отклонения . Гаст. диабет според мен няма общо с размера на главичката -при гаст, диабет цялото бебче си върви доста по-едро

# 576
tedi8811, а вие от кога сте така? На нас за първи път ни го казаха сега и докторката ме пита дали съм боледувала. На теб правиха ли ти допълнителни изследвания?

# 577
dancing_barefoot на последния преглед и на моята бебка главата беше 2 с по-напред. АГто не ми спомена за диабет или нещо тревожно

# 578
Dancing_barefoot, и за нашата бебка, като я гледаха за последно преди 3 седмици, ни казаха, че изпреварва с 3 седмици по главичка и крачета, коремчето било в норма. Според моята АГ, това не е нищо притеснително. Голямата глава се наследявала, а и девойчето щяло да е дългокрако  Laughing
Помня, че и Рая беше с по-голяма главичка. Единственото, за което би могло да има значение, според моята АГ, е, че, ако главичката стане повече от 10 см., ще бъде трудно излизането и се препоръчва секцио.
За момента не мисля, че имаш повод за притеснение  Hug

# 579
Нормално е главичката да върви по голяма и с две седмици!Първата ми бременност Виктор вървеше с по голяма главичка и аз си го представях с някаква голяма глава и малко телце но се роди абсолютно съразмерен...перфектен,така че не се връзвам много на мерките на ехографа.

# 580
И на нашата мома главичката и е с 10ина дни напред, докторката каза, че няма нищо притеснително и че за популацията тук (България ли, Балканите ли) са характерни по-закръглени глави

# 581
  • в матрицата
 bubentseto, благодаря за разясненията. До сега никой никога не ми е обръщал внимание на плаценатата. Само знам, че е предна, каквото и да означава това.
За размерите на бебебта - глави, крака, килограми - не се връзвайте. Всичко е ориентировачно. моята щерка според ехографа трябваше да се роди към 3300гр, а едвам стигна 2800гр.

# 582
Добро утро.
Поредна нощ без сън. Този път си имах и твърд корем.

~Mimko~ мен точно плацентата ми ме притеснява. На мен в 28с ми казаха 2 степен,а тя е нормална знам от 34 седмица чак.Сега трябва да е 0 ,най-много 1. Утре съм в Надежда и ще попитам и за мен да ми е спокойно.
Днес съм цял ден сама и ще чистя,а нямам желание за нищо.
Няма как да ми е 0, като последните 2 месеца ми е 1 ст. Питай най добре- да видим и на теб какво ще кажат. Между другото и аз не пуша, нито съм на диета, но пък много ям млечни продукти. Което също е фактор прихзреенето.
rallytoНе се тревожи, според мен си има време бебето да се завърти. Успех с ремонта и не се преуморявай да не те сложат на леглови режим като мен. Пусни ми 1 линк с количката, за да я огледаме с таткото Simple Smile
tedi8811 видях ти покупките в групата - много са свежарски!!!
dancing_barefoot И според мен не бива да се тревожиш. Бебетата, които живеели в среда на гест. диабет наддавали  и в областта на раменцата. Споко.

# 583
Suzza може би просто не са ти споделили,ако всичко е ок,някои лекари просто не са от йай-разговорливите Simple Smile Аз също съм с предна Wink
А за размерите,както е писала Катериче ,може да има значение за начина на раждане,но това зависи и от майката,тясна или не е. Моя син се роди 3,950 кг и понеже аз съм тясна се наложи секцио,сега се моля бебка да е по-малка,че не искам пак с операция,ама каквото такова

# 584
Привет мами и от мен в днешния слънчев ден

и на мен ми казаха че беба върви с една седмица по рано - да е жива и здрава

аз да ви попитам, че съм забравила от баткото - след като 45 дневния ми болничен се пада на 28,04 - тогав а ме викат с картона, това означава, че болничния започва да тече от 28,04 или от 29,04? много ми е притеснено като пишете как ви бавят изплащания на болнични и тн...като се гледам как всеки понеделник имам по 100лв сметка в супермаркета, не ми се мисли просто...да не говоря, че с моето желание да ям плодове и зеленчуци, поне 30лв само за това перо отиват, 20 за кашкавали прясно мляко...и ето я половината сума на седмичната ми сметка...ама да сме живи и здрави

Общи условия

Активация на акаунт