Офис етикет

• 20 579
  • 335
  •   1
Отговори
# 90
Аз пък не разбирам защо трябва да имам мерак да ходя на банкет с колегите, с които така или иначе съм всеки ден заедно.

# 91
Да, разбрах те, че не говориш за мен, просто коментирам мненията ти.
Че хората ходели основно да флиртуват и да се таковат.
Така голословно не говориш, предполагам.

Не говоря за хора, които са ми близки и ходят точно с тази цел. Както и за такива, намерили половинките си на банкет. И то не само от наши дни, а още от банкетите на родителите ми.

VerdammtesMädchen, тук става дума за това човек да може да оцени обстановката. Например във фирмата на зет ми бяха поканени и децата, които бяха в отделна зала с хора, които се грижат за тях.
Лично за мен едно събиране с колеги би било интересно, ако ги опозная в семейна среда, т.е. с човека до тях, иначе сами мога да си ги гледам всеки ден. Разбира се, това си е за мен. За друг пък друго, както казах нямам нищо против всеки да ходи за каквото го влече, включително да си намери човек за секс. Това си е тяхна работа.

# 92
При нас "фирмените" партита обикновено са много консервативни. Ако има танци, обикновено поканите са с "avec". Имало е и по-бурни танци, но не мога да си представя колеги да се "свалят" пред очите на всички. Абсурд.

Имаме и такива събирания, които са за цялото семейство, но те са обикновено през деня, организирани като пикник, с игри и занимания, или боулинг. На по-официалните няма деца, а дали е удачно да присъства съпруг/съпруга, се посочва предварително.

# 93
Аз пък не разбирам защо трябва да имам мерак да ходя на банкет с колегите, с които така или иначе съм всеки ден заедно.

За да ги видиш в друга светлина, в друга обстановка, неформална. Според мен има смисъл.

# 94
Цял живот работя в офиси, ходя на фирмени партита - лични и на мои клиенти. Виждала съм доста грозни неща. Да, има препоръчително поведение, ако човек държи на себе си и впечатлението, което прави. Не ми казвайте, че не ви пука как ви възприемат колегите - не може да е вярно, ако прекарваш по средно 8 часа дневно с тях и не си на срочен договор от 3 месеца  Laughing

Не подкрепям фирмени партита с водене на половинки  Peace Най-малкото представете си разхода - организираш събитие за да кажем 100 човека. 1/2 от тях си водят компания и бюджетът се увеличава, щото нали и тези хора ще консумират...Пък и със сигурност наемът на по-голяма зала за събирането ще е по-висок

По-големите компании си имат фемили дейс - тогава вече се канят семейства, деца, но те често за през деня и са под формата на пикник, барбекю, някоя социална дейност и така

# 95
Какво по-добро място да покажеш, че си готин, весел, обичаш колектива си от офисния банкет?
Танцуваш, държиш се бодро с всички, усмивката не слиза от лицето ти, а всеки майтап, пуснат от диджей, посрещаш със скок към дансинга, а споменаването на най-готините ..... /сложи професия/ от най-яката фирма, институция, организация .... те довежда до видим екстаз.

# 96

За да ги видиш в друга светлина, в друга обстановка, неформална. Според мен има смисъл.

Не случайно по света все повече и повече се набляга на всякакви методи за стимулация на добрите отношения между колеги.
Много често у нас тотално неприложими, заради редица специфични поведенчески фактори на обектите, подлежащи на стимулация.

# 97
Какво по-добро място да покажеш, че си готин, весел, обичаш колектива си от офисния банкет?
Танцуваш, държиш се бодро с всички, усмивката не слиза от лицето ти, а всеки майтап, пуснат от диджей, посрещаш със скок към дансинга, а споменаването на най-готините ..... /сложи професия/ от най-яката фирма, институция, организация .... те довежда до видим екстаз.
Почти ме нави другия път да ида.  Laughing Laughing
Никога не съм се самоопределяла като готина чрез организацията, в която работа, ама вече съм голяма и май е крайно време да започна да го правя.  Thinking

# 98
Не да се определяш готина чрез организацията, а пред организацията. Пред.

# 99
Не да се определяш готина чрез организацията, а пред организацията. Пред.
Laughing Определено имам какво да уча значи.  Peace

# 100
Цял живот работя в офиси, ходя на фирмени партита - лични и на мои клиенти. Виждала съм доста грозни неща. Да, има препоръчително поведение, ако човек държи на себе си и впечатлението, което прави. Не ми казвайте, че не ви пука как ви възприемат колегите - не може да е вярно, ако прекарваш по средно 8 часа дневно с тях и не си на срочен договор от 3 месеца  Laughing

Не подкрепям фирмени партита с водене на половинки  Peace Най-малкото представете си разхода - организираш събитие за да кажем 100 човека. 1/2 от тях си водят компания и бюджетът се увеличава, щото нали и тези хора ще консумират...Пък и със сигурност наемът на по-голяма зала за събирането ще е по-висок

По-големите компании си имат фемили дейс - тогава вече се канят семейства, деца, но те често за през деня и са под формата на пикник, барбекю, някоя социална дейност и така

Нашите събирания не са субсидирани. Идваш - плащаш си. Идваш със съпруг/съпруга - плащаш за двама. Ако, разбира се, са поканени. Оттук идва разликата в разбиранията.

# 101
Софи, този тип фирмени събития не са популярни у нас  Peace Най-много, ако става въпрос за нещо благотворително да има момент на заплащане, но не и когато говорим за класически фирмени партита.

Тук стандартно компанията покрива целия разход като много често освен директните разноски - зала и техническо обезпечение, изпълнители, кетъринг, декорация, плаща и за външна помощ, която да се занимава с организацията на всички доставчици на услуги  Peace

# 102
Софи, този тип фирмени събития не са популярни у нас  Peace Най-много, ако става въпрос за нещо благотворително да има момент на заплащане, но не и когато говорим за класически фирмени партита.

Тук стандартно компанията покрива целия разход като много често освен директните разноски - зала и техническо обезпечение, изпълнители, кетъринг, декорация, плаща и за външна помощ, която да се занимава с организацията на всички доставчици на услуги  Peace

Сбъркала съм си местоработата тогава.  Laughing

# 103
И при нас го организират, но си го плащаме.

# 104
Последният път дадох 30 лева за банкет в тип селска кръчма. Като казах, че сумата е голяма за подобен род ъъъъ забавления, ми казаха, че съм стисната.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт