Бебешката количка - цяла наука за второ висше №29

• 85 755
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • Anywhere
Според мен е грешно да се смята, че легналият кош е "зимен" кош. Това е кош за новородено! Зиме, лете, все може с него, а може и без него, според предпочитанията и нуждите на майката и бебето. Но ако сте с лятно бебе, защо точно от септември до март да го ползвате, а за юли, август или когато там се роди бебето в какво ще го возите newsm78 Дъщеря ми както и повечето бебчета като станат на 4-5 месеца проявяват любопитство и искат да се оглеждат, затова е хубаво да има опция за повдигане на гръбчето. Количката, която ползвах нямаше, затова през януари я преместих в мултифункционалния кош.
 Количките на Лорели май нямат такова,от по-евтините се сещам,че Чиполино Максима има и като цяло моделите с твърд кош за новородено.

# 541
Би трябвало да се роди края на Август, тоест от Септември по някое време ще започна да го извеждам. В началото се ползва кош за новородено, нали така? После като стане на 3-4 месеца и започне да се оглежда, ще има нужда от повдигане, но пък времето ще е вече застудяло - в този ред на мисли ако продължа да си ползвам коша за новородено /като зимен, по-закрит и тн./ ще ми трябва такава функция. Ако пък го сложа в "летния" кош, дали няма да му бъде студено?  newsm78 Вижда ми се рано, а и ако хване някоя по-студена зима, знам ли... Иначе от Март месец нататък е ясно, вече ще си е достатъчно голямо човече, за да се вози в летния вариант, а и времето ще е топло.

# 542
Аз очаквам бебе септември. За мен коша за новородено е удобство за бебето. За мен също понеже няма да се притеснявам дали му е добре. Отделно за зимните месеци е много по-затворен и пази завет повече от една седалка с  пълно легнало положение и зимно чувалче. Не че и това не е вариант, но аз лично бих се притеснявала и не бих излизала спокойно.

# 543
  • София
Летен... зимен... няма такива неща.
Ако ще си взимаш кош за новородено, според детето може да се ползва до 6 месец някъде. Но може детето още от третия нататък да не е съгласно с този кош.
Зимата няма да му е по-топло или по-студено в единия или другия. Има космонавти, одеяла, покривала, чували, дъждобрани, порт бебета..каквото щеш, че да не загине от студ горкото бебе.
Единственото реално като минус на основния кош е, че трябва да връзваш бебето с колани, другото всичко са глупости и предразсъдъци.

# 544
Аз лично не мисля, че са глупости и предразсъдъци. За мен разходка с дъждобран, за да му е топло е безсмислена. Бих го ползвала само в извънредни случаи. Извеждам бебето, за да е на въздух. Иначе мога и по коридора да го возя в количката. За портбебе съм съгласна, че ще свърши работа, но аз като гледах повечето бяха към определен модел количка. Другите пък бяха толкова скъпи, че по-добре да си купя кош за новородено. Чувалче ползвах със сина си тази зима, когато беше на 1г и 3-4 месеца. Според мен за неговата възраст е идеален, но за новородено не ми се струва, че би вършил същата работа като кош за новородено. Далеч съм от мисълта, че бебето ще се простуди едва ли не. Има много майки, които си карат и така и никой не твърди, че задължително ТРЯБВА кош за новородено. За мен просто е по-добрия вариант.

# 545
  • София
С дъждобран не, за да е топло, а при много силен вятър или дъжд (точно както на кош за новородено ще трябва да го сложиш при такива условия).
Аз и чувал не съм ползвала, покривалото на количката правеше количката ужасно закътана и без друго, повече и от кош за новородено.

Хем детето нямало да се простуди (т.е. няма и да му е студено и дискомфортно), хем не били глупости и предразсъдъци това за студа... последно?
Иначе приемам, че за много хора е по-добрия вариант...просто за мен това със студа не са най-точните доводи.

# 546
Благодаря за отговорите, явно няма да е Кенгуру. Бихте ли ми препоръчали хубава комбинирана количка за около 500-600 лв??

# 547
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Здравейте мами,
предварително се извинявам, че нахълтвам в темата и че може би ще задам въпроси, които сте обсъждали вече.. Peace
Имам нужда от много лека количка с легнало положение, не ме интересуват марки, искам нещо евтино и леко... За съжаление ни предстои влизане в болница и малкия е на 4 мес. и ще ми трябва някаква количка, с която да качвам по 5 етажа, малкият е 8 кг, дори смятам да я взема втора употреба, може и да я хвърля после... Моля насочете ме към някакви модели...
Благодаря предварително Hug

Здравейте, мили мами Simple Smile
самоцитирам се и се надявам поне някой да изкаже мнение..
някой ползвал ли е тази количка ?
http://bebe1.bg/%D0%91%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D0%B … no---Sally-470362

Съжалявам, че ви предстои влизане в болница ... Според мен си търси нещо 2-ра ръка и с по-големи гуми щом ще ти трябва за качване по стълби толкова етажи, а и мислиш после да не ползваш ... Ето това ми се струва, че става ... въпреки, че го дават 11 кг.:
http://olx.bg/ad/kolichka-peg-perego-uno-ID4QX9y.html#8dad25d2e6

# 548
Всъщност не те цитирах правилно. Няма да "загине от студ". Явно има колички, както тази, която си ползвала, които са удобни за ползване от 0м, дори и зимата. Повечето, които съм виждала не ми се струват такива. На мен все пак ми се струва по-удачен този вариант за лятно бебе. Изказвам лично мое мнение.

# 549
  • Anywhere
Благодаря за отговорите, явно няма да е Кенгуру. Бихте ли ми препоръчали хубава комбинирана количка за около 500-600 лв??
Например Chipolino Maxima 3 v 1 662лв  http://e-chipolino.com/1573/%D0%92%D0%B8%D0%BF%20%D0%BA%D0%BE%D0 … %203%20%D0%B2%201

# 550
Здравейте ... изчетох доста от темите ... и видях няколко мнения относно количка Micralite Toro .... но никъде не се споменава дали има спирачка ... ако някой е наясно и може да сподели и други впечатления ... ще бъда благодарна Simple Smile
Има спирачка Simple Smile
http://prikachi.com/images/388/8064388p.jpg това нещо - настъпва се надолу за заключване или го буташ нагоре , за да освободиш спирачката.

Благодаря много за отговора ..... а какво е твоето мнение за количката ?

Препоръчвам да я видиш на живо.Малко е нестандартна, но пък доста проходима и маневрена.Бута се буквално е една ръка.Препоръчаха ми я и я разглеждах доста подробно.Сгъва се много компактно и може направо да се носи на рамо, а отделно е доста стабилна.

Angel_Dust  , pantera666  ... видях я , но исках и друго мнение .... Благодаря ви много и на двете Simple Smile

# 551
Количката така или иначе ще е с два коша, въпросът беше дали си струва да тръшна 200лв повече за друга, само защото зимният кош е с регулиране или просто като дойде време да се изправя /студените месеци/ мога да си премина спокойно към т.нар. летен кош и да си взема по-евтиния модел. Но така като гледам, май ще се спра на това, което ми харесва повече - има си своите предимства и неслучайно е по-скъпо.

Gallaa, от другите майки чувам, че Макларън са пословично леки колички, може би някой с опит би могъл да ти даде по-конкретен съвет за тях.

# 552
Количката така или иначе ще е с два коша, въпросът беше дали си струва да тръшна 200лв повече за друга, само защото зимният кош е с регулиране или просто като дойде време да се изправя /студените месеци/ мога да си премина спокойно към т.нар. летен кош и да си взема по-евтиния модел. Но така като гледам, май ще се спра на това, което ми харесва повече - има си своите предимства и неслучайно е по-скъпо.

Gallaa, от другите майки чувам, че Макларън са пословично леки колички, може би някой с опит би могъл да ти даде по-конкретен съвет за тях.
Според мен си струва Peace!!!Моята количка беше точно такава,гръбчето на коша за новородено с възможност за изправяне и съм го ползвала,дори да си нахраня детето с кашичка.За Lorelli коментарът ми е ,че " евтиното винаги излиза по-скъпо".Така като гледам Dada са нови колички на пазара и едва ли някой ще ти пише нещо,но Zippy не го хвалят майките  Cry.,особено след като обърнат на седящия кош.Според мен си помисли и избери тази,която ти харесва по-вече,на мен лично динята ми допадна Laughing

# 553
  • София
bybuHka - като така и така ще е с два коша, по-добре да има степени, въпреки че в един момент това може да е опасно, т.е. едно по-якичко дете, поставено под степен наклон без колани може да се изтърси вън от количката.

Александра Рискьова - освен да потърсиш по чужди сайтове отзиви от ползвали я. Явно тук такива няма, а и като цяло е леко странна за вкуса на повечето Wink

# 554
  • Щастлива мама на 3 слънца
Чакам 3 то бебе. Е няма да си го причиня това със зимния кош.
Двете ми са родени септември .в началото бях с коша. Много тежка е количката ужасно нещо
Сега я продавам и взимам на хаук летен с паднал гръб. Всичко е по леко и маневрено. Отделено ако малкия се затръшка го слагам в количката и бебето на слинг. В коша за новороено няма как да го сложа ще скочи. И двете ми деца не понасяха големия кош.
в крайна сметка реших да взема тази след като родя
http://rayatoys.com/%D0%9B%D1%8F%D1%82%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE% … light-Capri-16084
ако има някой мнение или я е ползвал. Видя ми се малка ,лека и маневрена Simple Smile
Ще я ползвам за новородено само лятото ,после съм  си с макларъна.

Последна редакция: ср, 06 май 2015, 16:13 от *АДРЕНАЛИНКА*

Общи условия

Активация на акаунт