Февруарските бебоци - малки, сладки жабоци :)

• 61 361
  • 481
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте. Вчера бяхме на консултация Оги е пораснал с 2 см-67 см и е наддал 1110кг- 8440 кг. Сега пък много съм го хранила, щото много наддал, няма угодия. Биха му една имунизация държа се мъжки. Педито каза че може вече даго подпирам да сяда на 5 м и 11 дни сме, но няма да го правя струва ми се рано, макар че той иска да става изобщо не му се лежи, само в количката го слагам на 45 градуса. И ще ходим на ортопед заради вратлето нали от време навреме склонява глава на една страна, дано да си въобразявам и да му няма нищо.

Ох и аз имам такова притеснение за вратлето. Ортопедът ни даде час чак за 27ми. Дано си въобразяваме. И на моето дете изобщо не му се лежи...представям си какво ще стане като спокойно могат да си стоят седнали.

# 211
Здравей Lilla713,
Аз не съм от редовно пишещите тук, а и нямам и ФБ, та затова само чета, но повечето твои чуденки си ги задавах и аз известно време и затова реших да ти отговоря. Ние сме на 5м и 10 дни, плюнчим се, ядем всичко и т.н. Захранвам я от 2 седмици и половина, почнах с картофено пюре, смесено с кърма, по съвет на педи (тя ни е роднина и е доста в час, затова и се доверявам). Картоф - 1 седмица, после добавих малко тиквичка и след около 4 дни - морков. На всичко добавях и кърма. Започнаха и моите питанки за захранването, питах в темата за захранване, но не ми дадоха кой знае каква насока, освен, че детето ще си покаже. Да, това е така, но не ми помогна да преценя кое и как да въведа. Та две седмици и малко и давах пасирано на ръка пюре от горните три неща. Лекарката каза да и добавям и други зеленчуци, само без боб и зеле, а вчера я пробвах с готово, в което има и грах. Прие го добре. Грамажа ни да бъдел 130-150гр. Аз обаче още и давам около 100 и после и давам да си изсуче колкото иска.
По отношение на ваксините и ние имаме две, че се роди дребна и пропуснахме първия месец. Сега на 20.07 ще ни е третата. Витамин Д, не давам от началото на 5ти месец.
Надявам се, че макар и с дългия си пост, съм помогнала с мнение.   bouquet

Здравей, много ти благодаря за отговора! Наистина е хубаво, когато члвек, на когото имаш доверие може да те посъветва по бебешките чуденки. Иначе и аз се чудех за картофа, но го четох е някаква книжка, че не бил подходвщ за първа храна, стори ми се нелогично. А кога почна да даваш по два зеленчука в пюрето? И кога ще заместваш следобедното хранене и с какво? Колко време държиш приготвеното домашно пюре в хладилника? Аз по два, макс три дни.
Изобщо имаш ли някаква схема, която си си направила Wink? На мен ми е интересно кога ще се/и дали изобщо скоро ще се замести едно хранене с пюре Simple Smile
Благодаря ти предварително Simple Smile

# 212
Здравейте. Вчера бяхме на консултация Оги е пораснал с 2 см-67 см и е наддал 1110кг- 8440 кг. Сега пък много съм го хранила, щото много наддал, няма угодия. Биха му една имунизация държа се мъжки. Педито каза че може вече даго подпирам да сяда на 5 м и 11 дни сме, но няма да го правя струва ми се рано, макар че той иска да става изобщо не му се лежи, само в количката го слагам на 45 градуса. И ще ходим на ортопед заради вратлето нали от време навреме склонява глава на една страна, дано да си въобразявам и да му няма нищо.

Ох и аз имам такова притеснение за вратлето. Ортопедът ни даде час чак за 27ми. Дано си въобразяваме. И на моето дете изобщо не му се лежи...представям си какво ще стане като спокойно могат да си стоят седнали.

Здравейте Simple Smile! Аз имам подобно притеснение - моето момче определено има предпочитание да спи с глава завъртяна все на една и съща страна. Аз все го въртя, но той си се обръща...не знам дали за сега е проблем, но ми се струва малко странно...

# 213
Добро утро Lilla713, писах ти на лични ,да не спамя темата   bouquet

# 214
Привет и от нас. В понеделник сме на консултация да видим колко сме порастнали, че предния път малко качихме на 4 м. и сега ми е притеснено дали ще е качил. Като ви чета по колко качвате  Grinning. И ние май леко навеждаме глава на една страна понякога, та ще видим на следващия преглед при ортопеда, който май ще е на 6-7 м. За обръщането иначе си се обръща от 4 м. и половина сам, но не е супер фен и не го прави непрекъснато като други бебета. Още ми връща мляко и се чудя този рефлукс кога ще отмине? Вашите връщат ли още мляко? Ние сме на кърма само още. Захранването мисля че ще започнем другата седмица на 5 м. и няколко дни. Колебая се между картоф и морков за започване. Ще е купено пюрето при нас. Поне дано стомаха ни се регулира най сетне, че с акането сме много закучени...При вас как е в това отношение?

# 215
  • Пловдив
Здравейте момичета!
До сега не съм се включвала в темата. Моето момченце е родено на 13 февруари - за втори път мъжка мама!
Още сме само на кърма, а рефлуксът ни е ежедневие, да не кажа че след всяко хранене връща мляко. Расте много малко за ужас на педиатъра ни, но е много подвижен. Още не е удвоил теглото от раждането си.
Обръща се и на двете посоки, когато е на гръб и дори заставането на 4 крака и клатенето са му в репертоара отдавна  Laughing. Хвърля се напред към играчки и се опитва да сяда сам на едно подгънато краче.
Мисля да захраня с оризова каша и после зеленчуци. При баткото ми бе изключително трудно захранването, отказваше всичко. Да видим сега как ще е, но ще го изчакам да стане поне на 5 и половина месеца. Не бързам с даването на храна, макар че е дребосъчко и ми се иска да качи малко най-накрая.  Wink
Вторият ни преглед при ортопед ще е след 6-ти месец, но ми се иска на очен лекар да отидем, че още събира оченца.
Темата е много интересна, дано да сме си в помощ по-често.

# 216
Sarnichkata, морковът май наистина запича. Моят беб по принцип си ходеше често по голяма нужда, ама сега след моркова има дни без ходене, а после е по-гъстичко. Има разлика. А картофа на коя марка ще го купиш, не помня дали тук бях прочела, че нямало само картоф на купешко пюре?
А за връщането на мляко, ние също продължаваме...а, ако не се оригне, направо си повръща после  Close уж щели да го израстнат физиологично, ама кога? Аз давах гастротус и не помогна. На гастроентеролог не ми се ходи пак...

# 217
Здравейте mamada и sarnichkata,
Обръщам се към вас двете, заради положението с килограмите. Моята девойка е на 5м. и 12 дни и 5500гр. на 60см. И аз като вас се притеснявах и все още се притеснявам, че сме дребни, защото всички деца около мен са доста по-напред в теглото. Всичко по отношение на развитието ни ОК и затова искам да ви успокоя (до колкото мога), че явно има и такива дечица. Даже преди малко си говорих с една мила съфорумка, която ми даде пример с още две дечица. Живи и здрави да са, пък кг. ще си ги регулират сами. По отношение на повръщането - да, все още повръща (изцяло сме на кърма и от три седмици захранвам).

# 218
Ами ние не сме дребни на кг., но понеже качи малко 4тия месец се бях притеснила, иначе на 4 м. си беше 7,100 което е ок, но той се роди едричък. Сега ще видим на 5 какво е положението. Аз понеже заради акането през голям интервал се шашкам.
Морковът запича наистина, но ми казват , че ако е първа храна стомахчето би трябвало да реагира бурно като за начало и да се регулира, а запичащото действие да е по-нататък....и аз не знам де. С тиква не ми се иска да си вкарвам автогол Mr. Green  Картоф пюре не бях се заглеждала, че няма на хип, може би семпер ще погледна и ако няма ще правя аз. Това след понеделник на консултацията ще го реша. Рефлуксът в ужасно нещо, само сменям тениски и секи ме будалка, че за няколко плюнки го преобличам, но хич не ми е приятно да стои с мокри дрешки, дори и да е малко мокрото  Rolling Eyes

# 219
Отчет от вчерашната консултация. Бебо вече е 6630 (+380 гр) и 67 см(+2см). Спря ни за този месец Вигантола, заради топлото време. Започнах да подпирам с възглавница по 5 мин. на ден. Утре става на 6 м

