Офис етикет

• 20 544
  • 335
  •   1
Отговори
# 195
Ако си по цял ден с някой и се иска още време, допълнително, за да се сплотявате, значи просто и след банкета няма да сте особено сплотени.
Отделно, сплотеността не е винаги равна на свършена работа.
Имам случай, на чудесно сплотени хора на работното място, но никаква работа не вършеха. Освен да се сплотяват.

# 196
  • Другата България
Добре.
Щом казваш. Tired

# 197
  • София
В интерес на истината, била съм на две такива мероприятия, които бяха много смислени - на едното бяхме току-що назначили много хора наведнъж (13 човека към екип от 8 ) и ни беше много трудно да се опознаем и да заработим бързо като екип. Тогава имаше една работна събота, в която се реши вместо в офиса, да отидем в Борисовата градина и Човешките ни ресурси бяха подготвили разни смешни игри за опознаване, носехме си храна за пикник на обяд, много добре се получи.
Честно казано, ако бяхме направили 'банкет', абсурд да се опознаем така всички.
Другото беше подобно, но с новоповишени мениджъри, които трябваше да сплотим в мениджмънта - тогава вече го организираха професионалисти, беше повече в стил интерактивно обучение, където зорлем ни разделяха в групи с хора, с които не си работил, да правим някакви упражнения.
Като изключим това, през целия ми многогодишен опит на работещ в големи фирми / колективи, не бих казала изобщо, че 'банкетите' сближават.

# 198
Аз не казвам.
Споделям какви са ми наблюденията до тук, още 15-ина години до пенсия имам да се нагледам на още банкети за сплотяване.  hahaha
Именно, Бърди.  Peace

# 199
  • Ямбол
Не всеки е с всеки по цял ден заедно.
Нашите банкети са винаги извън града, в който работим и за много от нас това е едно приятно разтоварване и смяна на обстановката.

# 200
Обаче са прекрасен повод да се изложи човек и дълго да му държи влага. 

# 201
  • Другата България
Бърди, Алекс....питаше за тиймбилдинг, не за банкет, което за мен е различно .
Затова и аз по-скоро се пошегувах с това за сплотяването. Въпреки, че съм го чувала като начин на изразяване за един вид изнесено обучение на друго населено място, планина или нещо такова.
Ама явно някой не може да направи разлика между двете и едно си знае, едно си бае.
То и двете неща не са задължителни, въпреки че когато ние сме ходили на обучения - изнесени, извън града, са били работни дни и сме се водили на работа.

# 202
  • София
Мери, аз точно за тим билдинг отговорих, на банкети не ходя, както бях писала по-напред, за мен са загуба на време.
Може и да не съм разбрала коментара ти обаче.

# 203
  • Ямбол
Обаче са прекрасен повод да се изложи човек и дълго да му държи влага.  
Ако е куха лейка, едва ли ще ѝ държи влага и ще има да го повтаря това всеки път. Но ако се усети, сигурна съм, че още следващия път ще се държи прилично, пък ако я влече шефа, има и други начини.

# 204
  • Другата България
Мери, аз точно за тим билдинг отговорих, на банкети не ходя, както бях писала по-напред, за мен са загуба на време.
Може и да не съм разбрала коментара ти обаче.
Напротив, много правилна си ме разбрала.

# 205
Ами на тиймбилдинга колежката си легна с колегата.
Последва развод.
На следващия пак имаше драма, защото друг колега скъса с друга колежка и после два месеца едва се работеше с тях - нервни и нещастни. Чудехме се как да ги сплотяваме после.
На по-следващия никой не посмя да прави нищо, т.е. скука и страх да не сгафиш.
На по-по-следващия имаше новички, които завъртяха колелото отначало.
Та така, колелото се въртииии, въртииии.

# 206
  • София
То затова не бива да се правят тим билдинги с преспиване. Не че при нас не правят, обаче как пък не съм си зарязала мъжа и децата, които едва успявам да видя през седмицата, за да ходя да гледам колегите ми как пият.

# 207
  • Другата България
Ами на тиймбилдинга колежката си легна с колегата.
Последва развод.
На следващия пак имаше драма, защото друг колега скъса с друга колежка и после два месеца едва се работеше с тях - нервни и нещастни. Чудехме се как да ги сплотяваме после.
На по-следващия никой не посмя да прави нищо, т.е. скука и страх да не сгафиш.
На по-по-следващия имаше новички, които завъртяха колелото отначало.
Та така, колелото се въртииии, въртииии.
Аз бих се замислила дали да не си сменя работата в такъв случай, след като единственото интересно нещо, което се случва на "твоите" банкети и тиймбилдинги е това, за което разказваш от началото на темата.
Моята представа за тиймбилдинг е горе-долу като това, което разказва Бърди. Има хора, фирми и институции, които посещават такива мероприятия за подобни неща, не само за едното лягане и последващите го клюки. Можеш ли да си представиш?
А и нали уж не посещаваше подобни мероприятия? Thinking
Или ти си от тези, на които после им разказват?

# 208
  • Ямбол
Ще ме извиняват някои, които може да се засегнат, но смятам, че това с лягането се случва при по-простите хора, обикновено в колективи заети с производство.

# 209
  • Пазете Гор
Де да беше така... аз съм прост като зелка, но хич не ми се е получавало. И покрай по-прости, и всред по-ръководни единици на производсвените трудови колективи.

Твърдението ти, предполагам, е на база твои усещания, а не на достоверно изследване.

Общи условия

Активация на акаунт