Първа пролет пукна, Августинче бързо хукна

• 28 061
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Аз пък се стопих от яд сега...вчера бяхме по покупки и му взехме чай на Ганчев и то по настояване на ММ, че някак си му е драго детето да пие чай, а не гола вода....и то определено го предпочита, защото е сладък. Но сега прочетох, че има захар и много се ядосах. Предишния който допихме преди две седмици беше от копър за коликите на Блевита и беше само с декстроза, а този си има и захар. Много ми е тъпо...вчера изгълта доста.....и ясно, че му харесва ама аз за какво се пъна да правя домашни каши и пюрета и да чета етикети на малкото които купувам да нямат захар. Казах му аз на ММ, че искам да му вземем чай на пликчета вече или направо билки, но той вика, че те много малко можели да престоят. Най-тъпото сега е, че той преди този на Блевит беше пил един за колики на Ганчев и нямам спомен чела ли съм му етикета. Т.к. за колики изпи три опаковки за изминалите седмици и трите различна марка, но и трите произвеждани в Швейцария със много приличащи си опаковки - сини на цвят и все ММ ги купува и не съм ги оглеждала много. Пише че са 0+ само единия беше 4+, но той вече ги беше навършил. И сега се чудя дали добре съм си го помпала със захар. Как може да правят неща за толкова малки бебета със захар. Много ме е яд.....изказах си яда ....направо ще се пукна от вътре.....и най-вече си ме е яд на мен....

За лигавниците от Икея.....малко му са големи, но ръкавчерата са с като ластичера и ги запретвам, а останалата част не ми пречи, че е големичка...тъкмо покрива повече. То идеята е да пази, а не да му стой по-мярка. Вярно, че моя си е и шишо де и може би изпълва повече, но така понякога като не запретна добре ръкава и ръчичката не му се показва и като се пробва да налапа си налапва ръкава Simple Smile цапаницата е по-малка. Ако не са много зле нещата и само с мокра кърпичка го почиствам, а не го пера след всеки път.

Храня навън с приготвени от по-рано пюренца или каши. Както вече съм споделяла ги затварям още горещи и ги обръщам. Обикновено си нося термос с гореща вода и ако пюрето се е посгъстило наливам малко хем да постоппля, хем да поразредя, но моя и на външна температура ги лапа. Случвало се е да взема авокадо и банан с купичката и една виличка и да намачкам на място. Каша от елда, царевица или овесени ядки затворени горещи в бурканче и банан, който намачквам или дирекно да е добавен друг плод и с него да са затворени. Такива неща....

# 526
Аз имам такъв истински кус-кус и май с него ще започна. И може би ще го кипна леко. Купих сиренце и тези дни започваме, ако са на кеф. Че с тези зъби се двоумя дали да не изчакам.

А как така храните с едната ръка, а с другата забърсвате? Къде държите купата с пюрето? Аз държа с едната ръка купата с другата давам. Ако оставя купата на някоя табличка, задължително някой ще бръкне в нея. Накрая мия, ако някой си напълни носа-спирам, започва рев, бърша и продължаваме.

Mrs.Petrova, едва изядоха 1/2 плодово пюре и дояждаха с мляко. Само не разбирам защо този с избилия зъб приглася на брат си.  Crazy

И аз не знам какво да давам навън. Сега с малките гледам да излизаме за следобедния сън(в 2 и нещо) и малко след това да оставаме навън, обаче не знам дали така ще ни се задържи режима дълго. Започват жегите скоро и не знам колко ще е удачно да се разхождаме дори и до парка в 2 часа. Може би ще започна отново с опитите да спят по леглата след обяд, за да може да излизаме сутрин, на обяд да се връщаме- хапват, лягат, после закусват и пак излизаме до вечеря. А като се сетя, че единствената близка читава площадка след 4 часа е зверилник, се ужасявам от сега.

# 527
  • София
В ръката с която държа лъжичката държа и кърпичкта и като се наложи оставям лъжичката в бурканчето и забърсвам. Simple Smile Това ми е техниката. Но с двама сигурно ще си е зор.

Аз продължавам да се терзая и да се чувствам глупаво заради тези чайове, но май каквото такова.....преди захранването нямах навика да чета етикетите, а и не съм допускала, че нещо за бебета може да не е ОК, а със захранването разбрах, че много неща които се продават не са ОК. Ще го пием ние този пък ще си му взема обикновени билки и това е.

# 528
Асти много насериозно вземаш захарта в чая, защото знаеш. Според мен тя е супер малко и едва ли се отразява много. Кой знае колко неща сме им дали без да знаем давайки уж само зеленчуци  newsm78
Аз например съвсем съзнателно давам плодови пюрета със захар (малко), но са правени от майка ми и предпочитам тях пред купешките, в които пише, че няма, но не съм сигурна. Peace
Наистина е излезнало зъбче - тропа по метална лъжичка  Laughing

# 529
Браво на Валето за зъбчето! Току-що напипах и на Макс зъбче. 1:1 са вече.

А за чайчето-изобщо не се учудвам, че има захар. То в кое ли няма вече...

