БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 49 637
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 5 139
Ще правя торта за чиито крем (студен) по рецепта се ползва 1 кг. цедено к.м. "Бор Чвор". Искам да ползвам цедено от домашно заквасено к.м. В крема се слага захар и съм в размисъл дали от нея няма да ми се отдели вода или разводни крема с времето. Тортата ще престои поне 20 ч., няма желатин. Купешкото цедено е бетон, но то е примесено с нещо си.  Thinking


–––––––––––––––––––––––––––––
Здравейте,

дали някой е виждал кокосово масло за готвене да се продава в Карфур или друг хипермаркет? Бяха ми казали, че има в Кауфланд, но няма Sad

Ако не намираш http://www.cococo.bg/ доставят на следващия ден.

# 481
  • Мнения: 9 453
за 20 ч влагата от крема ще попие в блатовете. Ако не искаш, ползвай желатин, да задържи цеденото мляко

# 482
  • Мнения: X
Влагата поема и на нецедено и стои добре -не е толкова течно - нещо като крема сирене се получава като консистенция.
  Правила съм сладкиш с нецедено кисело мляко и пандишпан и плод и ми хареса много.  По -леко е от сметана и беше със страхотен вкус .

# 483
  • в 1001-та нощ
  • Мнения: 16 678
Много благодаря за насоките за кокосовото масло Simple Smile

# 484
  • Мнения: 765
В какво съотношение свинско\телешко да взема кайма,за хубави пържени кюфтета?

# 485
  • Мнения: 7 849
В какво съотношение свинско\телешко да взема кайма,за хубави пържени кюфтета?
60/40 процента.

# 486
  • Мнения: 765
Благодаря, Билян@ !

# 487
  • София
  • Мнения: 232
Здравейте да попитам и тук, че в темата за киселото мляко не ми отговориха..Имам 4л домашно овче прясно мляко, искам да го подквася, но нямам закваска.С какво кисело мляко би се получило най-сполучливо, да поръчам на мъжа ми да ми донесе от София, че тук има само някъкво Тонус и не ми се рискува с него..

# 488
  • Sofia
  • Мнения: 29 083
някое което е по БДС
наскоро квасих домашно краве с Домлян и се получи,не стана лигаво

# 489
  • Пловдив
  • Мнения: 2 136
Може би и в София има по големите супермаркети (в Пловдив има в Лекси) закваска за кисело мляко. Закваската си е най-добре.
Преди Тонус не беше зле, но... говоря за преди 5-6 години.
Идеята за мляко по БДС е навярно най-лесно изпълнимия вариянт. По БДС има Домлян, Верея.

# 490
  • Мнения: 2 871
Аз съм заквасвала мляко с Родопчанка. Не се сещам то по БДС ли е, но млякото стана.

# 491
  • София
  • Мнения: 232
  bouquetБлагодаря на всички ви!

# 492
  • Мнения: 5 139
Благодарност за отговорите   bouquet

# 493
  • Мнения: X
И аз с Домлян.

# 494
  • София
  • Мнения: 4 771
Вереята по БДС е супер лигава, особено  малко захар, ако сложиш. Аз квася с мляко, което е най-кисело. От всички,които съм яла само Здравец е наистина кисело и подквасва добре. А и четох някакво изследване за количествата лактобактерии. То беше на едно от първите места.

Общи условия

Активация на акаунт