Домакини 49/ Великденска

• 45 940
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Добро утро, момичета!

Дамчо, благодаря за кафенцето!

ЧЕСТИТ ДЕНЯТ НА ПОБЕДАТА И ДЕНЯТ НА ЕВРОПА!

ПОЧНАХ ДА ГЛЕДАМ ПАРАДА В МОСКВА!

# 661
  • София

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! ДОБРО И МИРНО ПРОЛЕТНО, ПРАЗНИЧНО 9-ТО МАЙСКО УТРО!,

ЕВРОПА, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Отивам на парад! Москва, Москва, кипучая, могучая, ни кем непобедимая... newsm51

Последна редакция: сб, 09 май 2015, 10:38 от Flo 51

# 662
Добро утро   bouquet
Честит празник!
Малкия и мм са се залепили на компа и са пленени от парада! Музиката е усилена до дупка - вероятно комшията марширува на сън.... Joy
Дами грабвам кафето моменталически  Twisted Evil
Сега се обадиха, че няма да има футбол - стадионите са блата, а на изкуатвената трева нямало свободна клетка - та ще сме в къщи за моя радост и нещастие на малкия  Joy
Ма ко аз обичам да откарвам 2-3часа в банята и петък ми е най-удобния ден от към ангажименти, а и си е предизвикателство да разкрасяваш чучело  hahaha
Фло не знам каква ти е косачката - моята е като обърнат леген с три пластмасови ножчета - изключително лека и удобна, но имам една кутия с резервни ножчета, че те ако се допрът до камък, пръчка, играчка и се чупят  Joy и така - по една дузина ножчета на косене  Joy Четири внучета, ако са достатъчно бесни могат отлично да се справят  Twisted Evil
Мони дано бързо оздравее баткото. Всичко е добре, когато завършва добре!
Лус  rotfImao rotfImbo те за това не се правят срещите на випуските на плажа  hahaha
Тити дръж до 14-ти  Joy с Креми сме за тази дата  Joy
Хортензия как са балерините?
Вале хукна към Витоша и забрави да се върнеш!
От дъжда ми е сънливо /търся си оправдание  Joy/ и още нямам план за деня, освен, че съм записала час на малкия за подстригване...
Пожелавам ви спокоен и усмихнат ден  Heart Eyes

# 663
Привет, момичета! Честит празник и от мен!

Аз съм с диагноза преддиабет със силна фамилна обремененост. Върви си в комплект с тежък метаболитен синдром и синдром на поликистозните яйчници. Та от вчера съм на зверска диета и хапчета. Ама хапчетата си имат гадни странични ефекти, докато организмът свикне с тях.. та такиви работи при мен.   Cry

Днес сме по задачки-закачки, а довечера с приятели и колеги на мм на вечеря. Целувки на всички! Heart Eyes

# 664
Привет! Много тихо тук?! Ние се прибрахме у дома днес. Имам поне три перални да пусна, ма как ме мързи. Трудно ми е да превключа на делничен ритъм.
Фло, да ти имам проблемите, дет' се вика Hug. Дай на мен къща с дворче, пък ако трябва ще родя още някое чаве да тъпчат тревата. Ако не се справят, всеки ден ще кося, няма да се оплаквам.
Лейди, балерината засега е една. : Grinning. Утре ще танцува на фестивал на младите таланти, ще я снимат по тв, как ще заспи тая вечер... Joy
Тите, аз залагам на 17-ти  bouquet

# 665
  • при късмета
Привет, прекрасни!
Смърфи, това има ли оправяне? И девера от скоро е на някакви лекарства да не развие диабет и на диета, казали са му, че ако спазва всичко, поне първоначално, може да му се размине и да не пие лекарствата завинаги и да не направи диабет.
Това дето до сега не можеха да ти сложат диагноза и да разберат защо е, същото ли е? Ама и аз пък го казах ясно  ooooh!
От това ли са ти проблемите, които да сега не можеха да разберат откъде са?

Мушкатова, добре завърнала се. Да поздравиш сладураните

Вио, как сте?

Люси, парада в Москва е внушителен, както всяка година

Калинче, събуди ли се днес. И аз съм така.

Цяла сутрин с шефа маахме краци навън, прибрахме се в 13.30ч. Следобяд уж пак да излезем, ама хванах мъжо като се прибра да ми помогне с прозорците, че ми бяха останали за миене в едната стая. Тъкмо седнахме и началството нареди да правя пилешка супа. И навън се разгърмя, размина ни се де, ама си бяхме вкъщи следобяд.

И честит празник на всички, нищо, че мина  Hug

# 666
Ма ко - нещо като на девера ти е моето, но с баща и дядо диабетици, лекарствата ще са мнооого дълго време. Иначе това си е допълнително на другото, то другото си е автоимунно, ама още няма точно наименование.  ooooh!

# 667
  • при късмета
Как няма наименование, а знаят сиптоми и какво причинява? Поне сигурни ли са в препоръките какво трябва да правиш при това положение?
Нищо не разбирам от автоимунни заболявания и какво причиняват. Ако искат да го кръщават, поне да са сигурни в диагнозата и препоръките поне

# 668
За преддиабета са сигурни, както за лечението, така и за лекарствата. При автоимунните е много сложно, още не са ги изучили добре. Еднакви симптоми, а пък различни диагнози, но и там лечението е горе-долу еднакво - кортикостероиди. Но аз отказвам да ги вземам, трябват още изследвания, но не ми се занимава вече, ще карам така, докато мога. Peace

# 669
Днес бесовете ме гонят.
На края го отнесе мм заради брат си. Ама поне се на виках и си изкарах яда.
В такива дни знаят да не ме доближават , че става страшно.
Емил отказа да излеза по-магазини. Аз съм заспала и деня мина.
Тея дни проверявах за една машинка за кръвна захар. Хванах се за главата. То не стига , че е един куп пари ами и в наличност я няма. Чакаме да се обадят, че я има за да я поръчам за една братовчедка. Детето й е болно от диабет.
Смърфи прави каквото трябва , че здравето е важно нещо!

# 670
  • София
Здравейте, прекрасни!  Simple Smile
Нямах възможност тези дни да влизам, защото ми се събра много работа. На вилата съм се качила и с чистачката обърнахме де що имаше за чистене. Трябваше да й помогна и аз. Гадно, ама и това си ми е задължение, още една къща за поддръжка. Аман!! Вчера виках и градинарите да косят и тревата и да си засаждат китки , а аз хукнах към разсадника да си взема моите. Жестоки са, страшно са красиви , още малко и ще ви ги снимам да ги видите, нека само хубаво да разцъфтят.
Хванах се днес и един козунак метнах, че нямаше нищо вкусно за кафето следобед, че ако го няма това пусто сладко ще вземат да ме уволнят...мда. Снимки пуснах в козуначена тема ...ами жестока съм си, цун по ръчичките на Марчето.. Joy Joy Но това е за последно щото дойде вече лято и минавам на летни сладкиши...
Друго....Хортензия, благодаря за съветите. Купих си и тези мазила пък да видим, но интересното е, че когато си лежа нищо ми няма.....що  така... newsm78.. Joy ама нали ти е ясно, че аз не се спирам..мда.

Смърфи, сериозни са нещата, взимай си лекарствата и си пази диетата.  Hug

Сетих се още нещо да кажа на Славуна, че ако си купува външни врати нека да са на Diere-Италия и да не прави опити с някакви други. Съвет само.  Peace Няма да сгрешиш и си е в тях, дето ми казва Марчев, "скъпо е, ама си е точно".

Тук е хладно и съм си пуснала леко парното, много е приятно така.  Мина ми време да паля камина и да лежа пред нея с чаша червено вино, това го оставям за Контеска .... Joy Joy а и хич не съм по романтиката, а и какво да си дудна с Марчев......абсурд... Joy Joy
Лягам си, че съм изморена.
Чао ви!  Hug
пп Хортензия, тези мазила си ги слагаш в едно общо бурканче ли, или ги нанасяш едно в/у друго и има ли значение кое е по-първо или няма. Благодаря!
Станах от кревата да питам... Simple Smile

Последна редакция: нд, 10 май 2015, 02:09 от marchеva14

# 671
  • София
Привет в потайна доба. Преди да заспя, да надникна при вас.
Преди малко се прибрахме от Брезник. Голям купон беше. Абитуриентката е внучка на моя втора братовчедка. Роднинско дете, много хубаво, умно и добро, а колко е красиво... Абе с три думи - наше лошо нЕма. Родителите се бяха постарали, купона по численост наподобяваше сватба - 40 човека. Абитуриентката ни посрещна в ефирна жълта рокля, с черна роза на колана, черни обувки на висок ток. Към края на вечерта се показа с официалната рокля. Бюстие, дълга и много широка пола, на талията имитация колан, много красива бродерия с черни мъниста. Цвета на роклята е зряла диня. Момичето е леко матово, с много гъста, черна, лъскава коса. Хубавица и отличничка. На предварителния изпит в УНСС е изкарала 5. Надяваме се да влезе в специалността Икономика на отбраната и националната сигурност. Идеята е моя. Ще стискаме палци на есен да имаме студентка.

