Бебешката количка - цяла наука за второ висше №29

• 85 743
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Boby_, аз честно казано не видях голяма разлика, но Avenir май е по-изпипана, както ти каза ☺
Иначе установих, че от огромно значение е кой десен гледаш - по съвсем различен начин се възприема един и същ модел в различни десени.
На мен и тази ми харесва, най-вече защото е много лека, но пък при нея десените не ми допадат:
http://moebebe.com/bebeshki-kolichki/kombinirani-kolichki/bebesh … ada-paradiso-2015

Тази е всичко друго, но не и лека.  Peace Може би визирате кг без шаси и колела...
Ами тежи рамата плюс коша под 10 кг...една от най-леките, които съм гледала, още повече с големи гуми. На място я пробвах също - осезаемо по-лека от другите в магазина. Но все пак гледам от месец някъде, приемам предложения, щом има по-леки  Simple Smile

Последна редакция: пн, 27 апр 2015, 20:52 от goldilocks

# 481
  • София
Количка с помпащи се гуми и обръщаща се седалка няма как да е лека. В бг сайтовете инфото за кг е доста подвеждащо. Ето според полски сайт кг на Ретрус Стела
рама+гуми 9 кг
кош 5.3 кг
седалка 6.3 кг
кошница 3.4 кг
Толкова са и другите марки - рама, колела и седалка средно 15 кг.

И да ме прощавате, ама 900 лв за неизвестна китайска количка не бих дала.

# 482
Здравейте мами,
предварително се извинявам, че нахълтвам в темата и че може би ще задам въпроси, които сте обсъждали вече.. Peace
Имам нужда от много лека количка с легнало положение, не ме интересуват марки, искам нещо евтино и леко... За съжаление ни предстои влизане в болница и малкия е на 4 мес. и ще ми трябва някаква количка, с която да качвам по 5 етажа, малкият е 8 кг, дори смятам да я взема втора употреба, може и да я хвърля после... Моля насочете ме към някакви модели...
Благодаря предварително Hug

# 483
  • на пясъка при черупките от миди
Количка с помпащи се гуми и обръщаща се седалка няма как да е лека. В бг сайтовете инфото за кг е доста подвеждащо. Ето според полски сайт кг на Ретрус Стела
рама+гуми 9 кг
кош 5.3 кг
седалка 6.3 кг
кошница 3.4 кг
Толкова са и другите марки - рама, колела и седалка средно 15 кг.

И да ме прощавате, ама 900 лв за неизвестна китайска количка не бих дала.
Точно така, количката шаси+колелета+някой кош е близо петнайсетина кг. В бг сайта са посочили тегло без гумите. Тези колички за мен са изключително тежки. И аз съм била в магазина и те си признаха, че на сайта няма пълно коректно описание  Peace

# 484
  • Пловдив
Аз я видях на живо и адски много ми хареса конкретно този модел.
Четох обаче доста противоречиви мнения по разни английски сайтове и съм леко разколебана, затова много ще се радвам на отзив.

Може ли да споделиш какви са противоречивите мнения или източниците? На мен Raspberry  също много ми харесва и се ослушвам за нея.
...

Ами някои пишат, че като поотрасне детето му става тясно. Също така, пак при по-големи деца, коланите много стягали, въпреки, че децата не са достигнали максималните размери, посочени в характеристиките на количката.
Пише също, че сенникът не е водоустойчив, както се рекламирал.

Алтернатива на ICandy ми е новата Mamas&Papas Armadillo Flip XT, но още я няма в България, а ми се иска да я видя на живо. Тя е с доста повече екстри, но Кендито е с 1,5-2 кг. по-леко  Rolling Eyes
Благодаря. Ще поразгледам ревютата и аз. Мен най-основното, което ме вълнува е да не дрънка като каручка и да вози меко, има амортисьори, от които очаквам да си вършат работата . Материята на сенника е тънка и финна ( много приятна)  и си личи, че ще пропуска вода, но нали има дъждобран, това е бял кахър според мен. Дано Icandy скоро направят някоя промоция , следвайки примера на другите големи марки .

# 485
В случая всеки трябва да си прецени при какви условия ще ползва количката. Какво като е тежка ако никога няма да ми се наложи да я вдигам. Важно ми е да се бута лесно с голям товар. С първото дете имах количка 8 кг с малки гуми. Е лека като перце, ама аз на гръб не я нося. Бебето беше на 6м, когато вече не можех да я бутам, бях се схванала и я продадох. Не ми се мисли ако още си бях с нея и сега, когато малкият е 13 кг. Е като го кача в количката на моята приятелка (може и повече от 15 кг да е) ми тя сама си върви, пък какво като общото тегло е над 30 кг, а аз съм 45.
Затова ако не се налага да се вдига по стълби не виждам защо да трябва да е лека.

# 486
  • Пловдив
Би ли споделила коя е количката с малките гуми?
А за тежестта, в ежедневието изкачването на подлез, наклонена улица или качване на висок бордюр няма ли да представлява затруднение при количка 15 кг + дете 10 кг?

# 487
Изкачването на подлез ще е проблем. Казах ако не се налага да се качват стълби. Всеки си знае какво го очаква. Първата ми крайно разочароваща количка е на Cangaroo,  моделът не помня. След това минах на PegPerego Pliko P3 - първоначално беше супер, сега (когато малкият порасна) пак ми е много трудна за управление.
Споделям мнението си за кг, понеже и на мен ми бяха казали колко е важно да е лека. И аз на това държах, а се оказа, че един път не ми се е наложило да я вдигам. Изключвам товаренето в колата.

# 488
  • София
Biskvitka87 - всичко зависи как е направена количката, това, че една количка е с по-малки гуми не значи, че не може да се бута с една ръка Wink (кг не са от значение и за бордюри, ако е измислена добре количката).
Иначе ако  няма ежедневни вдигания,подлези, гр. транспорт да - кг не са от значение.
Но и дори да не са важни кг, за мен за този тип количка е много тази цена.

Яйцето не го бях виждала до сега, в това зелено е интересно.

# 489
  • София
Попаднах на този сайт и от два часа съм се заровила там и си зяпам. Само ме яд, че доста от моделите май ги няма в България   Simple Smile
На някой, ако му е интересно:
http://best-strollers.eu/index.php

Edit: сега видях, ча сайта е полски, така че наистина е само за интересуващите се  Peace

Последна редакция: пн, 27 апр 2015, 23:16 от goldilocks

# 490
  • срещу двата комина :)))
Попаднах на този сайт и от два часа съм се заровила там и си зяпам. Само ме яд, че доста от моделите май ги няма в България   Simple Smile

Edit: сега видях, ча сайта е полски, така че наистина е само за интересуващите се  Peace

и аз се рових в него дълго време  Laughing полезен е, но не знам доколко е обективен  Peace

# 491
  • Варна

Класацията е меко казано зле.
Липсват много марки и модели и като гледам как са наредили така наречените "полски" колички още от 5 място  hahaha

Да не говорим, че за всеки различна количка би била добрия избор в завсимост от ръст, тегло, начин на живот, брой на децата, размер на багажника на колата, размери на асансьора и още поне 20 различни критерия.

# 492
  • София
В случая всеки трябва да си прецени при какви условия ще ползва количката. Какво като е тежка ако никога няма да ми се наложи да я вдигам. Важно ми е да се бута лесно с голям товар. С първото дете имах количка 8 кг с малки гуми. Е лека като перце, ама аз на гръб не я нося. Бебето беше на 6м, когато вече не можех да я бутам, бях се схванала и я продадох. Не ми се мисли ако още си бях с нея и сега, когато малкият е 13 кг. Е като го кача в количката на моята приятелка (може и повече от 15 кг да е) ми тя сама си върви, пък какво като общото тегло е над 30 кг, а аз съм 45.
Затова ако не се налага да се вдига по стълби не виждам защо да трябва да е лека.

И аз съм на твоето мнение, че количките с малки гуми не се бутат лесно, а само лесно се вдигат. Казвам го от опит, защото вече 2 месеца и аз бутам такава. Разгледах много варианти на колички с помпащи гуми и сведох избора си до Dada Paradiso и Retrus, като споделям впечатление, че са леки, имам предвид в сравнение с други модели помпащи гуми. Biskvitka87, ти какво ще ме посъветваш кой модел да избера?

или

# 493
Боби, ако имаш възможност да ги видиш на живо и да избереш на място. Ако няма кой знае какви разлики бих избрала по-евтината. Аз имам време и все още не съм ходила по магазините.

# 494
  • срещу двата комина :)))
А някой дали може да ми препоръча максимално лека количка с големи гуми до 800 лева, би било добре да има кош за новородено  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт