Бебешката количка - цяла наука за второ висше №29

• 85 665
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • срещу двата комина :)))
Здравейте Simple Smile

Имам един такъв въпрос - можете ли да ми препоръчате количка, която да не е от полските (бебе дизайн, ретрус, еспиро), но да е подобна на тях по функции и в диапазона 600-900лв? Всичко, което гледах до тук с подобна конфигурация надхвърля 1000лв, а това вече ми идва скъпичко...

За тази отзивите са отлични, стига да нямаш претенции за цветове, защото мисля,че в момента само в един цвят се предлага . http://promocii.bg/quinny-speedi-pack-kombinirana-detska-kolichka

само имай предвид, че е доста голяма, ако това има значение  Peace аз я бях харесала и като я видях на живо се стреснах  Laughing да не говорим, че за 2 см не ми влиза в асансьора  Laughing

# 646
Да, Speedi е голяма и в сгънато състояние също заема място. Имайте го предвид, ако жилището ви е малко или колата ви е с малък багажник.
Освен нея имам 2 олекотени колички на хубави и качествени марки, но ако трябва да избирам да си оставя само една количка, това ще е Speedi-то.  Heart Eyes

# 647
  • София
Здравейте, моля за отзиви за  Peg Perego Book Pop-up Completo ( така я е дал в описанието продавачът, че я харесах 2ра ръка ). Чакаме бебето август/септември и се чудя дали да взимаме и кош за новородено... Четох, че кош Navetta XL става. Гледах в клипчета и с един,който се сгъва с шасито. Като цяло много ме интересува килограмите колко са ѝ и сенникът голям ли е, че на места го гледам слиза до крачетата на детето, на места не.  Другите,които гледах ( продават я с 3 коша ) са Peg-Perego Pliko Switch Easy Drive Modular, която е с по-малки колела...  и  Peg Perego skate ( един кош,който се трансформира 0/36 месеца ) Rolling Eyes Благодаря предварително.

Последна редакция: вт, 26 май 2015, 14:02 от Miss_Butterfly

# 648
  • Пловдив
Здравейте!
Моля, препоръчайте ми максимално лека и маневрена количка, която по възможност да:
 - се сгъва като чадър;
 - да има пълно легнало положение или поне да е достатъчно удобна за сън;
 - да има голям сенник /това лесно мога да го коригирам с допълнителен/;
 - да е подходяща за "прекрасни" градски условия.
Цената не е без значение, тъй като искам да взема нова количка с гаранция. Бих могла обаче да поразгледам за запазена употребявана.
Благодаря!

# 649
  • София
Peg perego pliko mini например...
зависи точно колко леко...
ако ти е допустимо до 7 кг - пег перего си, сайбекс оникс, някой макларън.

Последна редакция: вт, 26 май 2015, 17:10 от Angel_Dust

# 650
  • София
Здравейте отново!

Този път съм с по-конкретен въпрос, дали някой ще може да се отзове?

Имам закупено шаси за Mutsy Evo.
Двоумим се дали да си купим отделно кош за новородено + столче за кола, или да се вземе комбинирано кошче (кош за новородено до 6 месеца, което може да се ползва за кола докъм 9-10 месеца, както ми обясниха).
За съжаление, както съм писала и по-рано, не мога да отида да видя и избера лично, тъй като лежа от месеци, а мъжът ми има вече препоръки, както и приятелите, но на мен все още не може да ми изкристализира решението....

Моля за съвет, както и за всякакви други отзиви за модела Mutsy Evo. Благодаря.
Ние сме с Ево, с кош за новородено и кошница на Макси кози. Спокойно си се побира още в коша, а е почти 8кг вече, но му доскучава и сложих седалката.

# 651
  • София
Разписвам се като недоволна от лятна количка Chipolino Rio Bueno  Crossing Arms
Предните гуми са толкова "гъвкави", запъвам се дори на камъче чакъл. Количката моментално спира, защото предните гуми имат някакво подобие на амортисьори, директно се огъват и наникъде. Малка дупка или неравност да има и колелата запъват и започват да се огъват, буквално... Даже познати все се вайкат "Внимавай, ще го счупиш, много се огъва" Mr. Green Плюс това предно дясно колело на малко по-гладка повърхност, примерно на мозайката във входа не иска да върви, а се сурка по земята. Нещо не иска да се върти добре, запъва леко настрани в едно положение и започва да се сурне... Понякога просто си вървя по абсолютно равен тротоар, гумата запъва, огъва се и спира... Ама аз докато спра съм се забила директно в количката. Споменатам това, защото коментирах с три майки със същите колички и те имат абсолютно същия проблем точно с това колело  Tired  Но така, за 170лв. - толкова...
Нали има гаранция количката, аз бих им я занесла на сервиз.

# 652
  • Cyberspace
Имам питане:
На една приятелка количката - BabyDesign Lupo днес се е скършила на две при слизане от един бордюр. Добре, че детето не е пострадало. Та, гаранцията им е една година. Аз имам спомен, че като купувах моята, ми казаха, че има една година от производителя и една от ЕС, защото било задължително количките да са с 2г. гаранция. Има ли нещо такова или е плод на моята фантазия? Идеята ми е, че едната година е изтекла, но на мен все ми се въртят две години все пак.

# 653
Здравейте!Чакам бебе до 2-3 седмици. Имам количка Bebe confort Loola up,но само с летен кош,който има напълно легнало положение. Дали,според вас ще имам нужда от кош за новородено,при положение,че е лятно бебе?

# 654
Кош за новородено се ползва без значение от сезона, въпрос на желание и преценка. Щом седалката 6+ има пълно легнало положение, ще ти върши работа, вече ти си преценяваш дали да возиш бебето в нея. Аз лично не бих.

Cyberspace, най-добре приятелката ти да си види в документите за количката колко време е гаранцията. На моята е 1год., затова не мисля, че е задължително да са 2год.

# 655
  • София
Принципно е задължителнода е 2 години в ЕС(не на количките - на всички стоки), пък ако не ти дават толкова може да се съдите Wink Това не зависи от търговската гаранция, която дава производителя, ако тя е 6-12 месеца, натам до 2 година се поема от търговеца, с който си сключил договор за покупка, заради, което се пази бележката и т.н. Ест не важи, за повреди от неправилна употреба...
http://europa.eu/youreurope/citizens/shopping/shopping-abroad/gu … tees/index_bg.htm

Последна редакция: чт, 28 май 2015, 09:01 от Angel_Dust

# 656
# 657
  • Cyberspace
Едногодишната гаранция е изтекла. Просто не смятам, че е честно гаранцията да е 1г...  Tired За пасатор от 8лв. ми дадоха 3г. гаранция, а за колички от 7-8-900 лв. да е една?! На мен ми говориха нещо за гаранция от ЕС, но и на моята изрично си пише, че е една година. Големи схеми...

# 658
  • София
Има КЗП ако нещо ти правят проблем за гаранцията, нямат право да дават 1 година, минималната законова гаранция е 2 години.
http://aktivnipotrebiteli.bg/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%8 … D1%86%D0%B8%D0%B8 ето още малко...

А да ти се скърши на две количката - това си е направо опасна стока, която следва да се изтегли от продажба, ако е дефект на модела.

Последна редакция: чт, 28 май 2015, 11:52 от Angel_Dust

# 659
  • Cyberspace
Baby Design Lupo... Имах впечатления, че са сред най-здравите колички. Даже не бях чувала оплаквания за тях. Скършила се е на две от мястото, където се сгъва  #Crazy Уж са много здрави, но явно винаги има изключения. Използвана е нормално и по предназначение... Нищо, което да я скърши на две.

Общи условия

Активация на акаунт