Бебешката количка - цяла наука за второ висше №29

• 85 857
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Здравейте, някой може ли да даде лични отзиви за Bexa Line? Гледах я в един магазин и ми се стори прилично лека за количка с помпащи гуми. Важно ми е да не създава проблем при слизането и качването по стълби, защото ще ми се налага да ползвам стълбите за един етаж. Благодаря предварително!

# 301
Zeta, аз съм с Bexa Line и съм доволна засега. Ползвам я от скоро и само няколко разходки сме направили - вози много леко и плавно, бута се с лекота, маневрена е и доста проходима - минахме доста дупки и разбити тротоари с лекота, коша е добре закрит, разположен високо. На мен не ми се е налагало да я вдигам и не мога да кажа дали е лесно. Не помня колко кг беше, но мисля, че е по-лека от стандартните полски колички. Аз бях леко скептично настроена към количките с големи гуми, но сега въобще не съжалявам, че избрах такава. Дано и занапред да съм доволна от нея.  

Последна редакция: нд, 05 апр 2015, 09:45 от Sweetɣ

# 302
  • София
Sweety, много ти благодаря за отговора  bouquet Аз още като я побутах в магазина и ми се стори по-лека от другите полски колички, изложени там, но за всеки случай накарах мъжа ми да я вдигне и той потвърди. Хареса ми големия сенник и закрития кош. Така че засега съм се спряла на нея, вписва ми се в бюджета и основните изисквания Simple Smile Във всеки случай, имам още около два месеца (надявам се), преди да поръчам.  Hug

# 303
Здравейте!
Някой с мнение за  "Concord NEO" .
И предпочитания(плюсове и минуси) за две абсолютно различни колички "Concord-а" и за "Mamas and Papas Mylo"
Да си напиша накратко мойто виждане за 2те колички :
1. Коша Sleeper за новородено на Конкорд-а е по-добър във всяко едно отношение от този на Мамас-а
2.Седалката 6+ на Конкорд-а е от типа "вирнати крачета" (ама май не ме плаши защото бебето ще е на 6 месеца зимата, а тогава едва ли ще прекарваме дълго време навън), а тази на Мамас-а е много дълга, което е плюс.
3. И двете колички са с добра материя.
4.Гумите на Конкорд-а са помпащи се, а на Мамас-а не са.
Има и още но да не ви отегчавам... Joy
Всяко мнение за "Concord NEO" е добре дошло.  Peace

# 304
  • Berlin
Едва ли някой го интересува, но се сдобих с Mаclaren Triumph - полезна вещ се оказа. Simple Smile

# 305
  • София
Това не го разбрах... на 6 месеца ще е зима... ами на 10, 12, 17 месеца, все зима ли ще е?
Бих предпочела Concord WANDERER  с кош sleeper, ако коша толкова ти е харесал, въпреки, че по принцип и за кош за новородено бих избрала по-лекия вариант, който не е предназначен за  кола - скаут (това конкретно ако трябва да избирам конкорд количка).
Ако смяташ да не сменяш количката с лятна след първите 6-10-12 месеца бих подбрала преди всичко хубава основна седалка.

abs  - да ти е честита Simple Smile

# 306
  • Berlin
Благодаря, доста над бюджета ми дойде, но съм много доволна. Simple Smile

# 307
  • София
това е най-важното - дано и за напред да е така - усмихнати и приятни разходки с нея да имате и никакви ядове Peace

# 308
Angel_Dust така става като гледам от някъде да съкратя многословието си.  Joy
Започвам с коша за новородено - килограмите не са никакъв проблем, а харесах този заради вентилацията. И Neo ми харесва повече от WANDERER.
Като написах това за зимата и 6те месеца имах предвид, че тази седалка не е от най-удобните за спане, но едва ли ще се спи навън. А за 10, 12, 17 месеца вече имам друга от приятелка и затова като си търся количка мисля за нея до около годинка. Абе сложно е и още по-сложно го обясних но.... Joy

# 309
  • София
Здравейте, някой може ли да даде лични отзиви за Bexa Line? Гледах я в един магазин и ми се стори прилично лека за количка с помпащи гуми. Важно ми е да не създава проблем при слизането и качването по стълби, защото ще ми се налага да ползвам стълбите за един етаж. Благодаря предварително!

Аз, ходих да гледам този модел Bexa Line. Не ми харесаха текстилните части, както вътрешните, така и външните ми се струват много изкуствени, направо като найлонови. Не бих сложила Ирето в тях, затова продължавам да си търся моята количка!  Simple Smile

# 310
Bloomie, виж в описанието на самото столче дали може да се монтира и с колани.
Но иначе щом в колата имате Изофикс система е по-добре с нея да го монтирате.  Peace

Ние нямаме Isofix база в колата, а тази която продават отделно на Cybex си е цифра, за това се чудех дали можем да минем и без нея. Гледах описанията на столчето, но не разбрах дали може без базата. Явно като отида да поръчам ще разбера, дано да попадна на разбираща продавачка, че в Раятойс всеки път е различно newsm78

# 311
  • София
Може без база с изофикс, можеш с база за колани, можеш и само с колани... но базата е голямо удобство и с нея няма колан над детето, дори без изофикс бих взела базата за колани.

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 23:07 от Angel_Dust

# 312
Здравейте! Мислех че съм избрала количка, докато не видях наживо как изглежда легналото положение на седалката  Confused
http://www.visvitalisbg.com/bg/product/kolichka-slide-3-top-savannah/17386
Цялата седалка се накланя без да се разгъне и детето би лежало с вирнати крака.
Много колички се оказаха с такава конструкция, а изглежда много неудобно, по-добре детето да си спи седнало.
Проблемът е че тази е една от много малкото колички, които въобще могат да влязат в асансьора ни. Намерих и други варианти, но все много компромисни.
Та, доколко наистина е проблем тази чупка в легналото положение?

# 313
  • София
За мен е проблем. Вече ти трябва да си прецениш за теб дали би бил такъв да возиш детето си... за мен това е най-големия компромис, който  не бих направила.

# 314
И аз съм на това мнение! Тази "анатомична"  #Crazy чупка е най-антианатомичното нещо за бебето, за което мога да се сетя! За мен е кошмар и аз не бих направила компромис с това.  Sick

Общи условия

Активация на акаунт