Офис етикет

• 20 594
  • 335
  •   1
Отговори
# 105
  • Другата България
При нас сумите са 20-25.Максимално.

# 106
Абсурд да платя за фирмено мероприятие.

# 107
Със задължително присъствие ли са тези мероприятия?
Банкет, това звучи гордо. Joy

# 108
Със задължително присъствие ли са тези мероприятия?
Банкет, това звучи гордо. Joy

Банкет, банкет, така беше написано сите пъти. И да, единият път не отидох, вторият път не отидох, преди третия имах разговор на високо равнище, защо се цепя от колектива, за каква се мисля, дали не се големея нещо .... и отидох, де, да ми е мирна главица.

# 109
  • Другата България

Аз не знам дали изобщо тук някой работодател плаща тези партита.
Може би в частните фирми, или определени институции.....повечето мои познати си плащат сами.

# 110
Последният път дадох 30 лева за банкет в тип селска кръчма. Като казах, че сумата е голяма за подобен род ъъъъ забавления, ми казаха, че съм стисната.  Mr. Green
Аз се нацупих в същата ситуация. Обясних им, че на вечеря не плюскам първо, второ и трето и съм пълен въздържател. Беше им голям проблем какво точно да включат в "куверта", че хем да има 50 грама от заведението, хем да накупят и вкарат бутилки отвън. Познай дали отидох. Пък и всеки "служебен" банкет е посетен от 300% външни лица и се прави реално, за да се начешат 2-3 стари кучета, понеже на техните години нямат вече какво да правят.
Ау, сега видях за цепенето от колектива. Наистина ли шефът ти търси сметка?

# 111
  • Тра-ла-ла
До сега само един от моите работодатели не е правил банкет или подобно парти. И точно този "бедния" кара Порше и ходи на почивка в Дубай. Явно е преуспял от спестени банкети  Joy Според мен всеки уважаващ себе си (и другите) шеф би трябвало да не се цигани да спретне банкет 1 път годината. Ако фирмата му е от 10 човека...то какво са 150-200лв еднократно в годината?! А в повечето случаи не само, че няма банкет, ами няма и 13та заплата/годишен бонус/ Коледен подарък.

# 112
Аз като съм била на банкет се е поемало от фирмата, моя мъж като ходи също, не са искали да се плаща от служителите.

# 113
Многоточие, жена ми е "шапката" вече. Мъжете, не мисля, че са така дребнави.

# 114

Аз не знам дали изобщо тук някой работодател плаща тези партита.
Може би в частните фирми, или определени институции.....повечето мои познати си плащат сами.

То тези, уж безплатните банкети и културни мероприятия, обикновено се плащат от служителите, тъй като им удържат пари от заплатата всеки месец, забравих как точно го водеха, и тъпото е, че обикновено няма как да се каже, че предпочиташ паричната сума, а си задължен да ходиш на "безплатен" банкет.

# 115
  • York
До скоро работих в голяма търговска фирма, която  организира доста често търговски срещи. Какви неща съм виждала там бедна ви е фантазията. Никой от никого не се крие, всеки си прави каквото иска и с когото си иска. Често и алкохола си оказва своето влияние, разбира се! Отвратителна ситуация!
Никога не съм се чувствала на мястото си сред тия хора!  Tired

# 116
  • Другата България
Аз пак ще питам - на какви банкети ходите, не разбирам. Така де, риторично си питам. Laughing
Кой от кого трябва да се крие, и защо? Всеки си правел каквото си иска и с когото... Rolling Eyes че ако не знае човек за какво говориш, ще си помисли, че за групов с..с става въпрос! Айде аз съм лелка Sunglasses Wink, ама работя с млади хора, винаги е било културно и цивилизовано мероприятие, отвратително е много силна дума..... Thinking

То тези, уж безплатните банкети и културни мероприятия, обикновено се плащат от служителите, тъй като им удържат пари от заплатата всеки месец, забравих как точно го водеха, и тъпото е, че обикновено няма как да се каже, че предпочиташ паричната сума, а си задължен да ходиш на "безплатен" банкет.
И това е грозна работа. Все пак е по желание, ако не искаш - не ходиш. При нас всеки си плаща и всички идват. Нали идеята е да се забавляваш, ако ще те принудят насила и няма да се чувстваш на място, какъв е смисъла? После да попържаш и коментираш именно кой с кого какво и защо?

# 117
  • Ямбол
Какво значение има хората на какви банкети ходят. На каквито са им предоставили, на такива ходят.
Струва ми се, че някой много отвисоко гледа.
Това да не е да се събереш с приятелите и да си направиш веселото.

# 118
  • York
До групов с... не знам дали се е стигнало, но лично видях 4 голи човека в джакузито на хотела  Crazy
Жалкото е, че става дума за голяма фирма с добро реноме. Просто работещите там са под всякаква критика...
Странното е, че след това всички се държат сякаш нищо не се е случило  Laughing До следващото фирмено събиране   Rolling Eyes

# 119

И това е грозна работа. Все пак е по желание, ако не искаш - не ходиш. При нас всеки си плаща и всички идват. Нали идеята е да се забавляваш, ако ще те принудят насила и няма да се чувстваш на място, какъв е смисъла? После да попържаш и коментираш именно кой с кого какво и защо?

Имам предвид, че дори и да не отидеш, парите за банкета ти ги удържат. Липсата на избор не ми допада, плюс намеците от преките шефове, че е добре да отидеш.

п.п. На една от работите ми хората повечето бяха по-възрастни и се кефеха на хитове като "Бяла роза", "Брала мома къпини", а по-модерните на музика от 80-те години (май) - италианска естрада, Бони М и пр.  Доста скучни банкети бяха. Дори нямаше сластно танцуващи с шефовете  Joy

Общи условия

Активация на акаунт