Офис етикет

• 20 622
  • 335
  •   1
Отговори
# 120
  • Другата България
А, ти говориш за нещо като тиймбилдинг. Това е малко по-различно. Peace
А на мен ми се струва, че за някой мърсоли кърпичките на модератора не са били достатъчни, та има нужда от още. Да не говорим, че нито някой ги пита, нито пък им се иска компетентното мнение. Препоръчвам Олинт за по-бързо....изтичане. Tired

Имам предвид, че дори и да не отидеш, парите за банкета ти ги удържат. Липсата на избор не ми допада, плюс намеците от преките шефове, че е добре да отидеш.

п.п. На една от работите ми хората повечето бяха по-възрастни и се кефеха на хитове като "Бяла роза", "Брала мома къпини", а по-модерните на музика от 80-те години (май) - италианска естрада, Бони М и пр.  Доста скучни банкети бяха. Дори нямаше сластно танцуващи с шефовете  Joy

"Бяла роза " си е хит, недей така де. Crossing Arms Ама аз съм си възрастна..... Hug

# 121
  • Тра-ла-ла
Къде забравяте миксът с песни на Джипси Кингс?!  Laughing Винаги съм си мислила, че тайно сред диджеите се разпространява диск с музика и надпис "За банкети"  Laughing Laughing Laughing

# 122
При нас пък, мине се не мине седмица и самосиндикално си организираме банкет с колегите  Joy и обикновено тези, които са с по-големи заплати, те плащат пиенето  Mr. Green

# 123
При нас, за банкети се говори от трима души точно, защото те обичат да ходят. Съответно те инициират. Останалите, които отиват, хапват, поседят половин час и си тръгват. Нищо различно от това, когато обядваме през деня, даже разговорите са същите. Та ние сме по цял ден заедно, какво има да се опознаваме, като си знаем до болка битието, дори семейните радости/нерадости. Същото е и с тимбилдинга. Точно на тези мероприятия се загаджват, а някои са си семейни.
Аз лично пропускам винаги, когато мога, ходя от време на време, за да не ме одумват, че се цепя, стоя малко.
Отделно, част от колегите излизат през вечер, т.е. колегите им са и приятелите.

# 124
  • Другата България
При нас пък, мине се не мине седмица и самосиндикално си организираме банкет с колегите  Joy и обикновено тези, които са с по-големи заплати, те плащат пиенето  Mr. Green
Laughing
А яденето? Laughing

# 125
На неходенето шефовете никак не гледат с добро око, това е ясно.  Peace Дори и когато е за сметка на работника. Особено ако доста хора не отидат, има опасност шефа да стане много лош.

# 126
  • София
И при нас чистачките носят невероятно богата информация. Особено възрастните. Знаят целите истории не само на колегите, ами и на родителите им.  #Crazy #Crazy
И при нас са като информационна агенция. Наскоро обаче казах на една от многото хигеинистки, че клюкарства. Настана страшен скандал, настъпала съм я по мазола. Simple SmileКолкото до момичето ,по добре да стои настрана , защото ощи повече ще е обект но коментари на разни колеги за поведението и.

# 127
Ох, сетих се за изказването на един от директорите в голяма международна компания: по повод редовните тиймбилдинги, които се организираха - да се опознаели, да се по-таковали и да са по-близки (и обвързани с компанията). П.С - за няколко години се оформиха много семейства там..Wink

# 128
Не знаех, че в БГ банкетите се плащат от служителите
Тук съм била на фирмени коледни, от моята работа бяха винаги семейни, изрично пишеше в поканата, че важи и за партньора и всеки беше дошъл така
На половинЪТ винаги са строго служебни и само за тях

Ние имахме летни партита, пак семейни, този път и с децата
При него такова нещо никога не е било
Отношенията между колегите при тях бяха по-скоро официални, при нас бяхме като семейство, много си помагахме във всякакви ситуации

Пиша в минало време, защото това бе действителността, каквато я видяхме в малко шведско градче
Вече в големия град е различно

# 129
...
Тук съм била на фирмени коледни, от моята работа бяха винаги семейни, изрично пишеше в поканата, че важи и за партньора и всеки беше дошъл така
На половинЪТ винаги са строго служебни и само за тях...

По мои наблюдения това се определя от отношенията на шефа с жена му  Laughing ако не са добри или просто му е скучно да е с нея, прави по-често банкети и задължително несемейни. Може и да не съм права, все пак наблюденията ми са за 6-7 фирми, но ми направи впечатление.

# 130
Какъв шеф и каква жена те гонят ....
Говоря за големи компании и техните традиции
Кой е шеф към момента няма значение за традицията
Не се излагай да приравняваш еснавския модел от семейни  фирмички в БГ към големи АД със стотици служители

Кои са тези смешни "6-7" фирми с такъв менталитет?
 Shocked

# 131
  • Другата България
Не знаех, че в БГ банкетите се плащат от служителите

Е, оказа се, че не навсякъде е така, това е явно според зависи, но и аз мисля, че това за шефа и жена му няма нищо общо, или поне не би следвало да има. При нас почти никога, даже направо никога шефа не е бил семейно.

# 132
Сега си спомням, че половинът ме заведе веднъж на коледен банкет, организиран от тогавашното БТК
Ми ... беше по желание, заявяваш че идваш семейно, плащаш за половинката и готово
Представям си как гененералният директор е под чехъла на жена си
 Joy

# 133
Аууууу, точно пък за изпълнения в бившето БТК мога да разказвам. Joy

# 134
Аз досега не съм била на служебен банкет с мъжа ми, при нас не е имало такава опция, а в тяхната фирма беше по желание, но не отидох. Оказа се, че от всички единствено единия му колега е бил с жена си и то защото тя самата преди работела там и ги познава всички.

Общи условия

Активация на акаунт