Пролетта настъпва вече, рита, скача ЮНСКОто човече!!! - тема 10

• 31 263
  • 720
  •   1
Отговори
# 555
Преди време си взехме дунапренено матраче на Икеа.Въпреки че беше ново и си има калъфче  исках да го изперем .ММ ми одиса и се започна едно чудо в банята.Пяна,пяна и пак пяна.Няма изплакване,а после като почна едно сушене......2-3седмици.Бях се притеснила,че ще родя а дюшечето мокро.Аз лично втори път не се хващам.
Елле стига вече с болежки,вярно че бебчо от сега усеща колко борбена майка има но все пак много ти струпа : Sad

# 556
Евам едвам изтраях този ден.......колкото по-малко работни дни ми остават, толкова ми е по-трудно......получих адски болки в гърба.....мрън-мрън-мрън

# 557
Момичета, аз мисля, че самите дюшечета, ако ги изкарате само да ги напече слънцето им стига...после и с обикновена прахосмукачка да ги минете да им 'дръпнете' праха който са поели...не знам ако имате сушилня дали може да се сложат в нея на функция проветряване само  newsm78

ел, маги, вие ми звучите най притеснени от всички - кураж момичета, не се предавайте, всичко ще е наред!

днес бе страхотен слънчев ден, в обедната почивка се разходих с една колежка и хапнахме на една пейка на слънчице - така ми замириса на пролет, много съм доволна:) просто стоенето на слънце си зарежда. хубава вечер на всички от мен

# 558
Еллле, Маги, бързо да ви минават болежките  Praynig ...

На тези, на които им предстои пътуване - лек път  Hug

Не бих прала матрачето, а само калъфката, дунапрена на слънце (а дано изгрее малко  Confused ) Предполагам, че има и сухи препарати за дезинфекция, но на дали е необходимо.

Нещо ми се иска утре да ми е последния работен ден. Знам, че има мнооооого работа, но  Whistling Имаме толкова работа, че даже не успях и да помириша слънчицето навън  Confused

Днес започнах деня пак със скандал
Скрит текст:
в яслата. Една майка две ги води - кашлят, сополи - било от варицелата  #Crazy дето карали. Като я емнах... измъкна се с наведена глава, но ми каза, че не я било срам  Crossing Arms Не желая повече да се занимавам с болести - и физически и емоционално, и финансово - не мога  Cry .

Лека нощ  Hug

# 559
Моят работен ден най-после приключи, сега си влизам в къщи  Tired.
Днес звънях на ЛЛ за моите нови болежки и сега лекувам и синузит, щото другото ми беше малко  Rolling Eyes.
Нашето матраче е с кокос, но не помня марката, а сега се ползва от друго дете, още не са ми го върнали. Смятам да изпера калъфа и да оставя пълнежа на слънце да се напече.
Днес мимко не беше ли на преглед  newsm78. Я, бързо на отчет .
DilyanaVutova, радвам се за добрите новини, само такива да се чуват Simple Smile.
Дива, лек път и от мен. Ще очакваме включване от родна земя  Wink.
Снежинке, и аз полудявам от такива 'отговорни' родители. Този грип малкия го домъкна от градината и вече трета седмица се боря с последствията.  В сряда и аз го пускам на градина и съм в ужас какъв ли вирус ще ми довлече и този път  ooooh!.
Сиси, благодаря ти мила, но се чувствам точно обратното - страхувам се, че не правя най-доброто зза себе си и съответно за бебето. Може би трябва да сепазя повече, за да предпазя и него, и аз не знам.
Благодаря ви за подрепата, момичета, златни сте   Hug.
Лека вечер от мен и дано няма среднощи включвания от никой  Wink.

Последна редакция: пн, 30 мар 2015, 22:52 от Ellle

# 560
Ellle Стига вече! Спирай се с тези болежки!! Hug Hug Hug
magi_sveta Тоя вирус го пращай да си ляга  #2gunfire! Стига с тези вируси, момичета!! БТВ много ми допадна изразът - "КИТОВАТА ГРАЦИЯ" Peace
Diva* И от мен лек път! (писах 1 пост още преди обед, но го изтрих и тръгнах на лекар)
DilyanaVutova Браво на бебчето! Дано контракциите отминат!
Edna_Me4taВсичко ще е наред, сигурна съм!!
Geri ATHINA Айде започна ти с обратното броене и към България. Тук не е още толкова топло, но вярвам, че ще ти е екстра.
rallyto Голямо "завижд" за отшумялото протрито. Мойто се оказа гъби. По-надолу подробно ще разкажа.
kokona777 Hug Hug
snowflakely Опитвам се да разбирам такива дето си водят децата на градинка болни, но не успявам ooooh! ooooh! Дано не ми се налага да го правя един ден  Praynig Praynig Имаш си основания за притеснения по тази тема  Peace