[/quote
Вашето педи казва ли, че изоставате? Ние на 5м бяхме 6330гр.(+390) и 61см(+2) и нашата вика, че изоставала, че не и била стигала кърмата и т.н. Пък аз все й предлагам да суче, а то не ще. Как да й даваш насила, чудо голямо newsm78

# 220
  • София
Аз отдавна не се бях включвала тук, но сега ще компенсирам. Изобщо не ви наддават малко децата и не е от недостиг на кърма... Никола се роди по-мъничък, но е на изкуствено хранене и пак не наддава както останалите. На консултацията за 5-ти месец беше 5900 63см,удвоил си е килограмите от раждането че е и повече, той дърпа предимно на дължина, от както се е родил е пораснал с близо 20см, след 3 дни ще ходим пак и ще видим какво ще е положението сега, след като съм захранила с оризова каша. Иначе за връщането си продължава все така и няма изгледи да спре скоро...

# 221
При Пачи също се появи лека кашлица и се усеща, че нослето му е запушено. В понеделник бяхме на консултация и аз попитах педиатърката ни дали това е признак, че се разболява. Тя ми каза, че детето е напълно здраво и от зъбките се получава някакъв секрет, така че да не се притеснявам излишно.
По някога връща по малко пюре или мляко, когато се оригне, но аз го свързвам с факта, че е преял.
От вчера започнах да повдигам количката в полуседнало положение, тъй като ми казаха, че вече трябва да го уча да седи и едва ли не на следващата консултация трябва да седи сам. Та в тази връзка искма да ви питам в началото по колко минути мислите да ги подпирате да седят и въобще как ще процедирате? Аз започнах от миналата неделя да го повдигам по 5-10 мин., но не знам дали е достатъчно

# 222
  • София
Мен все ме беше нещо шубе да го повдигам, но от вчера официално си стои седнал в количката, ако е буден. Мисля че си му е време вече, след 2 дни става на 6 месеца. Иначе да се оплача, тези дни пътувахме за 1 седмица и не знам дали зареди смяната на обстановката и климата, но спря да се храни, дори сутрин не иска да яде въпреки, че е спал минимум 10-11 часа. Не знам какво да го правя, помагайте

# 223
Аз отдавна не се бях включвала тук, но сега ще компенсирам. Изобщо не ви наддават малко децата и не е от недостиг на кърма... Никола се роди по-мъничък, но е на изкуствено хранене и пак не наддава както останалите. На консултацията за 5-ти месец беше 5900 63см,удвоил си е килограмите от раждането че е и повече, той дърпа предимно на дължина, от както се е родил е пораснал с близо 20см, след 3 дни ще ходим пак и ще видим какво ще е положението сега, след като съм захранила с оризова каша. Иначе за връщането си продължава все така и няма изгледи да спре скоро...
Благодаря за успокоението. Аз все гледам да не се напрягам на нашата лекарка, но като майка е лесно да се тревожа за разни неща. Тя и преди 6 г. така ме нахока за сина ми. За първите си 10 дена беше наддал с 400гр и ми каза, че съм го държала гладен и че нямам кърма. Що рев изревах тогава! С първото дете е нормално да си неуверена и плаха, да се притесняваш за всичко, та тогава просто не беше човешко да ми говори така. Помня, че изкарах кошмарен месец тогава.

# 224
Благодаря за успокоението. Аз все гледам да не се напрягам на нашата лекарка, но като майка е лесно да се тревожа за разни неща. Тя и преди 6 г. така ме нахока за сина ми. За първите си 10 дена беше наддал с 400гр и ми каза, че съм го държала гладен и че нямам кърма. Що рев изревах тогава! С първото дете е нормално да си неуверена и плаха, да се притесняваш за всичко, та тогава просто не беше човешко да ми говори така. Помня, че изкарах кошмарен месец тогава.

Ох, момичета, това, че лекарите не се слушат сами какви ги говорят и как притесяват майките о вкарват паника е безобразно. И мен така ме бяха наплашили с много сериозни неща, които в последствие се оказа, че са пълни глупости. Според мен лично, не може всяко детенце да бъде слагано в таблица и схема, безумен е такъв подход. Всяко бебче си е индивидуално и именно върху това трябва да се концентрира лекаря...

Общи условия

Активация на акаунт