БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 49 677
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Може ли идея за сладкиш със заквасена сметана?
Благодаря.
Чизкейк

# 451
Ако сложа козунак във фризера ,колко време може да го съхранявам там?После вкусът как е?

# 452
  • София
Благодаря.

Тиквен десерт с канела

Торта "Сладък живот"

# 453
Благодаря.
Това изгледа вкусно. Тези дни мисля да го пробвам с останалите ми козунаци.
http://www.bonapeti.bg/recepti/Kozunachena-torta-s-yagodi/

# 454
Благодаря.
Това изгледа вкусно. Тези дни мисля да го пробвам с останалите ми козунаци.
http://www.bonapeti.bg/recepti/Kozunachena-torta-s-yagodi/
Босилек не бих сложила - но може и да е добро на вкус. Децата ми обаче няма и да го опитат Grinning

# 455
  • София
Ако сложа козунак във фризера ,колко време може да го съхранявам там?После вкусът как е?
Дълго време и нищо му няма, а после, когато го размразиш все едно е купен от магазина, мекичък.

# 456
Дълго време и нищо му няма, а после, когато го размразиш все едно е купен от магазина, мекичък.
  bouquet

# 457
Благодаря.

фалшиво тирамису- със заквасена сметана и маскарпоне

Есенната торта с тиква и заквасена сметана от vkusnoteka.bg- няма такава сполучлива и вкусна торта!!!

Последна редакция: ср, 15 апр 2015, 11:49 от stel.ka

# 458
  • София
Искам да си купя някакъв пош или комплект за декорация, основно за мъфини. Вие какви ползвате и от къде ги купувате? Гледах в тортената библиотека има посочени сайтове, но нещо стари ми се струват  newsm78

# 459
В момента правя торта,но нямам ром за сиропиране на блата Sad Имам есенция ром,как мога да я използвам,че да си сиропирам блатовете  newsm78 С вода ли да я разредя или какво ще ми предложите Simple Smile

# 460
В момента правя торта,но нямам ром за сиропиране на блата Sad Имам есенция ром,как мога да я използвам,че да си сиропирам блатовете  newsm78 С вода ли да я разредя или какво ще ми предложите Simple Smile
Правиш захарен сироп от захар и вода и ароматизираш с есенцията. Инак и така се сиропират блатове мисля се слагам малко ром в захарният сироп.
  Инак ще да е някаква пияна торта това май -сиропирана директно с ром Grinning

# 461
В момента правя торта,но нямам ром за сиропиране на блата Sad Имам есенция ром,как мога да я използвам,че да си сиропирам блатовете  newsm78 С вода ли да я разредя или какво ще ми предложите Simple Smile
Може да сложиш коняк или да си карамелизираш захар, после да добавиш вода и с това да сиропираш или с подсладено прясно мляко.
Жармен писали сме заедно

# 462
  • София
Аз сиропирам с разтворено 3в1 и в него няколко капки есенция. Друг вариант е компот или прясно мляко.

# 463
  • София
В част от компот изсипи есенцията и напръскай тортата.

# 464
  • Sofia
Със заквасена сметана правя освен тирамису/без маскарпоне/ и един много вкусен и бърз сладкиш от кифичка сметана,две опаковки начупени котешки езичета и нарязан ананас от компот или пресен.Всичко се разбърква,може да се оформи като торта или в чашки,трябва да престои в хладилника няколко часа.

Общи условия

Активация на акаунт