СМЪРФИЕТКА, не те познавам, не знам добре проблемите ти, но моя съвет е да не се отказваш и да си направиш изследванията докрай. Недей да караш така, предполагам, че си млада. Бори се Hug

МА КО, кое ти се размина? Разходката, или миенето на прозорците? Simple Smile

ХОРТЕНЗИЯ МУШКАТОВА, доведи и твоите чавета да търчат по тревата заедно с моите. Ако тия не стигат, напъни се за още 1 - 2 и ще решим проблема с тревата. Ние с теб в хамаците, или на шезлонгите с кафенце или с коктейлче...Вярвай, това е далеч по-хубаво от косенето. Сега сериозно. Не мисли, че съм мързелана. Този път много закъсняхме, а тревата не се съобразява с нашата заетост, расте като луда. Ако си много мераклийка, да се огледам в наше село за някоя къщичка с дворче. На 70 км. от София сме  motor travel

LADYBIRD, моята косачка е на колела, тревата се събира в пластмасов контейнер, закачен в задната част на машината. Работата с нея не е трудна. Вината е в нас, че много закъсняхме с косенето.

Момичета, приятно уморена съм от песни и танци, ( Това не е като да се боря с косачката Wink ) От Брезник до София шофирах аз. ( Кой ми е крив, че не пия? ) А, и не пуша... Какво ли си казахте? Тази Фло да не е ангел? Моля, моля. Не пия, не пуша, ама за третото ( сиреч за мъжете ), нищо не казвам Joy Като гледам и третото май ми е като първото и второто... hahaha Цяла вечер пих само вода, а много се разговорих Simple Smile Спирам.
Споменати и неспоменати  Hug Hug Hug Лека нощ!

ПП ТИТИ 888, не знам къде си, Къде е братовчедка ти, но до кабинета ми има фирма, която продава глюкомери и лентички за мерене на кръвна захар. Апаратчето + 25 ленти + 10 игли и убождащото устройство струват 30 лв. Обзавела съм хората от наше село с апаратчета. И у дома имаме. Профилактично с ММ си мерим захарта от време навреме. Нужна джаджа е, така както имаме термометър и апарат за кръвно.

# 672
Flo, за млада, колко да съм млада... Laughing Гоня 40-така след 2 месеца. Ама тези проблеми са ми от 7-8 години. Направила съм в БГ изследвания за пари, колкото да си купим един малък апартамент, хем съм здравноосигурена на две места... Накрая ми писна, ама сериозно. Признават, че има нещо, повтарят едни и същи изследвания и до там. Никой не се напъна да помисли малко повече или поне да се опита да се задълбочи. Накрая ми писна. Тук нещата са в пъти по-уредени и по-добри, ама не ми се занимава. Звучи странно, но толкова да ме отвратиха бг лекарите и цялата система, че лекар не ми се вижда. Ама нещата със захарта и инсулина са също доста сериозни, та поне тях да реша. Другите... още малко да мине време, че както казах, още ме държи влага. А тук ще искат да започнат от начало.

Тити, не си образувай нерви, ама ти си знаеш!  Hug

Марче - дай да гледаме китки, че моите тотално заминаха. И пресяването не им помага. Та както казах, ще си купя едно просто мушкато и дано то поне оцелее.  Wink

# 673
Събудих се в три и няма заспиване. Как хубаво си спях горе, в града не ми се получава.
Марче , изтисквам по малко от двете, леко ги размесвам и мажа, следващия път отново. Ти се замисли за почивка, нямаш спиране, жено. То така не става Hug.
Фло, колко му е, ей къде е Пловдив Joy
Смърф, дано се подобрят нещата при теб!

# 674
Добро утро! И аз като Мушкатова се пръкнах много рано - е не в 3, ама в 5. Проблемите на ММ продължават и покрай притесненията не мога да спя, чистя като луда, щото така избивам и после съм без рамене, врат и колене - мен там ме хваща. Мушкатова, може ли на лични да пишеш и на мен за смеската, че да не търся назад - за ММ е, че и той ходи с колан на кръста, а може и аз да приложа.
За абитуриенти говорите - хубав период е това. Ех, преди две години и моето дете беше - нестандартен - ленено сако, фанелка, кецове - така искаше. Ама беше много свеж, неповторим, сега си носи сакото небрежно и с кеф.
Смърфи, чета те и се ядосвам. Имам чувството, че всичко дето не го разбират го наричат "автоимунно".
Мушкатова, да кажеш как минаха снимките и може ли да гледаме баРелината.
Тити, хормони и бесове Hug
Целувки на всички и хубав ден с кафе!

Общи условия

Активация на акаунт