Бебешката количка - цяла наука за второ висше №29

• 85 823
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Ох, хайде стига толкова цветущи описания  Stop
Тотално изместихте темата, при това по изключително неприятен начин.
Рошко, да не продаваш прословутото гнездо, че такава реклама му удар?

# 346
  • София
Имаше една тема за полезни и излишни покупки за бебетата, може тези примери и дискусии да си ги преместите там или да си пуснете нова тема, нека тази си остане за колички....Рошко, за да си по-полезен по темата защо не отговаряш на конкретните въпроси за конкретни модели...

Последна редакция: ср, 08 апр 2015, 10:02 от Angel_Dust

# 347
Относно това, че много хора по света си возят децата в колички с анатомична чупка - като се замисля, може и да ги возят в такива, но ми се струва, че нямат практиката както при нас по цял ден да се излиза с детото и то да спи доста време в количката. Струва ми се, че в по-голяма част от времето се ползва седналата позиция и затова чупката не е голям проблем. Това си е мое мнение, може и да греша.

# 348
  • Варна
Относно това, че много хора по света си возят децата в колички с анатомична чупка - като се замисля, може и да ги возят в такива, но ми се струва, че нямат практиката както при нас по цял ден да се излиза с детото и то да спи доста време в количката. Струва ми се, че в по-голяма част от времето се ползва седналата позиция и затова чупката не е голям проблем. Това си е мое мнение, може и да греша.

Мисля, че грешите.
Както българските майки ходят на разходка, така и чужбинските.
При това чужбинските раждат и повече деца, по 2-3-4

Ох, хайде стига толкова цветущи описания  Stop
Тотално изместихте темата, при това по изключително неприятен начин.
Рошко, да не продаваш прословутото гнездо, че такава реклама му удар?

Мисля, че няколко пъти недвусмислено посочих, че гнездото се ползва за пример.
Вие се хванахте и започнахте да спорите за него (не лично Вие).
Въпросът с гнездото за мен беше приключен.
Търговец съм, продавам и добре познавам гнездото, както и 90% от количките за които говорите, това проблем ли е?
Ако питате дали аз внасям гнездото за да го рекламирам - не, не съм аз  Laughing
Освен търговец съм и родител на две деца или ние търговците нямаме право да сме родители?
Като родител нямам ли право на мнение?
Последният пост е по повод коментара на AleksandraN, както е написала Angel_Dust има друга тема за ненужните покупки.
Да не говорим, че госпожата не е ползвала нищо от продуктите които е изброила и явно няма опит с тях.
Мисля, че един от проблемите на този форум е именно това, че много хора които не са ползвали определени продукти, било защото не им харесват, било защото са им над бюджета изразяват мнение и дават съвети от първа ръка за тях.

Рошко, за да си по-полезен по темата защо не отговаряш на конкретните въпроси за конкретни модели...

Предпочитам да коментирам принципите, а не конкретни колички, столчета за коли и т.н. за да не ме обвиняват в реклама, както малко по - горе и за да не се сърдят колегите вносители на определени марки, които са доста активни тук, скрити като мишки под различни никове.
Както виждаш за разлика от тях, аз предпочитам да застана с името си зад всичко написано от мен

Хайде сега да поговорим за колички Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 08 апр 2015, 08:32 от РОШКО

# 349
Ами говори, де, Рошко, хем с името си говориш, така че спокойно можеш да влезеш и в конкретика -  по-добре е откритото говорене и реклама отколкото недомлъвки с елемент на заяждане.
Но пък в крайна сметка дори от ехидните коментарчета може да се научи нещо, нали.

Гнездото май просто не беше добър пример в темата с количките - нещо, което се препоръчва до максимум 3 месеца се даде като пример по тема за количка след шестия... как да ни е лесно с всичкия този маркетинг.

# 350
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Аз съм на мнение, че всяко мнение е полезно.В посления магазин, в който бях
коментирахме отново въпросната чупка в някои колички.Свекърва ми (която е лекар) също каза, че не е проблем стига да е правилно направена.
Още повече, че наистина в темата се коментират основно колички от среден и висок клас, които са предимно чужди марки.По мое мнение в БГ може на прозиводители да им се разминават глупостите, но като знам в чужбина как директно съдят за щяло и нещяло си мисля, че се опитват да правят нещата по правилния начин.Защото там не се разминават лесно и минават през различни проверки за разлика от тук.
В неделя излизахме с кумата и нейния бебо, който е на 8 месеца, та изрично оглеждах как спи той в количката, която е напълно равна.Е, детето си спеше със свити крачета, макар че има място, колкото искаш, но не е опънат като струна.
Та след цялата тази моя гледна точка от Евото се върнах на Мамбата, защото ми е по-удобна като ръст, тежест и сгъване.  Peace

# 351
  • София
Добре де Рошко, но ти изписа куп постове, за да кажеш, че  много от световните производители ползват анатомични седалки, че второто ти дете се е возило в такава, че щом за новородени е ок, значи и за големи няма да е проблем от към комфорт - само и единствено и че все пак е избор на родителите... т.е. единствения съвет, който реално виждам след толкова обемните ти постове е нещо от типа - ако много ви харесва такава количка, но ви спира единствено идеята дали ще му е достатъчно удобно на бебето да спи в анатомична седалка - няма защо да се притеснявате.

Това не са и принципи на избор на количка.
Ако не ти се обсъждат конкретни модели  по начина - за мен плюсовете и минусите на тази и онази са...
Хубаво, напиши наистина принципите... какво според теб трябва да гледат бъдещите родители при избора, как да направят този избор при  огромното разнообразие на пазара. Сравни от личен опит поне количките на едното и другото ти дете, каква е била разликата, кое сте отчели като преимущество при едната, при другата... за такива неща никой не може да те съди, а ще са по-полезни за темата от пашкули, рефлукс и СВДС....

Честно казано има една статия в първия пост за избор на количка, мен не ме кефи напълно, че и на места е леко неграмотно написана (чак мен да ме подразни, която не мога да се похваля с най-грамотното писане), но тя много повече ми прилича на реклама на съответния магазин, на чийто сайт е, отколкото всичко, което ти би споделил.

Колкото писането само от опит... съмнявам се някой да има опит личен с всички колички, ти също, опит нямаш, нищо, че ги продаваш, не си ги ползвал. Но човек може спокойно да посочва очевидните  (лично за него) плюсове и минуси, но така или иначе каквото и да се пише и от опит и без опит всичко е много субективно, минус за един е плюс за друг... Както в онази тема за  полезните и непотребни покупки - за един напълно излишна вещ, за друг е незаменима...

Последна редакция: ср, 08 апр 2015, 10:41 от Angel_Dust

# 352
Мисля, че грешите.
Както българските майки ходят на разходка, така и чужбинските.
При това чужбинските раждат и повече деца, по 2-3-4

Не знам дали ме разбра правилно - не казвам, че другите не ходят на разходка, а мисля, че една българка прекарва повече часове навън от една американка, примерно, което предполага и че българчето прекарва повече време в сън в количката, отколкото американчето.

# 353
Здравейте момичета!Аз съм си набелязала Maxi Cosi Streety и ми се иска някой да ми даде мнение за тази количка.В магазините където съм ходила никъде я няма налична за да я видя на живо.С първото ми дете ползвах Brevi Ovo.Но сега искам по-лека и компактна количка,понеже ми беше голяма мъка да я вдигам тежеше над 15кг,а живеем на 2 етаж и нямаме асансьор.Ще съм благодарна за всякаква помощ.

# 354
  • Варна
Гнездото май просто не беше добър пример в темата с количките - нещо, което се препоръчва до максимум 3 месеца се даде като пример по тема за количка след шестия... как да ни е лесно с всичкия този маркетинг.

Мисля, че точно Вие охкахте и пъшкахте преди малко, че разводняваме темата. Сега щом трябва да се заяждаме има смъсъл за Вас май  Laughing

Примерът беше много добър даже, ще повторя и специално за Вас ще подчертая за да може този път да го прочетете, че диагоналът Ви хваща само това с което се сетите да се заядете.
Ако анатомичното положение е удобно за недоносени бебета  (които са най - нежни и малки) няма причина да е неудобно за по - големите (които са укрепнали).

# 355
  • Варна
Аз съм на мнение, че всяко мнение е полезно.В посления магазин, в който бях
коментирахме отново въпросната чупка в някои колички.Свекърва ми (която е лекар) също каза, че не е проблем стига да е правилно направена.

