Норвегия- тема 46

• 152 058
  • 596
  •   1
Отговори
# 315
  • Ориндж каунти
Аз бях вече в отпуска, не ми стигна, ама пусто требе и да се работи.
Иначе в самолета освен, че ходихме да пикаем около 73 млн. пъти си беше учудващо спокойно. Запознахме се с други българи, с деца, още на летището, дойдоха познати лица и деца от Българското неделно училище в Осло, та и децата се познаваха, в самолета имаше и други, та като цяло си беше ок. Е, пътеката беше една малка магистрала Тракия, цареше едно непрестанно разместване, че да може всеки да се види с всеки, едно разминаване с количките на стюардите, рев заради запушени уши при кацането, абе нищо ново 😁😂.
Аз в този форум освен тази тема, друго не гледам. Нещо като Нелка със сурат тефтера 😃.Затова публикувайте си произведенията, че списъка ми с набелязани посещения по домовете не е достатъчно пълен. 😁😁😂
Това с паспорта, може би е по-добре да го пишете изгубен. А иначе паспорт за пътуване до и от Норвегия не ви е необходим, ако сте с някое от двете гражданства. Същото важи и за страни от ЕС. Но най-добре се обадете в посолството и попитайте. Тел. мисля беше 22554040, но го проверете в интернет.

# 316
Благодаря за отговора !
Все още съм с българско гражданство и ще пътувам до Кипър ,те са в ЕУ и е Ок с лична карта ама на обратно ... 😅 Винаги като се връщам тук (Норге) са ми искали паспорт .. интересно 🤔

# 317
Винаги като се връщам тук (Норге) са ми искали паспорт .. интересно 🤔

Планирай полетът ти на връщане да кацне в Осло след 10 пм и да излетиш от шенгенско летище - ние влязохме по този начин преди месец, гушнали бутилките си с алкохол от дютифри шопа и за мой потрес нямаше никаква паспортна проверка! НИКАКВА! После ми казаха, че това била регулацията - гранична полиция почива и приемат полети само от Шенген, където вече пътниците са ги проверили.
ПС Не се позовавай само на думите ми, а провери официално инфото все пак Simple Smile

# 318
  • Norge
Агенте!!!! Била си наблизо?!?!  Heart Eyes
Кажи къде си показала направените снимки, да погледам!  Hug

Сорсе, хайде на късмет с новите успехи в работата!  Flutter
Правилно си ме запомнил с тефтерЯ, най ми е хубаво като има да си кажа нещо, да го направя тук, че онова сбутаното  Confused

Ами да те почерпя тогава една супичка (който вече я е виждал, да мижа!)
Друго - след ваканцията.

Хихи Mr. Green

# 319
Агенте!!!! Била си наблизо?!?!  Heart Eyes
Кажи къде си показала направените снимки, да погледам!  Hug

Nelka  Hug, май само теб не те притесних с въпроси около нашата набързо скалъпена ваканция, организирана на принципа "жено, писна ми да се потя през цялото време на твоите дестинации за летни ваканции! отиваме на място с читав климат тази година" Wink
Та така... след кратко проучване от моя страна отхвърлих опцията за крузове и се озовахме в кемпър 7.5 м дълъг насред прекрасната ви страна! Да се отчете факта, че ние на къмпинг не сме ходили освен на гости, в кемпър не сме влизали, освен да пишкаме и цялата работа ни беше много мътна, но се справихме, особено половинката - навъртяхме 3600 км за почти 6 дни и дори остана следобед за Осло! Беше абсолютно страхотно преживяване и многократно надхвърли немалките ми очаквания!
Скрит текст:
Снимки още не съм направила, само щраканите с тел в движение Simple Smile Като ги направя след няколко месеца задължително ще пусна!
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10211158739218526.1073 … &l=5450441fcf

# 320
  • Norge
Агенте, хиляди благодарности!!  Hug Heart Eyes
Аз съм малко  ъъъ..., даже на собствената си страничка рядко влизам, което не е много-много за хвалене, защото виж как пропускам интересни събития.  Sad

Сега отговарям и бързо се връщам обратно, много е интересно да погледнеш неща, които познаваш, през чужди очи.
Отделно = адмирации за справянето с кемпера, особено по нашите пътища newsm56
И половинката ти баш правилно е рекъл за дестинациите  Mr. Green, аз утре заран се отправям на път към топлото и уф!  Confused
Все по-мил ми става тукашният климат, сравнен с горещото там по-долу.

Според мен, опцията с личен превоз е далеч по-добрият вариант (според моето виждане за пътуване). Единственото, което мен ме е разочаровало на моменти, е че има места, които си струва да щракне човек, но...пред тях - нула възможност за спиране. Отбивка - любезно предоставена километър по-нататък.  Confused

---
Ох, с глас се смях на Turn left - картинката:

Виждам, че не сте идвали до нас, т.е. на най-южната точка на Норвегия. Остава за следващия път.  Hug

Видях и Канон-а на единия запис, чакам резултатите!!! Изгледах всичко дотук на един дъх, голямо удоволствие.  Heart Eyes
Много  Hug Hug

# 321
  • Stavanger,Norway/ Varna
Агент  Hug

Узунова, няма проблем да си изкарате временен паспорт. Важи цели 6 месеца и може да се пътува с него на всякъде.  Peace

Да ви кажа, много ги възхваляваха тези Карпати, колко били красиви. Ама.... който се е наслаждавал на красотите на Норвегия, Карпатите няма да го впе4атлят изоб6то. Не са и по- красиви от на6ите Пирин и Рила  Mr. Green

# 322
  • Norge
Бобче, минавала съм през Карпатите няколко пъти, споделям мнението ти.  Hug

# 323
  • Ориндж каунти
А тук мами(или заблудени татковци като мен) с деца над 4г, които искат да посещават българакото училище в Осло има ли?

# 324
Сорсе, доколкото си спомням вие бяхте в Раста?! (така поне беше споменавал). Аз имам лични впечатления от преподаването и по моето скромно мнение не си заслужава пътя??? Нищо лично към учителите ; те правят каквото могат в тази ситуация. Училището прилича на една голяма занималня от едно време, в която се опитват да научат на български децата. Има плюсове разбира се - запознанства, празници и т.н. Но ако твоята идея е да се научат да пишат на български - то купи буквар (учебна тетрадка не ти е необходима) и се занимавай с децата у дома. Ще има по-голям ефект и няма да губиш излишно време. Пак повтарям че ТОВА Е ЛИЧНОТО МИ МНЕНИЕ.

# 325
  • Ориндж каунти
Сем, аз отдавна не съм там, но това няма значение.
Би ли споделила впечатленията си от преподаването и от учителите, моля те?

# 326
Сорс, не бих искала да коментирам методите и работата на другите. Смятам, че дори достатъчно много казах. Не искам някой да се обиди; че нали знаеш какво става после - едни дълги спорове кой, защо, как и т.н. Пък и ние българите сме особено обидчиви и не търпиме коментарии и критики. Аз не съм педагог, лекар съм; но.....чета лекции и правя обучения/семинари доста често. Изказах лично мнение - за мен като обучение и посещение. Но всеки си преценява сам. Още повече че аз съм присъствала само два пъти (и то с познати) и моето мнение може да не е миродавно за целия процес.

# 327
  • Stavanger,Norway/ Varna
Аз бих ги записала само заради празнуването на празниците и познанството с други българчета. Иначе сама си ги уча, защото тук няма българско училище. Голямата може да чете и пише на български, на всеки празник обяснявам защо се празнува и какви са традициите, както и спазваме всички традиции. Интересно им е, нищо, че ги повтаряме нещата всяка година.

Нелка, , трябва да сте тръгнали, ако не и пристигнали вече. Как мина пътят?

# 328
  • У дома
Бобче, на колко е голямата? Догодина и аз мисля да купя буквар и да започнем с буквите..ако има събирания за празници и аз съм готова да е водя, пък и да общува с други българчета😊

# 329
  • Ориндж каунти
Сем, драсни ми на лично какви са впечатленията ти, моля те. Интересно ми е да чуя повече странични мнения. Лично аз не виждам кой и за какво може да се обиди. Винаги е добре да се изслуша странична гледна точка и да се извлече полезното.

Общи условия

Активация на акаунт