Елле, не позна - нощното включване е мое. Обикновено сутрин ви посреща мой пост. Laughing Laughing
Та днес отчет.
Скрит текст:
Втори ден ме боли гърлото - основно сутрин (което за мен е по обед). Станах и пих чай и тръгнах за преглед. Кръвното ми беше 110 на 70. Идеално. Влязохме при доки и той пита как съм - и аз почнах - гърлото ме боли, имам подсичане в интимната област и имах теч миналата седмица.  Laughing Laughing Гърлото ми каза да  се боря с чай и основно топли напитки. Нищо не каза за хомеопатични. За теча също нищо не ми каза. Но пък сестрата ми се скара вън във фоайето още преди да вляза при доктора  Embarassed Embarassed Трябвало да се обаждам в такива случаи. Нищо. Качих се на магарето и доктора като ме видя
Скрит текст:
вика - това са гъби, и освен, че са външно, кожата ти е пресушена, ами и  вътрешно си, цитирам "пламнала"
 Embarassed Embarassed Каза, че промивки с тетра и бочко няма да ме спасят. Провери ми шийката мануално и веднага ме пита дали си почивам - казах уж да. После като се изместих на вагиналния ехограф се оказа, че  от 2.8 е станала 2.4 за 1 месец. Накара ми се, каза да оставям ремонтите и бабите да чистели. За да не "изтърся" бебето месец по-рано, защото е опасно за мъничето,не за мен.  Sad  Дори по този повод даде на ММ позволение да ме бие, ако види да върша някаква работа. Общо взето доста ме наплаши с тази шийка. ooooh! ooooh!  Хубавото е, че нямам контракции и дискомфорти по корема и матката. След, което преминахме към по-ведрите новини -  бебчето е вече почти 1500гр в 30г.с., обърнала се била с главата надолу, но съм сигурна, че предната вечер не беше обърната така. Плацентата ми е ІІст. (така пише в амб.лист.), каза, че е идеална и водите също ми  са супер.
   В крайна сметка сега съм на 3 литра вода (които рядко изпивам), храна, почивка, вагинални овули + крем Канестен. И пожела след 15 дни да отида пак, за да види шийката как се движи. Предполагам и заради гъбите - да ги види дали не са готови да ги берем. Joy
След прегледа ми падна кръвното и още в кабинета обилно се припотих. Като тръгнахме с колата слязох на 1 кръстовище и дадох своето на 1 градинка  Sick Sick  Но това май, защото бях гладна и ми стана топло и се притесних. Туй то!  Rolling Eyes Rolling Eyes Пожелавам си да се оправям бързо  Laughing Laughing И да няма случаи като моя, а само хубави новини.

# 561
леле мимко, четох ти разказа, добре, че накрая си намерила сили и за хумор...пожелавам ти всичко да ти е зад гърба и наистина оставяй бабите да чистят

на мен тази часова разлика нещо не ми се отразява добре -тоест смяната на времето...мятах се, мятах се до 1,20...и отворих лаптопа и до ей сега работих...3 ч сутринта е...мисля да се възползвам да си изпия желязото вече и да заспивам..бебка ме подритва...после ще мрънкам, че бебето ми не спи нощем като се роди живот и здраве, а то как да спи, като аз не спя... с баткото бях така последните месеци - до 5ч сутринта съм бодърствала и после в 12 на обяд ставах - това 45 дни преди болничния...

нали с баткото бях планово секцио, до ей сега четох разни статии как да различа истинските контракции от 'фалшивите' - чак и док питах мин седмица - и тя ми казва, ами като болка от цикъл са истинските...то всичко хубаво, ама на моменти мен ме боли и от самото разширяване на кокалите ...усещам живот и здравей като вляза в деветия месец какви вълнения ще са пак...имам отново да приспивам мм с репликата - 'имам чувството, че тази вечер ще родя' Joy

# 562
  • София
На всички явно се отразява негативно смяната на времето. И аз вечер не мога да заспя, сутрин ставам рано да изпратя ученика на училище, през нощта ставам по 2-3 пъти до 00... Ама така ще е и занапред- трябва да се свиква. Нашата мома е вече 1.200 кг-28 седмица. Поприключваме с ремонта, но сега идва голямото чистене и подреждане. Свекърва ми си предлага услугите, но аз предпочитам да извикам фирма да почисти основно и после аз да си оправям гардеробите и кухнята сама- малко по малко. След като финализираме в къщи смятам да започнем с приготовленията за бебето- да изпера количката, кошарката, дрешките, да понакупя шишета, памперси и козметика. Също така и някакъв комплект за изписването и сме готови. Всичко друго си имам от баткото Simple Smile
На всички болни мами пожелавам бързо оздравяване и само положителни мисли до финала!