Благодаря, че го споделихте.
Явно тук ще ми е нужна подкрепа защото съм търговец и съответно - враг  Laughing

# 356
  • Варна
единствения съвет, който реално виждам след толкова обемните ти постове е нещо от типа - ако много ви харесва такава количка, но ви спира единствено идеята дали ще му е достатъчно удобно на бебето да спи в анатомична седалка - няма защо да се притеснявате.

Радвам се, че поне един човек ме е разбрал правилно, вече бях почнал да си мисля, че тук си търсите са поводи за заяждане.

Това не са и принципи на избор на количка.
Ако не ти се обсъждат конкретни модели  по начина - за мен плюсовете и минусите на тази и онази са...
Хубаво, напиши наистина принципите... какво според теб трябва да гледат бъдещите родители при избора, как да направят този избор при  огромното разнообразие на пазара. Сравни от личен опит поне количките на едното и другото ти дете, каква е била разликата, кое сте отчели като преимущество при едната, при другата... за такива неща никой не може да те съди, а ще са по-полезни за темата от пашкули, рефлукс и СВДС....
Трябва да разберете, че няма хубава и лоша количка - за едни родители една количка ще е добра, за други друга. Родителите не са с еднакви характеристики (ръст, тегло, сила и т.н.) не водят един и същ начин на живот (едни спортуват, други не, едни се разходжат много, други не) не живеят при едни и същи условия (едни живеят на село, други в малки градове, трети в големи и т.н.)
Както са различни хората, така са различни и количките, за всеки има определени които биха били удобни и др. които не биха.
Има обаче качествена и некачествена количка  Twisted Evil
Честно казано има една статия в първия пост за избор на количка, мен не ме кефи напълно, че и на места е леко неграмотно написана (чак мен да ме подразни, която не мога да се похваля с най-грамотното писане), но тя много повече ми прилича на реклама на съответния магазин, на чийто сайт е, отколкото всичко, което ти би споделил.
Виж сега за теб отдавна се съмнявам, че си колежка, макар понякога и да не вярвам, все пак имам съмнения.
Бих ти препоръчал вместо да "висиш" по цял ден тук, а да вземеш да си направиш един блог и наистина да си полезна на хората, да тестваш, снимаш и показваш.
Мислил съм да го направя, но не разполагам с достатъчно време и за това, докато ти явно имаш достатъчно.
Колкото писането само от опит... съмнявам се някой да има опит личен с всички колички, ти също, опит нямаш, нищо, че ги продаваш, не си ги ползвал. Но човек може спокойно да посочва очевидните  (лично за него) плюсове и минуси, но така или иначе каквото и да се пише и от опит и без опит всичко е много субективно, минус за един е плюс за друг... Както в онази тема за  полезните и непотребни покупки - за един напълно излишна вещ, за друг е незаменима...
Аз не съм ползвал всички колички, но клиентите ми са чудесна обратна връзка за всекио производител и  за качествата на продуктите. Няма клиент който да не съм питал за отзиви от това което ползва  Wink
Информацията която съм събрал и имам е повече от тази в БГ МАММА  Joy

Както казах и по-рано, разни хора, разни нужди.
Това което на един е непотребно за друг може да е много полезно.

# 357
  • Berlin
Ама няма нужда да се отговаря на всеки пост. Peace Просто замълчваме и продължаваме нататък. Mr. Green Къде беше, когато търсех лятна количка, така подробно да изкоментираш. Simple Smile

# 358
  • гр.Пловдив
Ама няма нужда да се отговаря на всеки пост. Peace Просто замълчваме и продължаваме нататък. Mr. Green Къде беше, когато търсех лятна количка, така подробно да изкоментираш. Simple Smile

abs,доволна ли си от Макларъна?За какви парички я взе -нова или втора ръка?
Не й ли е малък сенника?

# 359
РОШКО за да избегнем рекламата  Twisted Evil да процедираме така: искам просто мнение от опитен човек за количката Concord NEO (ако имаш впечатления) . Наистина ще ми бъде много полезно и ще ти бъда ужасно благодарна.
Тъй като се двоумя между две коренно различни колички, но Concorda сякаш ми е 51 срещу 49%(за другата) . Реално чупката ме спира, но ако тази марка е с добри характеристики и отзиви, това няма да ми представлява проблем.
Моля  Praynig за мнение, че иначе която и да взема ще изпитвам съмнения.Което не означава че прехвърлям тежестта за избора на теб, но....  Peace

Общи условия

Активация на акаунт