Трудно ли се вози дете на велосипед?

• 8 274
  • 60
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте,

включвам се в темата с едно питане свързано със самите столчета. Предстои ми купуване на столче, но бих искала някой да сподели кое е по-добрия вариант - столче за отзад или такова, което се монтира отпред. Сякаш ми изглеждат по-удобни.
Мойто колело не е градско и нямам багажник, съответно столчето трябва да може да се монтира на рамката. Ако някой е доволен и има впечатление за модел, моля да споделя:)

# 31
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
столчетата отзад не се монтират на багажник  Thinking или поне нашето не беше такова.

ние гледахме най-много за килограмите  Blush змейчо си върви едър и не искахме да рискуваме  Blush

# 32
Моят мъж е доста дребничък и не се притеснявам за кг Simple Smile По-скоро ме интересува с кое от двете столчета се балансира по-лесно.
Все си мисля, че ако е пред мен и го виждам, ще ми е по-спокойно и сигурно на самата мен.

# 33
килограмите на детето са важни  Hug
 Blush нашия прекалено бързо надхвърли горния лимит на столчето
 Blush май го возихме само две лета  Blush

# 34
# 35
деца с максимално тегло 15 кг  Blush преценете как върви детето и колко време ще можете да го возите  Peace

не знам и колко ще  е лесно да се маневрира с допълнителни 15 килограма на кормилото

познавам момиченце, което е било15 кг във втори или трети клас, но нашият случай не е такъв  Blush

# 36
  • На Дунава
Категорично препоръчвам столчето да е отзад! Логиката е същата като при автомобила - в единия случай при рязко спиране/ "забиване" в препрятствие при предно столче има опасност детето да излети; насрещният вятър го жули в лицето; ако е малко и още задрямва (моята госпожица го прави на колелото с огромно удоволствие), увисва на коланите на столчето и главичката клюмва напред. Конкретно показаното столче е обезопасено срещу излитане, но е много ограничено откъм продължителност на използване!
Ние караме при всякакви температури, стига да е сухо, и дъщеря ми се сгушва зад гърба ми, за да не й духа. Ако задреме, си подпира главичката на гърба ми, много приятно Simple Smile

# 37
  • София
Виждала съм предни столчета, но аз лично не бих се навила да карам така. Ще ми пречи и на видимостта. Само веднъж съм се удряла в колелото на щерката, която караше пред мен и реши изведнъж да спре.
На задното столче единствения ми проблем беше, че сина ми ме гъделичкаше  Joy

# 38
Благодаря Ви за споделеното мнение Simple Smile Явно ще се спра категорично на столче отзад Sunglasses
Някой ако има такова, което вече не използва, а то става за използване - приемам оферти Simple Smile))

# 39
Аз имам още един въпрос - повечето столчета (монтиращи се отзад), които видях, са с 3-точкови калани. Това ли е стандартът, няма ли с 5-точкови? Това ми се струва малко несигурно за амбициозни и сръчни две-годишни:)

# 40
зависи от стол4ето.
имаме едно много стабилно. имаме и друго, по тежко и не мога да го ползвам.

# 41
  • София
Аз имам още един въпрос - повечето столчета (монтиращи се отзад), които видях, са с 3-точкови калани. Това ли е стандартът, няма ли с 5-точкови? Това ми се струва малко несигурно за амбициозни и сръчни две-годишни:)
Моето е с 3-точков колан + колани за краката. Не съм имала проблеми.

# 42
digitalrebel, не споменаваме каските, зашото е повече от ясно, че децата (а и възрастните), трябва да са с каски, както съм казала и в първия пост на темата.
И пак по темата за каските - ако търсите малки размери, в Декатлон имаха 2 различни вида и в размер от 46 см.

# 43
И като не сме споменали каските, означава ли, че не ползваме такива? Просто питам.

# 44
Моето е с 3-точков колан + колани за краката. Не съм имала проблеми.

Аз,возя,племенницата на колело,по същия начин.Не сме имали проблем.Даже и е много забавно.

Общи условия

Активация на акаунт