# 563
От къде сте купували палатката? И аз търся нещо такова.
Малко със закъснение да отговоря. Мисля, че взехме от Бебе маркет. После някой ми каза, че в декатлон има подобни и май на по-добра цена. Нашата беше 50-60 лв. като че ли.

# 564
Добро утро на всички бременелки!

piletta  и aYnaT веднага да си оправяте настроението и спането! Naughty

~Mimko~ какви си ги сътворила.....за мъжа ти не знам, но ние момичетата със сигурност ще ти се съберем да те нашляпаме ако продължаваш да се натоварваш!

Ellle аз от кога ти обяснявам, че прекалено се натоварваш.......до кога искаш да работиш - докато родиш ли! no no no

snowflakely а ащо по-неприятното е, че това го правят родителили, които не са ангажирани с работа, а просто да са си свободни да се размотават и пият кафета #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Ох, днеска се накарах на всички......ама Вие момичета не се грижите за себе си и затова! Прегръщам Ви!  love001  love001  love001

# 565
Добро утро.
Поредна нощ без сън. Този път си имах и твърд корем.

~Mimko~ мен точно плацентата ми ме притеснява. На мен в 28с ми казаха 2 степен,а тя е нормална знам от 34 седмица чак.Сега трябва да е 0 ,най-много 1. Утре съм в Надежда и ще попитам и за мен да ми е спокойно.
Днес съм цял ден сама и ще чистя,а нямам желание за нищо.

# 566
  • София
Уф, и аз не можах да заспя сутринта след като изпратих четата на училище... Сега пуснах пералня и съм се разчистила леееекаааа-полееееека, да не се преуморя нещо. Хич нищо не ми се прави, идват празници, дъщерята отива в четвъртък на лагер, а аз съм се отпуснала като желе и хич ме няма... Нещо и настроението ми е паднало... Ще се опитам да се мобилизирам, че трябва да решим с ММ вече окончателно за плочките в банята, майсторите станаха готови да ги лепят, докато ние (най-вече аз) ни дойде музата да ги измислим и купим... ужас просто, не мога да се понасям такава.

# 567
  • в матрицата
bubentseto,  какви са тези степени на плаценти? Какво им е значението?

# 568
Suzza,
 Направо копирам Wink

Преждевременно стареене на плацентата: Към края на срока на бременността функциите на плацентата постепенно отслабват. Вашето бебе се готви да излезе на бял свят, а неговият първи „дом"  изживява своя срок, за де се отправи „на почивка". Случва се, обаче, процесът на стареене на плацентата да започне малко по-рано и тя вече да не може да се грижи за бебето, като му доставя всички необходими вещества. Към това са склонни пушещите бъдещи майки и тези, които се увличат по диети.

КАКВО СЕ СЛУЧВА? В 9 от 10 случая лекарят ви предписва почивка в домашни условия, а могат да ви назначат медикаментозно лечение.

КАК ЩЕ РАЖДАТЕ? В повечето случаи раждането протича по естествен път. Ако стареещата плацента започне да се отлепва преди термина, могат да ви назначат за цезарово сечение.

Аз не пуша,нито спазвам диета,явно има и други причини.

# 569
Suzza,
 Направо копирам Wink

Преждевременно стареене на плацентата: Към края на срока на бременността функциите на плацентата постепенно отслабват. Вашето бебе се готви да излезе на бял свят, а неговият първи „дом"  изживява своя срок, за де се отправи „на почивка". Случва се, обаче, процесът на стареене на плацентата да започне малко по-рано и тя вече да не може да се грижи за бебето, като му доставя всички необходими вещества. Към това са склонни пушещите бъдещи майки и тези, които се увличат по диети.

КАКВО СЕ СЛУЧВА? В 9 от 10 случая лекарят ви предписва почивка в домашни условия, а могат да ви назначат медикаментозно лечение.

КАК ЩЕ РАЖДАТЕ? В повечето случаи раждането протича по естествен път. Ако стареещата плацента започне да се отлепва преди термина, могат да ви назначат за цезарово сечение.

Аз не пуша,нито спазвам диета,явно има и други причини.
 Ето направо целия материал 
http://kenguru.bg/%D0%A1%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D1% … FirMpWLQtiLcZmrY9

Общи условия

Активация на акаунт