Бебешката количка - цяла наука за второ висше №29

• 85 840
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Да, разбира се не е проблем чисто физически погледнато, няма какво да се случи на детето  ако се вози в такава позиция, няма да се счупи на две Wink
Просто ми стана интересно намесването на СВДС и рефлукса  при количките, особено над 6 месеца, като едва ли не, колко по-безопасни са анатомичните седалки и как без тях, едно  бебе на тази възраст го грози едва ли не  смъртна опасност... явно криво нещо съм те разбрала - извинение Simple Smile

# 331
  • Варна
Да, разбира се не е проблем чисто физически погледнато, няма какво да се случи на детето  ако се вози в такава позиция, няма да се счупи на две Wink
Просто ми стана интересно намесването на СВДС и рефлукса  при количките, особено над 6 месеца, като едва ли не, колко по-безопасни са анатомичните седалки и как без тях, едно  бебе на тази възраст го грози едва ли не  смъртна опасност... явно криво нещо съм те разбрала - извинение Simple Smile

Не само, че няма да се счупи, а даже може да му е много удобно.
Все пак голямата част от децата по света се возят точно в такива колички, мога да дам много примери:
Почти всички колички на ABC Design, Concord, Jane, Stokke, Mima, iCandy, Quinny и много други.

Коментарът за рефлукса и СВДС беше в отговор на запитването:
Може ли да ми кажете какво ще се случи ако новородено, сложено по гръб, с крачета нагоре, направи рефлукс?

И по никакъв начин не бе свързан с анатомичните седалки на детските колички.

# 332
Аз недоумявам, как ще е удобно да се лежи с вдигнати нагоре крака?!
По-скоро ще се наруши кръвообращението.

# 333
  • София
Може и да са удобни в някои случаи (на големите марки по-някак им вярвам, обаче съм виждала такива анатомични на чиполино например, които изглеждат брутално неудобно несполучливо копие) иначе част  от марките горе посочени имат модели и без анатомични седалки... така де - за всеки вкус по нещо... аз както писах освен чистия комфорт на позата за бебето, мен и други неща не ми харесват в  тези седалки, заради които бих ги приела за непреглъщаем  компромис Wink

Но важното е човек да си прецени за себе си възможните плюсове и минуси и да намери каквото най-много ще го удоволетвори.

Иначе за elen4eto5, бих добавила, че общо при тази поза не само крачетата са  вдигнати, ами общо дупето е по-надолу от тялото и главата, т.е. гръбчето е под наклон, главата остава по-нависоко детето е малко или повече изправено, (не напълно легнало на гърба си, само с вирнати крака), което всъщност е плюс и препоръчително при рефлукс. При рефлукса  изобщо не е добре детето да лежи на равно независимо по гръб или настрани, общо тялото му е добре да е под до 20-30 градусов наклон, за това се надига и  матрака в леглото или дори цялото легло...

Сещам се за още един минус за мен при тези седалки. Бебето не може само да си седне в количката, например ако спи и се събуди, трябва ти да му вдигнеш седалката. А знам и не едно дете, което точно в количка е седнало самостоятелно за първи път, закачайки крачета за борда и набирайки се до седеш... така де в анатомична седалка няма как да правят тези коремни гимнастики Wink

Диамантче - ако не е добре изчислен наклона, дълбочината и т.н. може би. Но не, всъщност не би трябвало, да има такъв проблем.

Последна редакция: вт, 07 апр 2015, 12:08 от Angel_Dust

# 334
Дами, много ценни неща споделихте, благодаря специално на Angel Dust!

Вероятно наистина марката има значение. Ще сравня като ходя в магазин, количката която гледах е по-скоро грубовата и изглежда откровено неудобна в легнало положение, бедрата стърчат под ъгъл 90 градуса, в което не виждам нищо анатомично. Представям си как едногодишно бебче се събужда и рита във въздуха като бръмбар по гръб Simple Smile а докато спи дори не може да се обърне леко настрани.  

Между другото тези пашкули ги гледах, за да спи малкото в такъв в първите месеци. Те са само за съвсем малки бебчета.

# 335
Какво става с navington cadet? Никэде не мога да намеря??

# 336
Здравейте имам нужда от мнение за количка Joie Mirus Jade.Имам бебе на 9 месеца досега обаче не е седял в количка само за малко и сега когато го сложа се плаши и иска да ме вижда за да е спокоен и да седи.Харесах тази понеже дръжката се върти и мога да го обръщам към мен.Харесва ми че може да полягва понеже той все още си спи и в лятната количка,която имам не може да лежи.Тази и като цена ме устрпйва не мога да отделя повече.Ако имате други предложения споделете.Моля и ако знаете къде да ги видя на живо ще съм още по благодарна

# 337
Какво става с navington cadet? Никэде не мога да намеря??

Мисля, че е спряна от производство. X-lander Pulse е същата  Peace

# 338
Накратко да споделя моето мнение( може би малко встрани от темата). Следя пазара на детски стоки от 5  години. Мога да дам много примери за безсмислени "нововъведения", целящи да източат джоба родителя готов да даде мило и драго за детето си. В този смисъл определено съм на мнение, че ако някой и измислил нещо, от което иска да изкара пари, "от 9 вира вода ще донесе", само и само да ти го продаде. Simple Smile

# 339
  • Anywhere
И защо точно сега и тук решихте да ни споделите мнението си? Визирате определена количка или...?

А  Navington Cadet има останали в магазин Ново Бебе, цената е много добра Simple Smile http://www.novobebe.com/bebeshki-kolichki-navington/bebeshka-kol … o-blackberry.html

Последна редакция: вт, 07 апр 2015, 14:24 от pretty shy

# 340
Защото, pretty shy,  след като подробно се запознах подробно с всичко  за рефлукса ( от темата), за т.нар "гнездо", което определено не става за количка, каква е световната практика за причините за внезапна смърт при новородени( заедно с източниците), пак няколко коментара по-нагоре, си позволих да изкажа мнението си за анатомичните седалки, които всъщност обсъждахме.
   Обяснението е специално за pretty shy Simple Smile

# 341
  • Варна
Накратко да споделя моето мнение( може би малко встрани от темата). Следя пазара на детски стоки от 5  години. Мога да дам много примери за безсмислени "нововъведения", целящи да източат джоба родителя готов да даде мило и драго за детето си. В този смисъл определено съм на мнение, че ако някой и измислил нещо, от което иска да изкара пари, "от 9 вира вода ще донесе", само и само да ти го продаде. Simple Smile

Да де ама може ли 80% от средния и високия клас колички да са с анатомични седалки, цял свят да си вози децата в такъв тип колички и това да е само за да ви ги продадат или е по - вероятно някои майки да се притесняват повече от необходимото?

Пазарът е толкова конкурентен, че ако е само рекламен трик производителят няма да има мн. голям шанс да оцелее.

Защото, pretty shy,  след като подробно се запознах подробно с всичко  за рефлукса ( от темата), за т.нар "гнездо", което определено не става за количка, каква е световната практика за причините за внезапна смърт при новородени( заедно с източниците), пак няколко коментара по-нагоре, си позволих да изкажа мнението си за анатомичните седалки, които всъщност обсъждахме.
   Обяснението е специално за pretty shy Simple Smile

Камъните предполагам са в моята градина.
Още веднъж ще се извиня за разводняването на темата.

Гнездото бе показано за да се види позицията на детето в него.
Лирическото отклонение за рефлукса - следствие на зададен въпрос

# 342
Накратко да споделя моето мнение( може би малко встрани от темата). Следя пазара на детски стоки от 5  години. Мога да дам много примери за безсмислени "нововъведения", целящи да източат джоба родителя готов да даде мило и драго за детето си. В този смисъл определено съм на мнение, че ако някой и измислил нещо, от което иска да изкара пари, "от 9 вира вода ще донесе", само и само да ти го продаде. Simple Smile

Всъщност ще ми е интересно да разбера кои са тези примери Simple Smile
Предполагам гнездото е сред тях и съм съгласна - не е нещо изрично необходимо и се ползва съвсем кратко време.
Друго за което веднага се сещам са коланите за автомобил за бременни, напълно безсмислена покупка, при положение че мога да закопчея обикновения колан на седалката преди да седна и след това да си прехвърля само горната му част през гърдите. Така съм с колан, а не ми е на корема.  
Овлажнителите за въздух ми изглеждат като излишен багаж, може би само в специфични случаи има реална полза от тях.
Друго?

# 343
В кой магазин мога да разгледам този модел на Cam http://www.simonovi-bgshop.com/img7/cam-combi-tris-kombin-kolich … SS-kikimorsko.png ?

# 344
  • Варна

Всъщност ще ми е интересно да разбера кои са тези примери Simple Smile
Предполагам гнездото е сред тях и съм съгласна - не е нещо изрично необходимо и се ползва съвсем кратко време.
Друго за което веднага се сещам са коланите за автомобил за бременни, напълно безсмислена покупка, при положение че мога да закопчея обикновения колан на седалката преди да седна и след това да си прехвърля само горната му част през гърдите. Така съм с колан, а не ми е на корема.  
Овлажнителите за въздух ми изглеждат като излишен багаж, може би само в специфични случаи има реална полза от тях.
Друго?

Всъщност и трите неща които сте изброили са важни в определени ситуации.

Гнездото - изключително важно за недоносените деца, за другите е въпрос на решение на родителите.

За примерът който сте дали за колана - изключително опасен, тъй като от 3 точков колан се получава 1точков и силата на удара би се съсредоточила върху гърдите и корема и има вероятност да се счупи гръбнака.
Няма да прилагам снимки на кукли с неправилно позициониран колан, гледката е повече от стресираща.
Когато се ползва колан за бременни, ударът се отклонява към бедрата.
Разбира се всеки решава за себе си, законът оссвобождава бременните жени от задължение да ползват обезопасителния колан.

Овлажнителите са добър избор за сухи помещения с влажност под 40% и са безсмислени за влажни помещения с влажност над 60-70%.

Общи условия

Активация на акаунт