Първа пролет пукна, Августинче бързо хукна

• 27 969
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
  • по пътя
 Denny_Iv  bouquet
Предстои  ни контролен преглед пир нефролог, някой има ли впечатления? Не помня с дъщеря ми да сме ходили на такъв специалист?

# 61
Ето за жълтъка от съветите за захранване на Косе Босе:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=519492.450
Нейните съвети много ми харесват, винаги е обоснована. Тук не толкова съществен е начинът на въвеждане, а с какво да не го смесваме.

Според едно листче с грамажи, което ми даде моята педи, трябва да го давам 2-3 пъти в седмицата, като започна с четвърт, на следващия месец половин и така до годинка. И за жълтъка милион и едно мнения и схеми......

# 62
  • Точно където трябва
Абсолютно отказа дори да помиише лъжичката, мъчих я всякак и в столче, и в мен и с различни лъжички...не дадох и грам жълтък...меко казано съм бясна... Е, предложих (.), нацока се... А, и 4 часа не беше яла, че доста поспа и докато приготвя после ядене. Нямам идея какво да правя. Дали да дам по-късно или утре пак. То така човек не знае кое е въвел, кое -не.

# 63
Elliee дай го по-късно. Да мине час, час и половина от цокането, пускаш бейби тв и докато гледа с отворена уста, мушкаш лъжицата  Joy
Това за ТВ на шега, но наистина го дай по-късно, какво като не е точно наобяд  Peace

# 64
Шега, шега.... Ама си е вярно Simple Smile)) иначе нямам шанс

# 65
Само набързо по нещо съществено.
Една майка ме предупреди, че линкът с масажи дава достъп и до снимките. Махнала съм го. НО продължавам да имам достъп до снимките без да съм логната. Някой беше направил албума достъпен за всички, оправих го, но все още мога да видя снимките . Виждам, че  албумът с коремите има един катинар, а на този нищо не се вижда.
Та предлагам, който иска да си свали снимките от там и да ни поства за малко в темата линкове от мястото на което всеки се доверява да си качва снимки.
Но сега, ако тръгнем всички накуп да се логнем в профила не знам какво ще стане, та нека всеки го направи малко по-късно.

Благодаря на майката, която ни съобщи!

# 66
Вече не се виждат снимките, казва ми, че иска парола.

# 67
  • София
fiona, питах за личния лекар в клиниката. Казва се Тасев, имал и практика в мед.център в Младост, но според приятелката ми е и педиатър. Тя обаче няма идея дали е с нает кабинет в клиниката, или не. Няма някакви забележки към него, но не е и във възторг (щом сега са си платили прегледи в някакъв мед.център Вела и предпочитат да ходят там за детето). А аз помня една случка, в която тя го беше питала за препоръки за захранването, а той беше отворил една книга и от нея й казала какво да прави и препоръчал книгата ooooh! Ако лекарят на детето го нямало на смяна, пренасочвали към този, който е дежурен.

Никола е с обрив между гърдичките - малко пъпчици, но все пак ме притеснява. За съжаление, педиатърът ни замина в чужбина за две седмици и сега се чудя при друг ли да ходя, или да поизчакам малко. Иначе щях да започвам захранване с глутен, но ще чакам, докато не мине обривът.

# 68
Вече не се виждат снимките, казва ми, че иска парола.
Е паролата е онази.
Може и от браузъра ми да съм виждала все още снимките без парола, но бях длъжна да ви кажа.
Редактирам: И аз сега не виждам албума, ако не съм логната.  Peace
Ижинка, точно същият е. Не е педиатър, той ми го каза, когато говорехме за бебетата. Хайде ще си помисля и за някои други технически въпроси и ще питам. Пак същата дилема от миналата година. А тогава пак бях набрала на нашата лична, в последния месец съм чакала веднъж с час за консултация 2 часа и вчера 3 часа. Сега ме боли кръста, децата вчера бяха на някакъв извънреден режим, всичко се обърка. А в квартала нямам друго удобно място. Та като ще се ходи с кола, поне да си го избера добре.

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 13:27 от fiona

# 69
Фиона аз имам препоръки от приятели за Вела, но там май е само платено. Та пак ще трябва да имаш и ЛЛ.

# 70
Съни*, нали беше във Франция ти? А знаеш ли защо няма заек? Стана ми любопитно, тъй като аз свързвам яхния от заек веднага с Франция.

Bossa Nova, постепенно децата сами си увеличават количествата. Моите до скоро ядяха преко сили 100 мл. Сега си изяждат спокойно 150.

elliee, ябълка давам цяло парче. Ябълката е хрупкава, твърда и до сега не са отхапвали. Ако ти отхапва слагай в мрежичка по-добре. Аз съм дала миналата седмица жълтък, другата ще дам глутен  с овесени ядки(мислех тази). Ние сме на ниво 1/4 жълтък все още. Месото аз ще го давам чак след глутена, 1-2 седмици. НО, това сама съм си го измислила, не съм се консултирала с лекар. Жълтъкът ще го давам месец по 1/2, после ще им вдигна количеството. След въвеждане на глутена(първия път), ще изчакам пак редовното време до друга храна и след това си започвам пак въвеждане на нови храни, нищо, че ще повишавам периодично количеството на глутена. Месо и жълтък май не се дават заедно. Но в един момент това ще отпадне при мен, като започна да им правя супи и ги застройвам(правя го само с жълтък по принцип, да речем към годинка).

За домашните яйца нещо ми се върти в главата да не са изключително пресни, обаче не помня какво значение имаше това.  Embarassed

Coming 2 life, ооо осъзнават! Сега започват да повтарят всичко, което предизвиква реакция. За това постоянно повтарям на дъщеря ми да не им се радва, като направят беля.
авокадото- понеже не искамн да давам само каши всеки ден и затова ще го предлагам с банан. Иначе и ние го ядем със зеленчуци.        
 По-късно по другите теми.

# 71
  • Plovdiv, Bulgaria
Днес няма отърване от мен Simple Smile.
Като говорим за сирене и обезсоляването му, защо не започваме с извара? Нищо не съм прочела по въпроса сетих се просто защото мъжа ми вчера след като го накарах да провери сирената в Кауфланд установи,че тези които ние ядем и посочените в поста на Петрова съдържат калиев дихлорид, поради което доволен от хрумването си донесе извара. Днес установих същото за "Съединение", което купуваме от магазинчето до нас.
Искам и аз да пусна снимки на моя хубавец, а и да видя вашите, как става това?
Последно питане;
Книгата която, чета а и няколко сайта, които проверявам съветват храненето на седем и нагоре месеца  дете да става горе долу по следната схема - 6.30 АМ или кърмене, 8.00 твърда храна, 10.30 АМ или кърмене, 13 твърда храна, 14.30 - 15 АМ или кърмене, 17.30 - твърда храна, 19.30 - 20.00 - АМ или кърмене. Това с тенденция до 1 година да се сформира режим от три приема на твърди храни - закуска, обяд, вечеря и две междинни закуски. Какво мислите по въпроса и това хранене през два часа няма ли да затормози коремчето на детето?

# 72
Ехоооу,  ето ме Simple Smile
Не съм ви забравили (а надявам се и Вие).  Следя редовно,  но през тел.,  че таблета се счупи.  Няма с какво да се похваля,  само проблеми напоследък при мен,  даже и до София стигнах по доктори.  Иначе бебчо си е добре и си расте.  Има си вече зъбче (а! ,  имала съм с какво да се похваля). Гледам някой спомена конското.  Големият е хранен доста с това конско на плазмон. От повечето меса се обриваше и ядеше само конско и заешко.  Бях много доволна,  но сега вече в нашият град не се намират.  Сигурно някъде може да си ги поръчам,  ама то ми е неудобно да искам по едно бурканче. За жълтъка,  мисля да не бързам,  чак към 10 месец.  А сега ще давам коприва,  за хемоглобина. Също много се чудя за толкова обсъжданото напоследък авокадо.  Какви са му преимуществата и защо е толкова важно да се въвежда?

# 73
  • по пътя
Авокадото съдържа незаменими мазнини, омега 3, които са много важни за развитието на мозъка на бебето.

# 74
За соковете- когато му дойде времето ще давам само цитрусови. Преди ползвахме сокоистисквачка, стандартна. Изхвърлих я в първия удобен момент. Гледах едни на принципа на пресите, но са много скъпи и обемисти. Та в крайна сметка реших да купя само ел. цитруспреса. Другото на плодове. И за момчетата така ще бъде.

Не правя всичко на фино пюре, гледам да има и по-големи частички. Обикновено не ги изяждат, но все пак ги примляскват и после ги плюват.

За жълтъка
-тези оптимални порции са, за да не се надвишават. Иначе спокойно може да се дава и с по-малка честота(зависи от показателите на изследванията, все пак.).

fanito01, щом е било с такъв вкус и меко, значи си е било ок. Опитай с по-малки порцийки.
Скрит текст:
А за теб една рецепта, пък може да го заобичаш: 1 авокадо(колкото по-меко, толкова по-добре), 1 мек домат(малък, зимата ползвам чери или кампари, или едни доматки на клонче), 1 скилидка чесън, 1/4 малка глава лук, малко лимонов сок, черен пипер, сол и няколко капки зехтин. Всичко се пасира и се топват в него разни крекери, солени бисквити, начоси и т.н. Яла съм го и с тънко разстлана и изпечена смес от вода и царевично брашно, със съвсем малко мазнинка.

Lunno momi4e
, ние онзи ден бяхме на нефролог. За 10 минутки минава прегледа, с ехограф се гледат бъбреците, на момчетата и пишките нещо проверяват. В последните години са го направили задължителен на тази възраст.

Mrs.Petrova, трябва ми ЛЛ. Ние имаме семеен(вече) хомеопат, а тя е била и класически лекар едно време.

silvia45, в общото албумче ли искаш да сложиш снимки?
Тази схема за хранене при нас е неприложима, момчетата ядат на минимум 3 часа.
Изварата не е ли "отпаден" продукт при производството на сирене?

Общи условия

Активация на акаунт