Офис етикет

• 20 563
  • 335
  •   1
Отговори
# 75
  • Другата България
 Rolling Eyes Това малко ме притесни  Laughing като изказване от теб, наистина ли го мислиш?
Няма варианти просто да се забавляваш, да разпуснеш, да се повеселиш?
На какви банкети ходите, бе хора? Че и с половинки! Аз ако искам да съм семейно ще си изляза семейно, с компания, в която всички са семейни. При положение, че на банкета от 50 човека всички са алоун аз да помъкна и мъжът си, за да не излиза, че искам да се ...натаковам /как да се разбира това, Човече?/....това няма как да се случи.

# 76
Ако танците на колежката не пречат на моята и на общата работа, не виждам защо трябва да се впечатлявам:)

# 77
Ох, дано само някой се е сетил да заснеме танците, за да може после на спокойствие бдящата офисна общественост да прегледа и обсъди ситуацията  Praynig Че я си представете, ако в изненадата си, са пропуснали нещо... Я някой по-многозначителен поглед, я някой силно компрометиращ жест... Срам  Tired

Да живеят новите технологии! Не ходя на банкети, ноооо, нямам пропуск - все едно съм била, и то на няколко места, непрекъснато  Mr. Green Месеци след това, по всякакви поводи, идват и ми показват - олющеното токче на Пенка, голямото деколте на Ганка, целулита на Станка, пияната Цанка... А пък танците с шефа, охооооо... Но понеже нашият шеф е пич и танцува в всяка дама по веднъж, драмата е само дали ще спази йерархията (сакън да не покани чистачката преди главната счетоводителка, или работничка преди шефката на отдела...), и дали все пак няма да покани някой повторно  Joy Но, както казах, той  е пич и не допуска такива елементарни грешки, които биха му коствали месеци обсъждане. Затова се обсъждат помежду си  Joy

# 78
Rolling Eyes Това малко ме притесни  Laughing като изказване от теб, наистина ли го мислиш?
Няма варианти просто да се забавляваш, да разпуснеш, да се повеселиш?
На какви банкети ходите, бе хора? Че и с половинки! Аз ако искам да съм семейно ще си изляза семейно, с компания, в която всички са семейни. При положение, че на банкета от 50 човека всички са алоун аз да помъкна и мъжът си, за да не излиза, че искам да се ...натаковам /как да се разбира това, Човече?/....това няма как да се случи.

Абсолютно го мисля.
Да, има вариант просто да се забавляваш. Явно си от онзи 1%  Simple Smile

За семейните банкети - имах предвид самата фирма да е казала, че е такъв, не да го водиш, когато е ясно, че е соло банкет.

# 79
  • някъде някога
Аз не можах да разбера, момичето танцувало с шефа, ама какво - блусове тет-а-тет или просто са танцували един до друг на по-бърз ритъм? Имало ли е канене от страна на шефа за танците? Защото ако е имало втората или третата покана е можело да бъдат деликатно отклонени. Но ако е нямало и момичето просто е танцувало, а шефът е идавл да танцува до нея наистина не виждам какъв е проблемът. Да, можело е и да си седне в един момент ако е забелязала по-натрапващо присъствие от страна на началника, но пък в никакъв случай не е заслужила да стане обект на сплетни.

Ако има нещо, което ме отращава силно, е точно сплетниченето и интригантсването на работното място. И доста често одумвани са младите и хубави жени на високи постове, те просто нали няма как да имат повече от две мозъчни клетки в главата, че да са постигнали нещо сами, без да са се поотъркали в някого от висшестоящите...Ако клюкарите хвърляха толкова усилие в работата си, колкото в плюенето по колегите, може би щяха да имат доста по-добро кариерно развитие.

Не съм следила кой кого е канил, имаше и бавни и бързи танци. Момичето е на 28, танцува по добре от повечето колежки. Аз също не обичам клюкарите, даже в ситуацията бях доста изненадана от неприятните коментари, не очаквах да стигнат чак дотам. Мисля си, че повече са от злоба и завист и се надявам да отшумят скоро и да се захванат с някой друг.
За мен изводът е ясен- на работното място винаги трябва да сме по обрани за да избегнем нежелани коментари.

# 80
Това пък с воденето на родата до десето коляно на фирмен банкет, винаги ми е било адски противно.
Точно на фирменото парти трябва да помъкнеш и жена/мъж, и бебета, и деца.
Независимо дали е казано, че може или не може, никога не ми е приятно да мъкна рода с мен.
Нито пък аз изгарям от желание да ходя на такива.
С изключение някоя по-специална официална вечеря, където етикетът го изисква.
В крайна сметка отивам да се посмея с колегите, да поприказваме, вечеряме и толкова.
Ако не са ми приятни колегите, няма сила на земята, която да ме накара да присъствам на фирменото парти.

# 81
  • Другата България

За мен изводът е ясен- на работното място винаги трябва да сме по обрани за да избегнем нежелани коментари.
На работното място просто трябва да вършим това, за което сме там, а не да се занимаваме с дебнене и следене кой с кого и какво правил. Това за съжаление почти не се среща по нащите ширини.Но пък и на купони, партита, тийм билдинги и всякакви подобни мероприятия да ходиш с нагласата, че трябва или да забиеш шефа или новия колега, или да льокаш цяла вечер минерална вода с цел да си трезвен и бдителен, за да не пропуснеш кой с кого танцува, на коя полата ѝ е педя или две под...тутурутката, коя е с миналогодишния тоалет, коя е изнагляла и изпростяла, обличайки червен сутиен на прозрачна оранж блуза.... ooooh! не знам, скучничко ми се струва. И изморително, напрягащо. Laughing

# 82
Аз правя всичко възможно да си измисля оправдание и да не ходя на служебния банкет. Именно заради епохалното му значение в живота на повечето колеги.  Joy Joy

# 83
Това пък с воденето на родата до десето коляно на фирмен банкет, винаги ми е било адски противно.
Независимо дали е казано, че може или не може, никога не ми е приятно да мъкна рода с мен...

Уточнявам пак - фирмата прави банкет за служителите +съпруг/съпруга, за роднини до 10-то коляно е излишно да преувеличаваме, нито става дума да мъкнеш с теб +1, когато е организирано само за служители.
За соло банкети с колеги - нищо против. Просто казвам, че е съвсем нормално на такива да има флиртуване и дори нещо повече. Част от хората отиват с тази цел. На когото не му харесва, просто да не ходи или да не се заглежда кой какво прави  Peace всеки има глава на раменете си и е негова работа с кого танцува и защо.

# 84
  • Другата България
Аз правя всичко възможно да си измисля оправдание и да не ходя на служебния банкет. Именно заради епохалното му значение в живота на повечето колеги.  Joy Joy
И защо? Заради някой, или някои, на който/които това е смисълът на живота и единственото разнообразие аз да се лишавам от нещо, което ми е приятно? Не пропускам, дори съм от организаторите. Обожавам да танцувам, играла съм и в танцов състав и това ми е едно от любимите занимания - народните танци. Не му отдавам кой знае какво значение откъм тоалет - колежки обикалят месеци, търсят, подбират....панталон / дънки с блуза/потник/туника, нещо, което ми е удобно, плюс задължителни ниски удобни обувки и съм в стихията си. С шеф, без шеф, все тая. Страхотни купони си правим, и такива интриги и клюки /чак такива/ досега не е имало.
Човече, ако някой иска да флиртува, на банкет ли ще го направи? Където в края на вечерта 90% от мъжете са подпийнали и не правят разлика между Баба Яга и Снежанка? Егати и критериите. Толкова други начини и места има за тази цел, точно на такова мероприятие ли някой ще забива гадже? Или там каквото ще прави? Може да съм кьорчо, аз и не се задълбавам, на мен ми дай дансинг Laughing, но пък не съм видяла подобни изцепки.

# 85
Мери Ан, просто не ми е забавно на мен. АЗ също обожавам народните танци, но някак на мен не ми е там мястото да се натанцувам и навеселя, както аз си знам.

# 86
Merri_An, не говоря за теб. Казвам само, че хората отиват с различна цел. Но ако не ни засяга лично, тяхна си работа Peace

# 87
  • Другата България
Да, разбрах те, че не говориш за мен, просто коментирам мненията ти.
Че хората ходели основно да флиртуват и да се таковат.
Така голословно не говориш, предполагам.

# 88
С колегите ми се познаваме, толкова добре, че всеки знае, с кого, какво може да си позволи.

Който иска да си се ..... хич няма и да чака единя ден в годината  Mr. Green

Последна редакция: нд, 22 мар 2015, 19:18 от Мarchesa

# 89
Независимо дали е казано, че може или не може, никога не ми е приятно да мъкна рода с мен...

Уточнявам пак - фирмата прави банкет за служителите +съпруг/съпруга, за роднини до 10-то коляно е излишно да преувеличаваме, нито става дума да мъкнеш с теб +1, когато е организирано само за служители.
Преувеличението е, заради това че често освен съпругата, са доведени и двете деца.
Уж гледаш колегите си насреща, но не можеш да им кажеш и дума, защото са заети с децата, жената, мъжа, гаджето, половинката.
Странно ми е каква целта на подобно занятие - вечерята-аванта от фирмата или да покажем колко ни е готино семейството... Защото определено от забавление с домашните, не остава време да се видиш с колегите. А ако не си отишъл заради колегите, какво изобщо правиш там.
Иначе не знам в последните години защо стана толкова модно в България задължително да флиртуваш и да имаш интимни отношения с колегите си. Много филми ли, нещо криворазбрано ли...

Общи условия

Активация на акаунт