Автоимунен тиреоидит на Хашимото (37)

• 95 531
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
  • София

Снощи се видях с една позната, единствената слаба Хашимотка, която познавам, и тя ми каза, че е започнала да дебелее и за два месеца с 90-дневната диета е свалила 7 кг.
И аз започвам да дебелея. Спортувам както преди (3-4 пъти седмично аеробна тренировка, откакто се стопли карам и велосипед), храня се по правилата, но през последните месеци натрупах слой мазнини по корема и талията. Не е много, но явно се забелязва, защото няколко души коментираха. Отвратително е, много е потискащо. Sad

# 286
MontessoriHug

Момичета, на какъв режим на хранене сте? Имам едни 10кг за сваляне и не мръдва и не мръдва пустия кантар  Sad

# 287
  • София
Внимавайте с 90 дневната, особено онези с ИР и с или пред метаболитен синдром.

За нас достатъчно е да се изключат: въглехидрати, мазнини, сладко.

# 288
Внимавайте с 90 дневната, особено онези с ИР и с или пред метаболитен синдром.

За нас достатъчно е да се изключат: въглехидрати, мазнини, сладко.
И аз съм на такъв режим, но аз имам и ИР. Като под мазнини се разбира да не ям мазно, пържено. Иначе заквасена сметана, шарено месо - ям.

# 289
Момичета,  не е нещо необичайно в повечето случаи това с натрупването на мазнините в коремната област. Прочетете за НВД, Палео, автоимунен протокол. НВД ме спасява от килцата,  не съм озверяла от глад и не ми се яде сладко хич.

# 290
  • София
Аз така,10кг.,после 20 и после неусетно почти 30  Embarassed Embarassed Sick

Метаболитния синдром как се хваща?

# 291
Аз 20 за един месец и още 10 след еутирокса.  #Cussing out
Хубавото поне е, че нямам мазно и тресящо се, а съм стегната  и задържала адски много течности. Laughing

# 292
Тази моя единствена слаба приятелка с Хашимото има такъв корем, от който изглежда като бременна, и често й се случва да й честитят  Laughing Не е добре и така - висока кльощава, пък  с шкембе, тя никак добре не се чувства.
Аз качих с първата бременност 48 кг  Embarassed
Не знаех, че тогава се е отключило пустото му самоизяждане на жлезата. Диагностицираха ме чак след второто раждане, когато съвсем се скапах. Сега съм 75кг, искам да махна 10.
НВХ не е за мен, аз месо почти не ям. гадно ми е.

# 293
  • София
Около мен пък от познатите ми с Хашимото, включително и аз, никоя няма проблем с килограмите. Е, не съм първа фиданка, но от 8-ми клас до сега все около едни и същи килограми се въртя - 60 +-1-2кг при ръст 172. Имах големи проблеми със свалянето докато не минаха 1.5-2 години след раждането, то не че имах много за сваляне, ама видях доста зор с едни 2-3кг и задържане на течности докато си се върна на нормалните. Обаче тогава определено всичките ми хормони, не само щитовидните, още не бяха наред. Като държа да отбележа, че тези килограми не ми бяха от бременността, след раждането бях ок, а от голямото висене вкъщи и тъпчене с храна по време на всеки бебешки сън  Mr. Green

# 294
Тази моя единствена слаба приятелка с Хашимото има такъв корем, от който изглежда като бременна, и често й се случва да й честитят  Laughing Не е добре и така - висока кльощава, пък  с шкембе, тя никак добре не се чувства.
Надебеляването около корема може да е сигнал за ИР, не е лошо да си види захарта и инсулина.  Peace

# 295
Извинете, но какво е ИР?

# 296
но от 8-ми клас до сега все около едни и същи килограми се въртя - 60 +-1-2кг при ръст 172.
То и аз бях така, до около 30-ет годишна, ама после дъртизмът си каза своето  Joy Все по-трудно се свалят килцата, а преди не съм и помисляла за диети. Не съм имала проблем с килограмите, докато не се отключи базедовата болест, а с нея и нарушен въглехидратен толеранс.

ИР е инсулинова резистентсност.

# 297
Инсулинова резистентност Peace
Благодаря, ще й предам. Тя няма сланинка, а коремът й е подут отвътре, но все пак ще й кажа.

А ако някой знае диета, подходяща за нас, която НЕ включва месо, моля да сподели Hug

# 298
Благодаря  Hug

# 299
  • София
Ооо, да, със сигурност са от значение и годинките, ама то след 30-те мисля, че и без Хашимото голяма част от жените не тръгват на добре с килограмите. При мен беше диагностицирано точно около 30-те, преди малко повече от 3 години. Моя приятелка обаче е на л-тироксин още от гимназията, и тя все си е на горе-долу същите кг и до ден днешен. Та мисълта ми е да не се плашат новодиагностицираните, че от това непременно се качват килограми, стига да се поддържат хормоните в норма, всичко си е все едно не си с това състояние на жлезата (защото не бих го нарекла точно болест).

Общи условия

Активация на акаунт