Бебешката количка - цяла наука за второ висше №29

• 85 759
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • София
-Компактна е, перфектна за ежедневна градска количка - за магазини, молове, градски транспорт
-лека /към 10-на кг./
-може да се ползва като 3 в 1
-кошът представлява плат, който се закрепя за рамата, после не се чудиш къде да го пребереш
-седалката се поставя в двете посоки
-новият сенник е огромен, закрива цялата седалка
-дръжката също се мести, лесно големите гуми стават водещи, ако трябва да преминеш през пясък примерно
-много добри амортисьори, много маневрена
-продават се големи предни гуми за сняг, планина
-сгъва се във вариант две гуми - много удобно за стълби, пясък, много пресечен терен, сняг
-много здрава, може да изгледа няколко деца
-седалката е голяма и може спокойно да се ползва до 3-4 г.
-хубави аксесоари, включително разни дизайнерски разцветки
-всичко се продава отделно, ако нещо ти се счупи, похаби, изгубиш лесно може да го подмениш

минуси
- на мен кошът ми идва доста нисък, ама и аз съм висока, седалката ми е ок
- скъпа е, но все пак е висок клас количка

Между спийди и хамелеона аз бих избрала хамелеона, но те са различен тип колички.

# 436
С оглед на това, че очакваме второ дете, и двете колички са ми от приятелка. По принцип и аз клоня към Спидито, бутала съм на приятелки, та знам как върви. Естествено ще видя и колко са запазени, но предвид това че и първата ми количка беше триколка, на Бертони, тежестта не ме притеснява. На задни гуми съм я качвала и сваляла навсякъде. Даже мислех да си търся втора ръка, за да си купя Спидито.

# 437
  • Варна
С оглед на това, че очакваме второ дете, и двете колички са ми от приятелка. По принцип и аз клоня към Спидито, бутала съм на приятелки, та знам как върви. Естествено ще видя и колко са запазени, но предвид това че и първата ми количка беше триколка, на Бертони, тежестта не ме притеснява. На задни гуми съм я качвала и сваляла навсякъде. Даже мислех да си търся втора ръка, за да си купя Спидито.

Двете колички са много различни и като възможности, като клас и като цена.
Bugaboo е количка висок клас и без да имам претенциите да я познавам добре мога да кажа, че е добър избор ако е нова и в гаранция.
Bugaboo няма представител за България, съответно сервиз и резервни части.
В случая, след като количката така или иначе ще е втора употреба бих препоръчал Quinny Speedi с оглед на поддръжката й (сервиз, резервни части и т.н.).

# 438
Благодаря за мненията!  bouquet
И аз клоня към Куинито Grinning

# 439
Здравейте ... изчетох доста от темите ... и видях няколко мнения относно количка Micralite Toro .... но никъде не се споменава дали има спирачка ... ако някой е наясно и може да сподели и други впечатления ... ще бъда благодарна Simple Smile

# 440
Коя количка според вас е по-добра - Mamas and Papas Sola 2 или Peg Perego Book Plus Completo? Искам да използвам лятната част за бебе бебе на почти един месец ,като към Солата ще добавя лятно чувалче  плюс столче за кола за по-кратки разходки.

# 441
Твърдо съм за Book Plus.  Двете колички нямат сравнение в сгъването. Book Plus се сгъва с една ръка, носи се лесно, заедно с кошовете....

# 442
Мами,Baby Design Tiny или Baby Design Mini? newsm78

# 443
  • София
Здравейте ... изчетох доста от темите ... и видях няколко мнения относно количка Micralite Toro .... но никъде не се споменава дали има спирачка ... ако някой е наясно и може да сподели и други впечатления ... ще бъда благодарна Simple Smile
Има спирачка Simple Smile
http://prikachi.com/images/388/8064388p.jpg това нещо - настъпва се надолу за заключване или го буташ нагоре , за да освободиш спирачката.

Последна редакция: вт, 21 апр 2015, 11:31 от Angel_Dust

# 444
  • Пловдив
Pola1 , какво имаш предвид под лятно чувалче ? Ако за Пег Перегото мислиш да не слагаш кошница за кола, то по-добре Сола-та според мен. Тези дни и аз точно това умувам, видях доста малки бебета возени в количка с напълно легнало (дори съвсем летни и леки колички тип чадър видях  , а Сола и Пег Перего си спадат към малките танкчета и са доста по-стабилни)  изобщо не личеше да им е некомфортно или пък , че ще изпаднат лесно от там, както и в кошница за кола.

# 445
Pola1 , какво имаш предвид под лятно чувалче ? Ако за Пег Перегото мислиш да не слагаш кошница за кола, то по-добре Сола-та според мен. Тези дни и аз точно това умувам, видях доста малки бебета возени в количка с напълно легнало (дори съвсем летни и леки колички тип чадър видях  , а Сола и Пег Перего си спадат към малките танкчета и са доста по-стабилни)  изобщо не личеше да им е некомфортно или пък , че ще изпаднат лесно от там, както и в кошница за кола.

Мамас и Папас имат два варианта на чувалчета- едното е за всички сезони и е по-скоро за мекота и комфорт, другото е със сериозен пълнеж и топли. И двете просто ще "позатворят" количката. И за двете ще взема кошница за кола.

# 446
  • Пловдив
Пег перегото е доста по-закътано ако това е целта , от страни се вдига и сваля плата , отделно и подложката за крачета мисля може да се вдигне малко по-нагоре , Солата е доста по-отворена в това отношение , но пък лято идва все пак. Нейната подложка за крачета може би също има възможност да се вдигне нагоре, гледах че масово го правят това упражнение .

# 447
bru_netkata ,
Tini - има регулиране на височината на дръжката, а Mini - няма, но пък има плот за чаши и аксесоари
 На Tini ми се струва, че е по-широко пространството за бебето на самата седалка
Mini е по-лека, но пък дали половин килограм наистина е от значение  newsm78
Струва ми се, че ако имаш възможност да ги сравниш на място и даже със самия бебок ще е най-добре.

# 448
bru_netkata ,
Tini - има регулиране на височината на дръжката, а Mini - няма, но пък има плот за чаши и аксесоари
 На Tini ми се струва, че е по-широко пространството за бебето на самата седалка
Mini е по-лека, но пък дали половин килограм наистина е от значение  newsm78
Струва ми се, че ако имаш възможност да ги сравниш на място и даже със самия бебок ще е най-добре.
Много благодаря за отговора   bouquet,и на мен ми се струва,че Tiny e по-широка,а и това за регулиране не височината на дръжката е важно,да не се окаже,че ми е ниска и да ходя прегърбена   Laughing В крайна сметка са добри като качество,нали? Rolling Eyes

# 449
  • Anywhere
Седалките са с еднакви размери, на Mini сенника е доста по- голям, поне на снимките, задните гуми също са малко по- големи. По данните от сайта на производителя няма разлика в теглото. За мен цветовете на Mini са по красиви, ако дизайна има значение Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт