Февруарските бебоци - малки, сладки жабоци :)

• 61 381
  • 481
  •   1
Отговори
# 255
Привет и от нас. В понеделник сме на консултация да видим колко сме порастнали, че предния път малко качихме на 4 м. и сега ми е притеснено дали ще е качил. Като ви чета по колко качвате  Grinning. И ние май леко навеждаме глава на една страна понякога, та ще видим на следващия преглед при ортопеда, който май ще е на 6-7 м. За обръщането иначе си се обръща от 4 м. и половина сам, но не е супер фен и не го прави непрекъснато като други бебета. Още ми връща мляко и се чудя този рефлукс кога ще отмине? Вашите връщат ли още мляко? Ние сме на кърма само още. Захранването мисля че ще започнем другата седмица на 5 м. и няколко дни. Колебая се между картоф и морков за започване. Ще е купено пюрето при нас. Поне дано стомаха ни се регулира най сетне, че с акането сме много закучени...При вас как е в това отношение?

Здрасти сърничке, ние почнахме със захранването от 5м. с тиква на Овко и такъв запек получихме, и лекарката ни каза, че напоследък зачестили бебетата захранени с тиква да получават запек и било съмнителна тиквата. Починахме си няколко дни, дадох и 2 дни броколи и си акаше по-няколко пъти на ден, вчера и дадох пащърнак и днес още не е акала, то при всяко дете различно се приемат от организма ще си покаже какво му харесва Simple Smile Успех и на вас!

# 256
Добавени сте мамчета, извинете за забавянето Simple Smile

# 257
  • София
Моя Никола продължава с неяденето вече повече от 2 седмици, не ще и не ще, по-едно време ядеше кашите поне, а сега и на тях пищи, той не само че не иска да се храни ами и започва да се дере докато не посинее или не остане без глас, в чудо се виждам, не знам какво да си мисля вече. Вчера ми отпусна 3 поредни хранения нормални и на последните 2 отново същото и днес пак и не знам кога ще се спре, но съм на предела на силите си. Sad

# 258
Здравейте, майчета Simple Smile и аз за актуалната тема по захранването. И моето момче не е от най-успешните в начинанието. Хапва по малко пюре, но изобщо не мога да стигна до заместване на храненето...понякога хапва няколко лъжички и почва да нервничи и да ми се "кара" и спирам, след това кърмя. Не мога да разбера проблема, дали не му е вкусно ли, или? Иначе лъжицата си я смуче. Не мога да си представя скоро да яде като човече Grinning

# 259
А може ли и мен да добавите - бебе Тодор, роден на 19.02.2015, 2,490 кг., 48 см. - нормално, термин 08.03.2015. Благодаря!

# 260
  • Сливен
А може ли и мен да добавите - бебе Тодор, роден на 19.02.2015, 2,490 кг., 48 см. - нормално, термин 08.03.2015. Благодаря!

И моят син Стилиян е роден на 19,02 ,а термина ми беше 08,03 Grinning

# 261
Еххехе, много яко Simple Smile бързали са, очевидно, малките ни мъже Simple Smile

# 262
 lilla713 Готово  Hug
disidi кажи мерки, ако искаш да добавя и твоето момче и как си родила  Hug

# 263
  • Сливен
lilla713 Готово  Hug
disidi кажи мерки, ако искаш да добавя и твоето момче и как си родила  Hug

3400 кг ,52 см нормално раждане от Сливен

# 264
Здравейте, майчета Simple Smile и аз за актуалната тема по захранването. И моето момче не е от най-успешните в начинанието. Хапва по малко пюре, но изобщо не мога да стигна до заместване на храненето...понякога хапва няколко лъжички и почва да нервничи и да ми се "кара" и спирам, след това кърмя. Не мога да разбера проблема, дали не му е вкусно ли, или? Иначе лъжицата си я смуче. Не мога да си представя скоро да яде като човече Grinning
Здравей Lilla,пробвала ли си да сложиш кърма в пюрето,ако кърмиш или АМ?

# 265
Благодаря за добавянето,

Здравей Габи 87, слагам кърма, да...оризовите каши с пюре от плод имат успех. Но към зеленчуците определено има предпочитания...

# 266
Здравейте,мами Simple SmileДнес бяхме на консултация,на 6 месеца е момъка-7 кг,71 см Simple SmileСложиха ни последната ваксинка,че изоставахме с една.Ще започваме захранването с картофче,като постепенно ще добавям и други зеленчуци.Както и да слагам кърма към пюренцата.За жълтъка ми написаха на бележка,че голяма схема.Сокчета също започвам да давам,педито каза да почна с морковче.Започвам да подпирам бебко с възглавници,и да го слагам седнал в количката Simple SmileСамо се чудя кога се замества пълно хапване с пюрето?Как беше при вас?Знам,че се почва с лъжичка,две и т.н.т  но горе долу кога заместихте храненето?И какво количество тр да е пюрето?Хубава вечер Simple Smile

# 267
Здпавейте. Моето момче нещо отказва да яде пюрета от около седмица всякави плодови, зеленчукови, дори и кашата която ядеше с голям апетит. Преди това си хапваше добре не знам какво му стана изведнъж , мислех че не иска с лъжица да яде, дадох му с шише само като усети че не е мляко затвяря уста и край скимти докато не му дам АМ. Пробутвам зеленчуковите като му дам 5-6 лъжички пюре после мляко и така само си отваря устата. Изяжда по 100 гр в най- добрия случай. Чудя се защо така не иска да яде, на какво може да се дължи? Храня го с домашни пюрета ,защото други не яде само плодовите купувам на Гербер. Много го мъчат венците дали е заради това или от тия жеги нямам представа. Кякво да го правя. Вече е на 6 м, а яде с 300 зора.

# 268
  • София
Количеството за цяло хранене трябва да съответства на милилитрите които изпива, поне така ми обясни педиатърката. Само че, моя дребосък яде порече грамчета, независимо каша или пюре отколкото, АМ изпива, когато благоволи да яде обаче  Grinning

# 269
Здравейте, мами. Ние вчера бяхме на консултация - 65см, 8.025кг. Педиатъра каза, че е време за захранване и от другата седмица започваме. Първо със сок, зелинчуково пюре, шейк (50/50 мляко с плодово пюре) и накрая безглутенова каша. Аз сама ще си правя пюретата. Той искаше с купешки да я захраня и по принцип и аз си мислех, че при бебешките храни има строг контрол, но прочетох една статия озаглавена какво има в бурканчето и доста се притесних от написаното. От друга страна цялата планета е доста замърсена и абсолютно чиста храна няма... но все пак ми се струва малко по-добре от готовите пюпета. Понеже се провалих с кърменето много искам поне да я захраня правилно. Другата седмица сме на ехограф да видят органите правилно ли се развиват и на ортопед. Бебка вече се върти като палачинка по леглото, не я свърта на едно място  Laughing Долните резци са започнали да растът. Венците й са много подути и очакваме вече да излязат!!! Спряхме витамин Д Simple Smile и това засега от нас Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт