Февруарските бебоци - малки, сладки жабоци :)

• 61 360
  • 481
  •   1
Отговори
# 195
Привет! Няма активност тук, защото всички май пишат във fb.
И аз се чудя с какво да започна захранването, не съм сигурна още дали ще купя пюре или ще направя домашно. В тази връзка с каката започнах с картоф, който беше катастрофален опит за нас. След като не ми се получи с него дадох тиква-малко по-добре беше. Проблемът на започването с тиква е, че сладни, харесва им на бебчовците и после трудно ще хапнат следващите зеленчуци. Морковът запича.... въобще угодия май няма  Mr. Green
Относно детската кухня - с каката ползвах частна с доставка до вкъщи - доволна бях, определено е удобно така. Нямаше как да излизаме по разходки и да пригитвям разнообразно меню всеки ден.

# 196
Здравейте и от мен, ние сме на 4 месеца и сме на кърма, този месец на 25 правим 5месеца и аз съм решила да започна със захранването, мисля да започнем с купувани зеленчукови пюрета.
1.Първо ще въведа слаби алергени, а те са: Светла тиква, Пащърнак, Бели/зелени тиквички(разхлабващо действие имат), Морков, Карфиол.
2. Средни алергени: грах, зелена чушка, царевица, зелен фасул
3.Силни алергени: домати,цвекло, целина
Понеже съм от село и от другият месец ще почнем да си берем домашни зеленчуци от градината ще почна да си приготвям и домашни пюрета във тях за по-добро усвояване на организма ще добавя зехтин, но след 1 месец.
Количество зехтин:
1ден-1капка
2ден-2капки
3ден-5капки
4ден-1/4ч.лъж.
5ден-1/2ч.л.
6ден-1ч.л.
За картофите след 7 месец ще ги въведа.Кашата ще я въведа не по-рано от 3седмици след започване на зеленчуковите пюрета. Мога да ви дам примерна схема на захранване някой, ако иска, аз доста се рових в нета и си направих една схема за захранване, написах си я в дневника, но ще видя дали на Деница ще й допадне, ако ли не тя ще ме води Simple Smile.  Записала съм си и домашни рецепти за пюрета, ако искате ще ви ги напиша, те не са нищо особено, но все пак.
На последната консултация(30.06) педито ни измери и бяхме 6.600гр ,65см.Боцна ни в двете крачета и приключихме с ваксините, следващата щяла да ни е на 1год. и 1месец. При вас как вървят ваксините? За лигаване все още не лигавим и не ползваме лигавници, само ръцете си смучем, опитва се да се обръща, но не успява, главичката си я държи , усмихва се и май разбира всичко, което и говоря Simple Smile

# 197
И според мен разбират дечковците,нищо че са малки Simple SmileПодкрепям те в домашно приготвяната храна,още повече че си отглеждате всичко от което има нужда Simple Smile Аз все още чета за захранването,ще изчакам до др месец да видя какво ще ме посъветва педито Simple SmileИмам желание да приготвям домашни пюренца,но ще видим Simple SmileС ваксините нз на къде сме,само веднъж ни биха и в 2те кълчици.Сега ни боцнаха само в едната.Всеки път си повтарям да не забравя да питам...и всеки път забравям Simple Smile

# 198
Здравейте и от нас Simple Smile Ние днес бяхме на консултация - 62см, 7,425кг на 4 месеца. Педиатърът каза, че това е последния месец само на мляко и започваме със захранване с готови пюпета за начало. Бебка още не се обръща сама, върти се ту на едната, ту на другата страна, но дотам. От скоро започна да протяга ръце към играчките и някои вече си ги хваща и право в устата.  Laughing Намалила е дрямката през деня,но пък вечер като заспи 21.30-22ч и чак към 6ч става, хапва и пак заспива до към 8.30-9ч. За ваксините аз и преди съм казвала нашите ги бият по една на месец и бебка добре ги понася, само на първата вдигна темпетура.
За зъбите ни изписаха хомеопатични свещи за дупето, дано имат по-голям ефект. И най-накрая ще си сменим и ние коша с летния, даже и постелчици си взех вече Simple Smile

# 199
Бравооо на децата Simple SmileДа са ни живи и здрави:)Каква постелчица си взе,аз гледах няколко но ми се сториха мн плътни.Твоята тъничка ли е?

# 200
Сравнително тъничка, от памук на чиполино от хиполенд я купих. Днес я пробвахме в жегата и нямаше изпотяване Simple Smile

# 201
Здравейте, мами  Hug
Бебо се плюнчи от 2-3 месеца, но все още няма зъбки (другата седмица прави 6 м). Положението при нас е страшно, защото постоянно завира ръцете в устата, а вече и чаршафа Simple Smile. Аз захраних ранно, но направих грешка, че въведох първо плодово пюре, защото след това отказа зеленчуковите, но с голяма мъка и усилие от моя страна въведох и зеленчуковите. При нас захранването започна от 3м - плодово, 4 м зеленчуково със заместено обедно хранене, 5 м редуване на зеленчуково с местно зеленчуково на обяд и следобед каша (заместено). Аз обаче развалих малко захранването по тази схема, защото все още си го мъчи коремчето и си захранвам както аз преценя. На вашите бебоци минаха ли коремчетата?
За ваксините до сега имаме поставени всички ваксини, като 6 валентната беше само първият прием, а след това я нямаше налична.
Купувам пюрета на Ганчев, защото започнах с домашно картофено пюре, но беше пълен провал, защото го държеше в устата и се давеше. Сега мисля да се пробвам да направя веднъж пюре от домашна тиквичка да видя как ще реагира и дали ще му хареше.
Започнахте ли да подпирате бебоците с възглавници да седят? Питам, защото на мен постоянно ми се натяква, че не съм го научила да седи и видиш ли другите бебета вече седят

# 202
И ние сме така  Grinning ръце,крака,играчки,всичко намира път към устата.За сядането педито каза след 6тият месец,обаче от скоро бебко сяда на една страна.Както е по коремче се обръща и се подпира с ръчички.Не го подпирам с нищо за сега,ще се консултирам и ще видим.Педито ми е казвала,че до 6тият месец гръбначетата им не са укрепнали.Но с тези негови опити се замислям дали да му помагам с възглавници,или да го оставя самичък да си седне

# 203
Отчет от вчерашната консултация. Бебо вече е 6630 (+380 гр) и 67 см(+2см). Спря ни за този месец Вигантола, заради топлото време. Започнах да подпирам с възглавница по 5 мин. на ден. Утре става на 6 м

# 204
Здравейте, майчета Simple Smile малко инфо и от мен - хващаме всичко и слагаме в устата. Писукаме и викаме (понякога откровено ми се кара, друг път неистово се радва), имам чувството, че отглеждам малка птичка. Вашите бебоци какви звуци издават? Хеехе
Още не може да се завърти сам, аз му помагам като му държа горната ръчичка. Мисля, че главата му тежи Simple Smile слюнчи се много, една от причините педиатъра пак да каже, че е готов за захранване. Стартирах преди два дена (бях почнала и след четвъртив месец, но изглежда имаше киселини, ставаше достс неспокоен и спрях). Направих си домашно морковено. Само в тази връзка - нали не слагате сол? Той си го яде с охота, после даже по-настървено яде и кърма Simple Smile)) четвох някъде, че картофа трябвало да се въведе по-късно.
Исках да ви попитам колко грама горе-долу трвбва да е пюрето за да се замести едно хранене - 125? 140? Или няма формула Simple Smile?И после с кърмата как седи въпроса?
Сложихте ли летния кош? Ние скоро правим 5м и мисля да го сложа на полулегналато положение, че вече в зимния имам чувството, че не се радва особено Wink
А подложка си взех от angel baby, 20лв., с хавлиена част и е много тъничка.
Досега имаме само два приема на шествалентната ваксина, защото педиатъра отлагаше. Чудя се за ротарикс, някоя от вас слагсла ли е?
Вит д още даваме, даже по едно време поради съмнеия за рахит, че растеше мн бързо давах по теи капки.

# 205
Здравейте, майчета Simple Smile малко инфо и от мен - хващаме всичко и слагаме в устата. Писукаме и викаме (понякога откровено ми се кара, друг път неистово се радва), имам чувството, че отглеждам малка птичка. Вашите бебоци какви звуци издават? Хеехе
Още не може да се завърти сам, аз му помагам като му държа горната ръчичка. Мисля, че главата му тежи Simple Smile слюнчи се много, една от причините педиатъра пак да каже, че е готов за захранване. Стартирах преди два дена (бях почнала и след четвъртив месец, но изглежда имаше киселини, ставаше достс неспокоен и спрях). Направих си домашно морковено. Само в тази връзка - нали не слагате сол? Той си го яде с охота, после даже по-настървено яде и кърма Simple Smile)) четвох някъде, че картофа трябвало да се въведе по-късно.
Исках да ви попитам колко грама горе-долу трвбва да е пюрето за да се замести едно хранене - 125? 140? Или няма формула Simple Smile?И после с кърмата как седи въпроса?
Сложихте ли летния кош? Ние скоро правим 5м и мисля да го сложа на полулегналато положение, че вече в зимния имам чувството, че не се радва особено Wink
А подложка си взех от angel baby, 20лв., с хавлиена част и е много тъничка.
Досега имаме само два приема на шествалентната ваксина, защото педиатъра отлагаше. Чудя се за ротарикс, някоя от вас слагсла ли е?
Вит д още даваме, даже по едно време поради съмнеия за рахит, че растеше мн бързо давах по теи капки.
Да не се слага нито сол, нито захар до 1 година. Картофът е един от първите зеленчуци ,които се въвеждат за нас беше втори след тиква. Дори някои започват с него. По принцип пюрето трябва да е колкото млякото, например ние сме на АМ и ми е лесно да преценя количеството- яде 180 вода с 6м.л. АМ около 200 МЛ общо. Ако дам 125 гр пюре правя 70 мл АМ и така, ако пюрето е повече по- малко мляко.
 За звуците и моя сладур издава разнообразни и се смее много с глас, закача се постоянно и търси игра. Simple Smile

# 206
Здравей Lilla713,
Аз не съм от редовно пишещите тук, а и нямам и ФБ, та затова само чета, но повечето твои чуденки си ги задавах и аз известно време и затова реших да ти отговоря. Ние сме на 5м и 10 дни, плюнчим се, ядем всичко и т.н. Захранвам я от 2 седмици и половина, почнах с картофено пюре, смесено с кърма, по съвет на педи (тя ни е роднина и е доста в час, затова и се доверявам). Картоф - 1 седмица, после добавих малко тиквичка и след около 4 дни - морков. На всичко добавях и кърма. Започнаха и моите питанки за захранването, питах в темата за захранване, но не ми дадоха кой знае каква насока, освен, че детето ще си покаже. Да, това е така, но не ми помогна да преценя кое и как да въведа. Та две седмици и малко и давах пасирано на ръка пюре от горните три неща. Лекарката каза да и добавям и други зеленчуци, само без боб и зеле, а вчера я пробвах с готово, в което има и грах. Прие го добре. Грамажа ни да бъдел 130-150гр. Аз обаче още и давам около 100 и после и давам да си изсуче колкото иска.
По отношение на ваксините и ние имаме две, че се роди дребна и пропуснахме първия месец. Сега на 20.07 ще ни е третата. Витамин Д, не давам от началото на 5ти месец.
Надявам се, че макар и с дългия си пост, съм помогнала с мнение.   bouquet

# 207
Преди време бяхме на фаза пищене, сега вече започна да си разговаря сам. Рядко обаче се смее с глас. За въртенето прави опити, но му е трудно да си извади ръчичката.

# 208
Здравейте, мами!! Моята бебонка от два дни е много кисела. За зъбите док ни изписа вибуркол свещи за дупето хомеопатични, аз от няма и накъде купих и гел за успокояване. Ефекта е час, два максимум. Вече не знам какво да направя да го облекча човечето. Като я оставя на спалнята и почва да реве със сълзи и направо ми къса сърцето.
От вчера започна да кашля и днес сутринта я заведох в кабинета, но нашия педиатър го нямаше и на смяна беше лекарката, която го замества. Оказа се, че има сополки на гърлото, но не се знае настинка ли е, от зъбите ли е. Изписа шуслерови соли 3,4 и 8 и калциев глюкозанат. Нищо от това не са силни лекарства, но не искам постоянно да я тъпча с добавки и се чудя да го търся ли по тел нашия педиатър или да давам. Те и двамата са добри лекари, но изписват доста различни медикаменти. Той набляга на хомеопатията, а тя си знае калция и шуслеровите соли и това е ....

За звуците има богат асортимент, понякога вика да си пробва гласчето. Вече се смее доста. Опитите за обръщане стават все по-успешни и по-успешни. Подозирам, че след седмица две ще се обръща сама. Много иска да седи седнала и се сърди като я облегна. Док каза, че от другия месец ще може да я слагам да седи ама на милото хич не му се чака Laughing
Ние от една седмица сме с летния кош на полулегнало положение, мисля че на бебонка повече й харесва. Само малко ме е яд, че само 4 месеца ползвахме коша за новородено.
Малко дългичко стана, но много неща за споделяне Simple Smile

# 209
Здравейте. Вчера бяхме на консултация Оги е пораснал с 2 см-67 см и е наддал 1110кг- 8440 кг. Сега пък много съм го хранила, щото много наддал, няма угодия. Биха му една имунизация държа се мъжки. Педито каза че може вече даго подпирам да сяда на 5 м и 11 дни сме, но няма да го правя струва ми се рано, макар че той иска да става изобщо не му се лежи, само в количката го слагам на 45 градуса. И ще ходим на ортопед заради вратлето нали от време навреме склонява глава на една страна, дано да си въобразявам и да му няма нищо.

Общи условия

Активация на акаунт