Автоимунен тиреоидит на Хашимото (37)

• 95 618
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
  • Anywhere
Моят цикъл се удължи от 4-5 на 7-8 дни откакто започнаха проблемите ми със щитовидната. От 9 месеца приемам Еутирокс, но промяна не виждам, а TSH в момента ми е 0,7. Надявам се цикълът ми да се върне с времето към нормалната си продължителност  Praynig

# 196
  • София
Момичета, наблюдавали ли сте промяна на цикъла си след лекарства?
От миналата есен взимам еутирокс и цикълът ми се удължи с почти 10 дни...
не,няма промяна,дори след като родих две  деца.Пия хормона от 2010г.

# 197
Момичета, наблюдавали ли сте промяна на цикъла си след лекарства?
От миналата есен взимам еутирокс и цикълът ми се удължи с почти 10 дни...
не,няма промяна,дори след като родих две  деца.Пия хормона от 2010г.

При мен пък намаля  Grinning - от 10-12 дни на 8-9. Обаче не ми идва на 28 дни както преди, а когато му скимне, обикновено седмица назад от началото на последния - т.е. ако през април ми е дошъл на 10-ти, през май ще го чакам на 3 или по-рано. И друго - преди идваше винаги сутрин, което беше изключително удобно и даже не знаех, че при другите жени не винаги е така. Сега може да ми дойде по всяко едно време и това ми е причинявало сериозни неудобства.  ooooh!

# 198
Леле Монтесори, как 10-12 дни цикъл? Shocked Започнал е да се нормализира явно.

На мен преди цикълът ми беше 26-19 дни, като менструацията ми беше около 4-5дни. Напоследък обаче е около 39дни, а менструцията ми е по-обилна и е 6-7 дни.

kaleia, при кой си в Бургас?

pretty shy, супер TSH имаш!

# 199
  • София - Бургас
Аз съм при Петя Кирилова!
Много съм доволна от прегледа, обърна ми много внимание, понеже имам и кардиологичен проблем и всичко ми обясни...Simple Smile
Имам и мнение от доц. в ИСУЛ, което мнение се препокрива с това на д- р Кирилова!
Тя ми каза след месец пак да пусна изследвания и ако TSH е нагоре от 3.89 и над 5.50 ще ми включи хормон, но засега на тези стойности - безмедикаментозно лечение...после каза на 6м. да следя хормони...

# 200
Може и аз да я посетя.
Ако не целиш бременност 3.89 си е в нормата Grinning

# 201
  • София - Бургас
Да, препоръчвам я! В кабинета си има и ехограф и прегледа включва и ехо:)
Работи и със ЗК, аз отидох на частно( 30 лева, а второчният е безплатен),  защото си изгърмях талона при една дето ми каза - нищо ти няма Grinning в Славейков - там - НЕ!
Много съм доволна от прегледа пир Кирилова, много спокойна жена, много дълго време ме преглежда и ми обясняваше що е това Хашимото с много търпение Grinning
П.С. не  желая бременност, имам си едно пораснало момиче и това ми е сбъдната мечта:) Стига толкова:Р ( поне за сега - наистина не искам)!

Последна редакция: ср, 29 апр 2015, 23:44 от kaleia

# 202
  • Бургас
Ако не целиш бременност 3.89 си е в нормата Grinning

В нормата е, но на мен ми казват, че е високо за жена на моята възраст /37г/, независимо от това, че нямам намерение да раждам повече.
Даже последния път точно при 3,80 искаха да ми вдигат дозата ....

Кой крив, кой прав не знам, само споделям.

# 203
  • София - Бургас
Ами то може би зависи и от антителата, като съвкупност от хормоните + антитела... не знам, моите АТ не са май много високи... не знам, не разбирам но се доверявам на 1 доктор вече (че се побърках от мнения:)) и каквото каже - това:)
Може би на този етап нф искат да въведат хормон, защото съм млада -33 г. а започне ли се жлезата става ленива и май се пие до живот... (и това чух като мнение)

# 204
Работи и със ЗК, аз отидох на частно( 30 лева, а второчният е безплатен),  защото си изгърмях талона при една дето ми каза - нищо ти няма Grinning в Славейков - там - НЕ!
Ама тя не е в Славейков, тази която ти казах Shocked
На Мария Луиза е в Европейския център за здравна грижа.
И аз искам да отида при друг за второ мнение..
Питам я моята за вит.Д и Селен дали да си взема или други добавки-Няма нужда.
За килограмите лекарства да ми назначи, защото не се повлияват от диета-Няма нужда.
Вече съм се отчаяла Tired
Ходих при Недялков на преглед и той ми каза, че май не ми е добре контролирано Хашимотото и да чуя и друго мнение. Tired

# 205
  • София - Бургас
Балеринка,
ти не ме разбра!:)
Аз ходих първо в Славейков при една, дето ми каза, че нищо ми няма, тя дори не искаше дза пускам ТАТ и МАТ и при нея си изгърмях талона!
Та после потърсих и аз второ мнение и ми препоръчаха - Петя Кирилова, при нея останах много доволна: Пускам ти координати с нея - гр. Бургас, ул. Цар Симеон І №82, партер. Телефони 0898 352 323!
Иди там, ще останеш доволна - сигурна съм! Hug Жената е много мила и много време преглежда, не претупва да бърза, а обяснява на пациента и гледа и с ехограф! Peace

# 206
Здравейте! За храненето да споделя и аз - от скоро съм на режим с нисковъглехидратно-високо мазнинно хранене, като при мен целта не е отслабване, а по здравословни причини. Но други жени знам, че го спазват този режим и за отслабване. При интерес може да прочетете доста полезна информация в темата тук във форума. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=839987.0

Сега да питам нещо - при евентуална бременност Начев какви изследвания иска - ТСХ и ФТ4 за щитовидната и какво за преддиабетно състояние - кръвна захар и инсулин ли?

# 207
  • София
Здравейте! За храненето да споделя и аз - от скоро съм на режим с нисковъглехидратно-високо мазнинно хранене, като при мен целта не е отслабване, а по здравословни причини. Но други жени знам, че го спазват този режим и за отслабване. При интерес може да прочетете доста полезна информация в темата тук във форума. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=839987.0

Сега да питам нещо - при евентуална бременност Начев какви изследвания иска - ТСХ и ФТ4 за щитовидната и какво за преддиабетно състояние - кръвна захар и инсулин ли?
пиши имаш ли подобрение по- натам, че и мен ме интересува този режим във връзка с хиперфункция на щитовидната....

# 208
Аз съм на този режим заради повишена кръвна захар и повишен инсулин - не са извън нормите, но бяха на горна граница. 3 месеца след хранителния режим резултатите ми са добри, повече от добри отколкото очаквах и продължавам в същия дух - само хранителния режим без лекарства.

# 209
  • София
Аз съм на този режим заради повишена кръвна захар и повишен инсулин - не са извън нормите, но бяха на горна граница. 3 месеца след хранителния режим резултатите ми са добри, повече от добри отколкото очаквах и продължавам в същия дух - само хранителния режим без лекарства.
ясно, а с щитовидната жлеза ти имаше ли проблем?

Общи условия

Активация на акаунт