Норвегия- тема 46

• 151 576
  • 595
  •   1
Отговори
# 120
  • Norge
Ако не греша, и тук започват да въвеждат заплащане само с карта, но не ползвам обществан транспорт и може да те подведа.

# 121
  • In my tropical dream
Аз ползвам, но плащам само с карта и не съм 100% сигурна. Не съм чувала да не може с кеш. Допреди 3-4г можеше със сигурност.

# 122
Последен въпрос... На 11 април ще ме вземат от летище Sandefjord Torp, но на 18 в 8:55 ми е обратния полет. Въпроса е следния ...някой пътувал ли е с влака ослоS торп който го дават в сайта на nsb да пристигне в Торп 8.14 сутринта но спирката му е на  Råstad не на летището??? И този час ок ли е да не се изпусне полета. Ако не е ок как без личен автомобил и такси разбира се, се придвижват хората за полетите от Торп?

# 123
  • Norge
 Confused Confused Не съм пътувала по този маршрут, нямам преки впечатления, само разсъждавам..........
Би поел риск с тези часове, които имаш. Може да ти се получи - инфарктно.
Но само някаква миниатюрна пречка/задържане някъде по пътя, и всичко пропада.

Спирката е на (грубо) 1 - 1,5 км от летището.

https://www.google.no/maps/place/R%C3%A5stad/@59.1737184,10.2494076,2778m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x0:0x38b4b22050d489af

Разполагаш с има-няма 10 минути.....  Confused
Хората, с които си в контакт, дали нямат връзка, при която би могъл да нощуваш в близост до летището?
Или дали няма някакъв вариант с автобус?

# 124
Здравейте Simple Smile  bouquet
Скоро се преместих в Норвегия при приятеля ми , с когото имаме връзка от 3 години . Той живее тук от доста време и вече има работа.В момента уча норвежки.Разбрах , че трябва да се регистрирам , за да започна работа и въпросът ми е към коя категория да се запиша, тъй като с приятеля ми не сме женени или сгодени и не съм студентка.
Много благодаря за помощта Simple Smile !!!

# 125
 Здравейте,живея в Ставангер от скоро и ми е малко скучно.Има ли някой около мен който си търси компания за разходки напред назад...ако някой има желание да се запознаем би било чудесно.Не хапя Simple Smile Това ми е номера 46610148 Антоан.

# 126
  • Stavanger, Norway
Антоан, гледам, че си нещо като градски. В Ставангер и околностите има вече доста българи.  Дай малко повече инфо за себе си - с какво се занимаваш, защо си тук, семеен ли си? Пък току виж откриеш приятели ☺ Никой ли не познаваш в района?

# 127
Не съм семеен от Варна съм по принцип.Вече работя на непълен работен ден ,колкото да взема норвежко ЕГН. По професия съм готвач и смятам да се развивам в професията като започна в някой добър ресторант.Иначе ми харесва живота  и мисля да се устроя тук.Имам само един приятел . Аз живея до голямата болница в Ставангер. Търся си дружки...Simple Smile

Последна редакция: пн, 06 юни 2016, 08:20 от Антоан-Варна

# 128
  • Stavanger, Norway
Ние нямаме против нови контакти, но едва ли ще ти паснем катж копания с 2 малки деца 😆 А и времето поради тази причина ни е доста ограничено. Съветвам те да пишеш във фейсбук Българи в Норвегия. Вярвам, че ще намериш добри познати, а и там влизат повече хора  ☺

# 129
На фона на трите деца на братовчедката ...Не ме плашите Simple Smile вчера ходих на плаж на Bore..много голяма ивица ивица

# 130
  • Stavanger, Norway
Аз не искам да те плаша, просто не семейните обикновено имат различни интереси и това е нормално ☺ Ще ти пратя на лични да ме добавиш във фейсбук ☺

# 131
Разбрахте...Wink

# 132
34625.msg33225912#msg33225912 date=14651
[/quote]

# 133
Здравейте, интересува ме дали някой от вас е пазарувал онлайн от сайтове като ибей или други? По-точно ако някой може да ми препоръча сайт за пазаруване в Норвегия /освен Заландо/. Защото веднъж пазарувах от Спортс дайрект и след седмица ми дойде писмо с допълнителна такса /мито/ за транспорта на стоките, или нещо такова. Която такса надвишаваше стойността на покупките. Та, пазарували ли сте от ненорвежки сайтове и как стои въпросът с допълнителното облагане? Благодаря предварително. Simple Smile

# 134
  • In my tropical dream
Трябва да поръчваш на дребно. Само доставки до 350кр, вкл. транспорт, не се облагат с мито.

Общи условия

Активация на акаунт