Автоимунен тиреоидит на Хашимото (37)

• 95 548
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
Оправи ми се всичко, но и с много грижа отделно от моя страна, здравословна храна, движение, редуцириране на стрес колкото е възможно и  добавки. Много се нядявам да е стресов фактор само и да не се влоша отново, защото се чувствам чудесно въпреки стойността от изследването...

# 241
  • София - Бургас
Аз имам сърцебиене, акнеична кожа и умора, но имам и анемия - не знам кое от двете или и двете влияят...
Пия секен и желязо, но хормон все още не ми включват...
Агресива, дай Боже да си добре:)

# 242
Здравей те, момичета Simple Smile Пия селен и ултра омега 3, като понякога пия и вечерна иглика. Някоя от вас пила ли е спиролина? Четох, че има съдържание на йод в него и се чудя дали мога да го пия.

# 243
Аз не бих пила от водораслите принципно. Съдържат прекалено голямо количество йод като дневна доза, още повече,  ако и хормон пиеш...  Confused
Даже четох в една френска книга за ЩЖ точно същото,  че били изтеглени от пазара някъде си...

# 244
Така и предполагах, че не е много добре за нас Sad

# 245
Не се сдухвай!
Има още много витамини, минерали и добавки, които влияят добре. Виж това:
Probiotics or Fermented Foods
Multivitamin/mineral
Vitamins like a B Complex, Buffered Vitamin C, Emulsified D3, Vitamin E
Minerals like Calcium, Chromium, Iron, Magnesium, Selenium
Fermented Cod Liver Oil
Betaine HCl and Digestive Enzymes for low stomach acid, acid reflux, and poor digestion
Бих добавила от себе си масло от вечерна иглика.
Така и предполагах, че не е много добре за нас Sad

# 246
Здравейте! Селена колко време може да се взима. И как се справяте с качените килограми.

# 247
  • София - Бургас
На мен ми казаха 6м. да пия селен - по 1 на ден! После нови изследвания - хормони И АТ!
Към момента не съм напълняла, но се храня здравословно, не ям месо - нямам проблеми с килограмите, но внимавам какво и колко ям:)

# 248
Момичета имам питанка.
По време на болезнен цикъл може ли да се пие ношпа?

# 249
Момичета имам питанка.
По време на болезнен цикъл може ли да се пие ношпа?

Естествено, че може. Нали за това е предназначен. Laughing Laughing
.

# 250
питам тъй като в съчетание с елтирокса дали са съвместими!

# 251
  • В сърцето на любимия човек
питам тъй като в съчетание с елтирокса дали са съвместими!

Съвместими са, само трябва да има 2 ч интервал между приема на двете лекарства.
Може и аналгин да пиеш - пак 2 ч след тироксина. Консултирала съм се с д-р Начев по въпроса  Peace

ПП: от обезболяващите и лекарствата за настинки не трябва да се приема аспирин, защото пречи на усвояването на тироксина

Ето тук на 1-ва страница може да прочетеш в графата:
Взаимодействие между ТИРОКСИН  и ДРУГИ ЛЕКАРСТВА

# 252
Тироксин се пие самостоятелно и не се пие съвместно с никакви други лекарства, витамини и хранителни добавки. Правилото е 2 часа след тироксина да се пият останалите лекарства и добавки, ако изрично не е упоменато интервалите да са с по-голяма разлика, както при магнезия и желязото.
Други лекарства и добавки може да се пият и 3-4 часа преди дозата тироксин, но това трудно би се получило, освен ако не се пие тироксина вечер, както някои хора го приемат.

# 253
Благодаря Ви Hug
Д-р Илия Калаиджиев ми предп
иса елтирокс и биозен заедно да ги взимам, което ме узаадачава като ви чета?!? Thinking

# 254
Благодаря Ви Hug
Д-р Илия Калаиджиев ми предп
иса елтирокс и биозен заедно да ги взимам, което ме узаадачава като ви чета?!? Thinking
Ако имаш предвид Биозин, то това е малко смущаващо:
Не се препоръчва приема на БИОЗИН при автоимунни заболявания.
http://apteka.framar.bg/30012883/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B7%D0%B8% … 0-%D0%BC%D0%B3-30
 Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт