Февруарските бебоци - малки, сладки жабоци :)

• 61 349
  • 481
  •   1
Отговори
# 165
През ноща спи приблизително 10 часа. През деня 4 пъти средно по час и малко. Масаж и гимнастика правя всяка вечер още от втория месец.Имам една книжка "Дневника на мама", има и сайт namama.bg и от там гледах за масажа и гимнастиката вечер. Отделно един път в седмицата я водя на бебешка гимнастика в киндиру и от там упражненията, които ни показват ги повтаряме вкъщи през деня, но не всички и когато се сетя. Simple Smile

Киндиру - погледнах сайта, изглежда интересно Simple Smile)) можеш ли да ми кажеш горе-долу какво правите и какви са цените?

Много е интересно наистина. На бебка й харесва. Правим кратки серии от упражнениея за ръчички, крачета, за по-бързо отшумяване на вродените рефлекси (рефрекс на Моро и т.н.) и като цяло за по-добро двигателно развитие. Всяко упражнение е придружено с песнички. Всичко е съобразено с възрастта и възможностите на бебковците. Първия урок е безплатен, след това 10 посещения са 120 лв. Ходи се веднъж седмично.

За играчките бебка ги хваща, ако й ги сложа в ръката. Laughing Все още не протяга ръце към тях, само ги гледа. Simple Smile

# 166
Хваща ги само ако й ги подам. Иначе се е случвало да хване нещо пред нея , но по скоро несъзнателно. На 4 месеца и 1 ден е.

# 167
Здравейте, мойта бебка е на 4 месеца и 10 дни и още никакви опити за обръщане. Никакво желание,лежи и се кикоти,наредила съм уж играчки,че да се присяга ама нищо. Нито от гръб по корем,нито от корем на гръб. На прегледите не ми казват нищо - нормално било,ама се притеснявам. При вас как е?

# 168
Здравейте, мойта бебка е на 4 месеца и 10 дни и още никакви опити за обръщане. Никакво желание,лежи и се кикоти,наредила съм уж играчки,че да се присяга ама нищо. Нито от гръб по корем,нито от корем на гръб. На прегледите не ми казват нищо - нормално било,ама се притеснявам. При вас как е?
Здравей, ние сме на 4 м. и също не се обръща още, мисля че му тежат килцата и е по-мързелив  Mr. Green  не се притеснявам, тъй като голямото ми дете се обърна за първи път 5-6 месец. Смятам че при всеки е индивидуално, някои бебета се обръщат много рано, други по-късно. Аз не бързам с тези неща, когато поиска тогава.

# 169
Днес става на 5 м. От корем по гръб се обърна на 3 м. Не го прави всеки път, а когато му е кеф Simple Smile. От гръб по корем се обърна само веднъж, но защото беше леко под наклон. Въпрос на време е да се обърне, защото като лежи постоянно вдига дупето. Почнат ли да се въртят трябва да имаме очи и на гърба Simple Smile

# 170
  • Инсбрук
За обръщането аз му помагам - хваща ме за пръста и така се обръща, иначе се напъва само горкото, завърта се на една страна, но му тежи дупето явно да се обърне, а като ме хване за пръста има опора и се претъркулва. Играчки хвавща като му подам в ръчичката иначе още не се сеща да се пресяга, за да ги хване. Има едно плюшено мече, което пък се опитва да си натъпче в устата, та ще купвам гумени играчки  Mr. Green

# 171
За обръщането лекарката каза да й помагам като хващам противоположни крак и ръка и обръщам, но не до край. Така и в двете посоки и по корем, и по гръб. Сама се обръща съвсем отскоро и инцидентно. Като се завърти от гръб на корем, не успява да си извади ръчичката, която остава отдолу.
Хваща от много време. Някъде от третия месец започна несъзнателно да сграбчва играчките, които са пред нея. Сега вече абсолютно съзнателно се протяга, хваща ги и ги поднася към устата Simple Smile

# 172
 Ние сме на 4 месеца и 16 дни Simple SmileМалкия вече се обръща сам,хваща си играчките,изважда си бибата  Grinning много обича когато го храня,да си слага ръчичките на шишето  Laughing Когато се гушкаме,си слага ръчичките на лицето ми Simple SmileАз също мисля,че тези неща си зависят от детето,и когато му дойде времето то само ще ги направи.Не бих го насилвала за нищо.Вечер след банята правим масаж,много е енергичен и постоянно ритка и ръкомаха  Crazy Вечер спинка,понякога се събужда към5,др път към 7 Simple SmileПрез деня спи по-малко.Ако е мн топлое неспокоен

# 173
Моята кукла прави 5 месеца след 3 дни. Не се върти без помощ , но обожава да "ходи". Често я хващам под гърдичките и я оставям да прави крачки върху раклата ни. Първоначално едва мърдаше крак, а сега прави стъпчици (разбира се тежестта я поемам аз). Обожава масажите и всеки ден след къпане я масажирам. Много пея и и говоря и тя започна все по-често са изнася речи. Вече ме гали по лицето и то целенасочено. А бе сладкишана на мама. Не ме притеснява дали прави всички неща ,коио връстниците и правят,защото вярвам че мсяко дете си има свое темпо за развитие. Grinning

# 174
Здравейте мами, имам питане към тези, които са с колички 3 в 1 -кога ще сменяте кошовете. Аз все още я разхождам с коша за новородено, но тя е доста любопитна вече и забелязвам, че като я изкарам от коша много се вълнува и разглежда какво има наоколо. Чувала съм, че коша за новородено се ползва до 6-я месец, но се чудя щом вече проявява интерес дали да не сменя с летния кош. Вие как мислите? Да добавя, че тя е на 3 месеца и половина.

# 175
Моята е на 4,5 и от два дни сме с летния кош, на който най-легналото положение е 150 градуса. Обаче материята на летния кош запарва ужасно и гръбчето й е цялото мокро като я извадя от количката. Пък аз преди си мислех, че зимният запарва, а с другия ще е по-добре като е открит. Трябва да измисля нещо за застилане, но пък заради коланите не знам как ще стане.

# 176
Здравейте. На моята Ели аз й давам да държи играчки още от първия месец. Отначало даже й разтварях пръстите и ги намествах така, че да обхванат дрънкалките, а тя ги пускаше миг след това, после почна да ги задържа за кратко и аз почнах да махам с ръцете й, за да разбере, че дрънчат като размахва ръце. Вече е много по сръчна, хваща сама играчки с една или даже с две ръце, изучава ги и ги поднася към устата си, за да ги лапа. Като е по корем слагам пред нея играчки и тя успява сама да си ги стигне и да играе с тях, лапа ги също. Като я сложа легнала по гръб оставям от двете й страни играчки, тя се завърта леко, грабва играчката и се заиграва с нея.  До скоро не проявяваше интерес да се обръща, но няколко дена след като навърши 4 месеца започна много да се върти, вече се обръща от гръб по корем и от корем по гръб съвсем сама. С удоволствие наблюдава как кака и батко си играят и много обича да я подхвърлям и да "подскача" на крачета. Хващам я под мишници и я мятам надолу нагоре като подпирам леко крачетата й на равна повърхност, все едно стъпва на петите. Също така често си пее и се усмихва на всеки, без значение дали е познат или непознат.

# 177
  • София
Трябва да измисля нещо за застилане, но пък заради коланите не знам как ще стане.

Aз ползвам такава подложка за количка. Има си дупки за колани. В най-големите жеги пак леко запарва, но е мноооого по-добре положението, отделно може да се пере често.

Не съм надигнала коша за количка, още си е на 180 градуса. Иначе зимен кош или т.нар. кош за новородено не съм купувала.

Иначе не помагам за обръщане, не подпирам отникъде. Обръща се от корем по гръб (рядко). От гръб по корем няма никакво желание. От известно време насам си докопва разни играчки, включително мен. Grinning Научила се е да се придвижва лекичко с избутване на крачетата - педя насам, педя натам, много е смешна.  Crazy

# 178
Аз съм с количка на Лорели Луна. Кошът на количката е комбиниран, но когато е буден повдигам леко количката Simple Smile

# 179
Благодаря момичета, май ще поизчакам месец-два със смяната. Тя тепърва започва да прави опити за обръщате, а от повдигането е далече. Ще чакам да започне да се опитва да излезе от коша.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт