Февруарските бебоци - малки, сладки жабоци :)

• 61 369
  • 481
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, исках да споделя с вас някои мои притеснения. Виждам, че има повече активност в групата и ще се радвам да кажете какво мислите.
Имам два проблема свъзрзани с храненето. Момчето ми не желае да приема кърма с шише, става едно изнервяне, една истерия, давене и т.н. Първите месеци не беше така. А на мен понякога ми се налага да го оставя на някого, за да свърша нещо и направо вече не знам какво да правя...другият проблем е с лъжичката - не я поема добре, сякаш не гълта добре, половината пюре винаги е навън. Не знам дали да св притеснявам или дали всичко се израства...ако някой е имал подобни въления ще се радвам да сподели.

# 226
Ами, моята дъщеря я почнах със захранването на 4м и 20 дена, но след първата хапка сключва устни и не ще да пусне нищо. Прави една кисела физиономия. Мисля, че не е готова още. Избързах я от мерак да хванем сезонните плодове и зеленчуци, но явно сбърках. Сега не я натискам много да яде. Прескачам някой и друг ден и после пак й предлагам. За сега промяна няма. Поне по отношение на лъжичката, мога да предположа, че момчето ти не е готово. А за биберона, не знам. Нима не си суче от гърда?

# 227
  • София
И Никола избутва доста каша навън, гълта само ако му държа лъжичката в устата да я хапе, него го тормозят зъби май, защото се изнервя много докато яде върти се пищи, а е гладен и си личи   Sad Беше поспрял за връща, а сега се усили отново. За сега съм му давала само оризова каша, вече 19-ти ден, но все още не съм заместила хранене. Имах идея да я давам докато свърши пакета, но се случи така, че заминахме за седмица и нямаше от къде да му купя друга без глутен... С коликите се разминахме леко ама сега тези зъби ще му извадят душичката явно.

# 228
Емел, сега видях поста с въпроса ти. Предният път не ми се е показал Simple Smile
Педиатърката ни не ми е казала, че изостава. Даже според нея си е в норми. Ние обаче имаме 2 заместени хранения и сега ми каза да включа и попара. Аз обаче смятам да започна от 6,5 м.
Може да му е още ранно за захранване и за това да бута с език. При нас в началото беше така и аз затова започнах да го храня с малка лъжичка за кафе. Все още се храни с нея, защото другата му е голяма.
Педиатърката ми каза преди пюрето да давам по 4-5 лъжички бульон, та съм в чуденка какво да давам. Някакви идеи имате ли? Simple Smile

# 229
Ами, моята дъщеря я почнах със захранването на 4м и 20 дена, но след първата хапка сключва устни и не ще да пусне нищо. Прави една кисела физиономия. Мисля, че не е готова още. Избързах я от мерак да хванем сезонните плодове и зеленчуци, но явно сбърках. Сега не я натискам много да яде. Прескачам някой и друг ден и после пак й предлагам. За сега промяна няма. Поне по отношение на лъжичката, мога да предположа, че момчето ти не е готово. А за биберона, не знам. Нима не си суче от гърда?

Здравей Simple Smile да, от гърда си суче. А за лъжичката...очевидно му се яде, вкусно му е, но някяк е смуче Simple Smile вместо да я яде хехе. Освен това я хваща и си повдига и лигавника и яде от него, каквото е паднало...голяма картинка.

# 230
И Никола избутва доста каша навън, гълта само ако му държа лъжичката в устата да я хапе, него го тормозят зъби май, защото се изнервя много докато яде върти се пищи, а е гладен и си личи   Sad Беше поспрял за връща, а сега се усили отново. За сега съм му давала само оризова каша, вече 19-ти ден, но все още не съм заместила хранене. Имах идея да я давам докато свърши пакета, но се случи така, че заминахме за седмица и нямаше от къде да му купя друга без глутен... С коликите се разминахме леко ама сега тези зъби ще му извадят душичката явно.

Пожелавам на душичката бързо да му минат неволите със зъбките. Буди ли се през нощта? Кога почнаха да растат? При нас май няма да е скоро...ама, знам ли.

# 231
Емел, сега видях поста с въпроса ти. Предният път не ми се е показал Simple Smile
Педиатърката ни не ми е казала, че изостава. Даже според нея си е в норми. Ние обаче имаме 2 заместени хранения и сега ми каза да включа и попара. Аз обаче смятам да започна от 6,5 м.
Може да му е още ранно за захранване и за това да бута с език. При нас в началото беше така и аз затова започнах да го храня с малка лъжичка за кафе. Все още се храни с нея, защото другата му е голяма.
Педиатърката ми каза преди пюрето да давам по 4-5 лъжички бульон, та съм в чуденка какво да давам. Някакви идеи имате ли? Simple Smile

Здравей Simple Smile! И аз след като купих няколко несполучливи лъжички сега давам една от кафе хахха Simple Smile радвам се, че сме стигнали до една истина. А какъв бульон - от варенето на зеленчука ли? На мен само ми даде съвет педиатърката да давам пюрето в началото много разредено с кърма, близко по консистенция до боза, мисля, че каза. А аз май не правех точно така и това го е затеуднило най-вероятно...

# 232
Здравейте. Вчера бяхме на консултация Оги е пораснал с 2 см-67 см и е наддал 1110кг- 8440 кг. Сега пък много съм го хранила, щото много наддал, няма угодия. Биха му една имунизация държа се мъжки. Педито каза че може вече даго подпирам да сяда на 5 м и 11 дни сме, но няма да го правя струва ми се рано, макар че той иска да става изобщо не му се лежи, само в количката го слагам на 45 градуса. И ще ходим на ортопед заради вратлето нали от време навреме склонява глава на една страна, дано да си въобразявам и да му няма нищо.

Ох и аз имам такова притеснение за вратлето. Ортопедът ни даде час чак за 27ми. Дано си въобразяваме. И на моето дете изобщо не му се лежи...представям си какво ще стане като спокойно могат да си стоят седнали.

Здравейте Simple Smile! Аз имам подобно притеснение - моето момче определено има предпочитание да спи с глава завъртяна все на една и съща страна. Аз все го въртя, но той си се обръща...не знам дали за сега е проблем, но ми се струва малко странно...

Здравейте. В петък ходихме на ортопед той ни каза, че това изкривяване се получава по време на раждане, някакво мусколче на врата се разкъсвало после като зарастне се скъсявало. Каза, че няма нищо сериозно, няма да се наложат операции и някаква специална терапия, а да правя само масажчета, за да се отпусне вратлето. Сега съм по спокойна. Дано и при вас всичко да е наред. Simple Smile
При вас как върви захранването, какво си хапват вашите бебоци?
Оги яде тиква, картоф,  Simple Smileморков, тиквичка ,пащърнак. От плодовите ябълка и круша. А вчера му дадох оризова безмлечна каша на Нестле с малко пюре от круша толкова му хареса чак си отваря устата и чака лъжичката с нетърпение. 
До сега му давах в 10 ч. плодово пюре около 80-100 гр. плодово пюре и дохранвах с АМ, а в 13 часа зеленчуково около 130-150 гр + АМ, но сега обмислям в 10ч да му давам мляко, а за СЗ каша с плодово пюре понеже много го хареса. Вие как мислите добра идея ли е това?

# 233
Педиатърката, ми каза да давам преди пюрето бульонче ( сигурно да свикне да яде по-натам супички). Не ми каза, обаче какво да му правя. Аз му давам примерно, ако съм му правила пюре от тиква+картоф от водичката, в която е вряло. Не знам дали е правилно.
Ние със захранването сме доста напред, тъй като педиатърката ни е привърженичка на ранното захранване. Започнахме с плодово пюре, зеленчуково пюре, местно пюре, каша. Сега на консултацията за 6 м ми каза да въведа попара, но аз ще започна от 6,5 м. Имаме 2 заместени хранения.
Как са бебчетата ви в жегата? Не знам при вас как е, но бебо от 3 дни е неспокоен. По принцип яде пюре и каша, но сега като му давам реве. Със зор ги яде. Не знам дали е от жегата, или от венците или пък от коремче

# 234
Ние също имахме проблем със жегата.Не ми е отказвал ядене,на кърма е но беше мн неспокоен няколко дни.За мен решението е,че е само по памперс и му е мн добре.По принцип от както се роди,не обича да му е топло претоплян е няколко пъти..Може би от предният месец това ни е облеклото ест ако е хладно е и със тениска Simple Smile

# 235
Ние също имахме проблем със жегата.Не ми е отказвал ядене,на кърма е но беше мн неспокоен няколко дни.За мен решението е,че е само по памперс и му е мн добре.По принцип от както се роди,не обича да му е топло претоплян е няколко пъти..Може би от предният месец това ни е облеклото ест ако е хладно е и със тениска Simple Smile
Поне сте открили някакво решение Simple Smile При нас май са комплексни нещата:жега + венци

# 236
Vivi,педито изписа ли ви нещо за зъбките?Ние сме на дентокинд.Може би го успокоява макар,че пак всичко отива в устата  Grinning разминахме се леко с коликите,да видим как ще е със зъбките.Дано бебоците да се успокоят   bouquet

# 237
Здравейте! Вчера пробвахме първите си лъжички пюре от тиква, в крайна сметка както се чудех между картоф и морков накрая взех тиква  Mr. Green  Прие се много добре, без плюене. И на моя човек му се отразяват жегите, почти не спи през деня... Зъби още не ни мъчат според мен, въпреки че си бърка в устата. Не съм и позлвала досега нищо за успокоение дори с каката ни преди.

# 238
И аз смених лъжичката, но моята беба измисли друг номер. Успявам да й дам 4-5 лъжички, гълта ги, а след това ги повръща. Не знам. за трети път ми е да захранвам бебе, но в чудо се видях с тази мома...

# 239
Здравейте,мами и аз съм майка на февруарско бебе Николай.Искам да попитам как мога да съм член на групата?

Общи условия

Активация на акаунт