БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 49 780
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: X
Пасираният сос от гъби, няма ли да заприлича на гъст гъбен бульон Маги?
Според мен гъбките придават очарование на соса.

# 436
  • Мнения: 7 070
Ами аз мислех да оставя и филийки гъби в соса, а да пасирам само част от тях, но не знам ще се получили добре.

# 437
  • София
  • Мнения: 12 219
Миясля да правя гъбен сос. След като запържа брашното с маслото и задушените гъби и добавя мляко и заквасена сметана, после трябва ли да пасирам заедно с гъбите, за да е гладък соса и да е още по-интензивен вкуса им и дали ще стане добре, ако го пасирам?
Не бих го пасирала, така ще ги оставя да се усещат.  Peace

# 438
  • Мнения: 7 070
Май ще ви послушам и няма да пасирам. Simple Smile

# 439
  • Мнения: 23 097
Здравейте, имам един бърз въпрос.
Искам да правя чийзкейк но в рецептата има извара. На пазара нито една извара не ми е харесвала и за това мисля да я заменя с крема сирене от сорта на Филаделфия. Ще стане ли така?

# 440
  • Мнения: 3 451
Здравейте, имам един бърз въпрос.
Искам да правя чийзкейк но в рецептата има извара. На пазара нито една извара не ми е харесвала и за това мисля да я заменя с крема сирене от сорта на Филаделфия. Ще стане ли така?
Ще стане

# 441
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 414
При нас няма извара. Досега съм го правила само със сирене Филадефия.

# 442
  • Sofia
  • Мнения: 1 499
Вчера като правих козунак, забравих да сложа накиснатите стафиди. Днес ще правя за колегите. Мога ли да ги използвам, стояли са накиснати в алкохол 1 ден, или да си накисна нови?

# 443
  • Мнения: 1 276
Вчера като правих козунак, забравих да сложа накиснатите стафиди. Днес ще правя за колегите. Мога ли да ги използвам, стояли са накиснати в алкохол 1 ден, или да си накисна нови?
Отцеди ги и ги мятай спокойно, нищо им няма  Wink

# 444
  • Мнения: 484
Привет!
Кажете ми как да съхранявам лапад?Имам доста,една част изразходвах,другата част е в хладилника вече повече от седмица и си мисля ,че ще почне да изсъхва.Мисля си за замразяване,но не зная как точно.Някой ако е замразявал и сподели,ще съм много благодарна.

# 445
  • Мнения: 22 867
Привет!
Кажете ми как да съхранявам лапад?Имам доста,една част изразходвах,другата част е в хладилника вече повече от седмица и си мисля ,че ще почне да изсъхва.Мисля си за замразяване,но не зная как точно.Някой ако е замразявал и сподели,ще съм много благодарна.

Измивам го, махам средната част, дръжката, почти до края на листото, нарязвам листата, слагам в пликове и във фризера. Цяла зима имам лапад за супи и др. Peace

# 446
  • Мнения: 484
Привет!
Кажете ми как да съхранявам лапад?Имам доста,една част изразходвах,другата част е в хладилника вече повече от седмица и си мисля ,че ще почне да изсъхва.Мисля си за замразяване,но не зная как точно.Някой ако е замразявал и сподели,ще съм много благодарна.

Измивам го, махам средната част, дръжката, почти до края на листото, нарязвам листата, слагам в пликове и във фризера. Цяла зима имам лапад за супи и др. Peace

После директно замразен си го ползвам предполагам?

# 447
  • Мнения: 22 867
После директно замразен си го ползвам предполагам?

Да, понеже е почти сух, не става на ледено блокче, понякога, като извадя от плика, го режа с нож по дължина и после напряко, като на кубченца, това за да е по-наситнен. Веднага се използва, за каквото си решиш. Peace

# 448
  • Мнения: 484
После директно замразен си го ползвам предполагам?

Да, понеже е почти сух, не става на ледено блокче, понякога, като извадя от плика, го режа с нож по дължина и после напряко, като на кубченца, това за да е по-наситнен. Веднага се използва, за каквото си решиш. Peace

Благодаря ти!

# 449
  • Мнения: 1 170
Може ли идея за сладкиш със заквасена сметана?
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт