Офис етикет

• 20 563
  • 335
  •   1
Отговори
# 60
  • Blondeville
Аз не можах да разбера, момичето танцувало с шефа, ама какво - блусове тет-а-тет или просто са танцували един до друг на по-бърз ритъм? Имало ли е канене от страна на шефа за танците? Защото ако е имало втората или третата покана е можело да бъдат деликатно отклонени. Но ако е нямало и момичето просто е танцувало, а шефът е идавл да танцува до нея наистина не виждам какъв е проблемът. Да, можело е и да си седне в един момент ако е забелязала по-натрапващо присъствие от страна на началника, но пък в никакъв случай не е заслужила да стане обект на сплетни.

Ако има нещо, което ме отращава силно, е точно сплетниченето и интригантсването на работното място. И доста често одумвани са младите и хубави жени на високи постове, те просто нали няма как да имат повече от две мозъчни клетки в главата, че да са постигнали нещо сами, без да са се поотъркали в някого от висшестоящите...Ако клюкарите хвърляха толкова усилие в работата си, колкото в плюенето по колегите, може би щяха да имат доста по-добро кариерно развитие.

# 61
Аз не можах да разбера, момичето танцувало с шефа, ама какво - блусове тет-а-тет или просто са танцували един до друг на по-бърз ритъм?

Може и кючеци да са плющели, щом тьотката е толкова възмутена.

# 62
СЕга си предтсавям как на фирмения банкет пускат мазен кючек, и всичките благовъзпитани колежки си сядат, и оставят шефа сам да мята гюбеци на дансинга.  hahaha

# 63
  • Другата България
Мен ето това ме впечатли
Цитат
Като резултат сега за нея се носят гадни слухове и всички я дебнат как ще се държи с шефа. И сега си мисля колко е крехка репутацията на една жена
значи ако си млад и изглеждаш добре, отидеш на фирмен купон с нагласата да се веселиш, да си изкараш приятно, танцуваш добре и не се притесняваш да го правиш дори и с шефа, значи неминуемо ще пострада репутацията ти и за теб ще се понесат "гадни слухове"? newsm78 И ако евентуално след този злополучен купон се задържиш повече в кабинета на шефа или например отидеш с него на делова среща, то тези, които дебнат моментално ще видят в това задължително нещо повече? И ако си просто слънчев, добре изглеждащ млад човек, който няма и намерение да се слага или предлага на шеф по такъв или друг начин, а всичко това са някакви съвпадения и стечения на обстоятелствата, то репутацията ти автоматично е отишла в девета глуха само защото не си се държал като някакъв сноб?
П.П. Тези, които дебнат, кога работят?

# 64
Ти пък, те имат по-отговорни ангажименти. Да не изпуснат нещо.  ooooh!

# 65
Ми то от първия пост ТУК почнаха да нападат непознатото момиче и да констатират, че вече е имала нещо с шефа  ooooh!

За една и съща ситуация жените ще свият устнички и ще процедят "Ку*ва", а мъжете ще се ухулят и ще kажат "Браво на него"  Mr. Green

По темата - нищо не е направило момичето. И блусове да е танцувало с шефа и да се е смяло и държало кокетно НИЩО ЛОШО не е направило. Клюките и злобата на колежките не са нейна работа.

Последна редакция: нд, 22 мар 2015, 14:34 от the Дорис

# 66
Абсолютно на всяко работно място с повече от двама човека се стига до обсъждане на работещите.

На една от работите ми се носеха клюки за масови съкращения месец-два преди съкращенията и с абсолютна точност бяха познали кои ще са съкратените - на базата на това кой на кого какъв е, не на това колко е работлив или кадърен. Общо-взето в офисните клюки винаги има някаква истина, дори и да са преувеличени и не напълно точно като подробности.

Имало е и такива, които са се издигали благодарение на това, че са спали с някого и те именно най-яростно отричат, че подобни неща се случват. В интерес на истината не е достатъчно една жена да е красива, за да плъзнат подобни клюки за нея. Даже за някои лично аз не бих ги определила като красиви или дори млади, но имаха определено поведение, получава определени облаги, които се виждаха, и имаше клюки за тях. Имала съм изключително красиви колежки, за които клюки, че са любовници на шефа никога не е имало, защото поведението им не го е предполагало по никакъв начин.

В една от работите ми (беше свързано с производството) имаше работнички, които в деня, когато шефът идва, бяха задължително с големи деколтета, обилен грим, понагласени според собствените им представи и готови да се усукват около шефа. Не е ставало дума за някакво кариерно издигане, купуване на апартаменти и коли, най-много да е имало малко кеш и обещание от шефска страна, че ще ги задържи на работа, което за някои хора без образование в район с голяма безработица е нещо значимо. Шефът беше изключително стиснат, пък и жена му също беше шеф и следеше разходите. Просто сами му се предлагаха и се е възползвал. Говоря за жени в общия случай над 40-годишни, с деца, и неособено добре изглеждащи, но имаше, как да се изразя, твърди доказателства, че са минали през шефското легло.

# 67
  • Другата България
Всичко, което казваш може и да е така.
Което автоматично не значи, че навсякъде е така и всички такива момичета са такива момичета и жени, за които и каквито разказваш. Peace

# 68
Много обичам да танцувам с шефовете си.  Simple Smile Все мъже на възраст са били. Еле пък, обичам танци с тях от типа на "Стари мой приятелю".
Ако искам да ги чукам обаче, няма дори да си кажете, ако сте ми колеги, че ги харесвам.
А мрънкачи и/или завистници винаги ще има.

# 69
Така ми се иска да имам с кого да изклюкаря старите колежки, как гонят шефовете да им ближат задниците...

# 70
  • Другата България
 Laughing При нас има реципрочност - гъзолизците са мъже. Mr. Green
Един МУ разхожда кучето, друг МУ носи от съседен град специални кокали за храна /на кучето Sunglasses/, трети МУ ремонтира колата, четвърти МУ търси майстори за покрива и дори лично учаВствУва   Laughing в ремонта.... ooooh! туй какъв етикет е? newsm78

# 71
Laughing При нас има реципрочност - гъзолизците са мъже. Mr. Green
Един МУ разхожда кучето, друг МУ носи от съседен град специални кокали за храна /на кучето Sunglasses/, трети МУ ремонтира колата, четвърти МУ търси майстори за покрива и дори лично учаВствУва   Laughing в ремонта.... ooooh! туй какъв етикет е? newsm78
Хич не се и замислям. Така ги кефи, така правят. Някои хора изпитват удоволствие просто да се навъртат около шефа.

# 72
  • Другата България
От удоволствие ще да е..... Laughing

# 73
Всичко, което казваш може и да е така.
Което автоматично не значи, че навсякъде е така и всички такива момичета са такива момичета и жени, за които и каквито разказваш. Peace

Е, не всички са "такива", аз съм писала. Обаче, ако за някоя пълзят упорито подобни клюки, съвсем не значи, че е много красива. В случая с танцуващото момиче - няколко дни ще се забавляват с мисълта какво евентуално има между нея и шефа й, и ако няма още някакви по-сигурни доказателства за някаква връзка между тях, ще престанат.

# 74
Ами то винаги си е било така. На фирмен банкет без половинки се ходи: за да флиртуваш, да се натаковаш или да клюкарстваш. Има 1% заблудени, които отиват с чисти помисли  Laughing
На когото не му харесва да гледа такива неща, да не ходи  Peace

Общи условия

Активация на акаунт