# 530
Astined , и аз така смених с чая на Ганчев предишния друг,в който нямаше захар (мисля ,че беше на Хип) и оттогава вода не се близва и много ме е яд.Сега се мъчим с чаша,че вече и с 2 твърди хранения,трябва и водичка предполагам.Иначе чая се пие в промишлени количества.Преди му взимах само копър и анасон от аптеката  и му варих и си го пиеше,но беше още жега и наистина издържаше много малко и се вкисваше,та тогава започнах купените..Иначе признава само копър-друго не приема...

# 531
Като казвате, че държи малко сварения чай, колко време точно имате предвид-час-два или няколко часа поне?

# 532
  • София
И на мен ми е интересно, защото ако си правя чай за себе си понякога престоява доста Simple Smile Не съм се и замисляла за вкисване.......единствено при промивки със смрадлика съм се съобразявала да не престоява повече от 24 часа, даже и 12. Но ако може да изкара 12 часа чая си ми е ОК, ще го правя привечер и за през нощта, а през деня вода. Пие вода, но по-малко...чая го пие просто защото е сладък и му харесва....не знам дали е по-добре или по-зле.....в смисъл че се хидратира повече, но пък със сладка напитка......та май си е все тая...на чиста вода го докарваме към 100-150 мл дневно, а когато бяха зъбите и многократните будения (не че сега няма поне 3, но тогава бяха повече), та тогава на всяко като предложех вода и се пиеше повече.

честити зъбчета....ние сме си с двете долни....вече мисля да купя и от тези напръстници с паста Simple Smile и да почиствам. Снощи за пръв път усетих дъх от храната. Ще трябва да се подхващаме.

# 533
Ами ,доколкото помня,мисля,че към 3-4 час не ставаше и почваше да киселееше,този ,който му варих,но това беше в началото още в големите жеги .Миналия месец пробвах пак да му дам-не пожела

# 534
Дребното не иска да пие чай, дори купешките с декстроза. И с водата е назад - давам му да пие от преходната бутилка, той глътва две глътки и после започва да дъвче накрайника и водата избликва от устата му. Чай въобще не приема, много му се мръщи. Чудя се дали да не започна да го пробвам с чашка да пие.

Аз се чудех колко време издържа сварената каша от брашно, защото инстантните не издържат много според надписите им. И аз обмислям като Фиона като се затопли малко повече, а дребното порасне, да прекарваме следобедите вкъщи. Но напоследък дори навън не спи по много. Дали е от зъбите или пак наближава ревлив период не знам, стоя и чакам да си върне навика да спи по два часа пак. Забелязвам го обаче, че горе-долу през деня спи по 3 - 3.5 часа. Днес сутринта издържа доста без сутрешния сън - вярно, че баба му го забавляваше, но последните дни започва да мрънка още в 9 сутринта. А днес спа до 8 и започна да мрънка чак към 10.30. Което пасва на режима, който искам да му направя.

Честити зъбчета на бебоците!

Ох, докато напиша и три нови отговора Simple Smile

# 535
  • София
Ние днес имахме поредната ужасна нощ от 2ч до 6ч сутринта беше кашляне, сополи, плач. Сутринта и двамата с мъжа ми бяхме като трупове, добре че сме при майка ми и тя взе Никола, та ние поспахме още два часа, да се съживим.
При последното боледуване на Миа бях вдигнала матрака, така че беше почти  като пързалка, за да може да спи уж по-леко през нощта. Много лошо с тези болести, бързо да се оправят всички болни бебенца. Времето е нестабилно и вирусите се раздвижиха... Cry

Ние докато бяхме при свекърите ми беше даже по-трудно, че девойката не искаше при тях и минутка да остане. Само притичвах до тоалетната и до банята. Та, не си починах. Не че в София ще си почина, ама поне съм си вкъщи.  Simple Smile

Аз навън хранех близнаците. Беше много смешно, защото за да гледат към мен им пеех на пейката и хората ме гледаха странно. Но успявах. Сега принцес се лигави и е по-трудна за хранене определено. Не съм я пробвала засега в количката, но мисля да се опитам тези дни. Хартиен лигавник не търпи, къса го на парчета и това е.  Joy

Тези лигавници от ИКЕА ми харесаха. Аз къде зяпам там всеки път не знам, все търся нещо и не намирам. За първи път ги виждам сега. Тя, като й хареса яденето не се маже. Отваря устата като гладно пиле човката и нищо не покапва.

Шефката ме вика, ще дописвам утре. Лека вечер!

# 536
...
Тя, като й хареса яденето не се маже. Отваря устата като гладно пиле човката и нищо не покапва.
....
Същото е и при нас. Имат си любими храни и капка не остава. Но понякога предпочитанието им варира и с гъстотата на храната. Не винаги нацелвам и се е случвало на любими пюрета да се мотаят, ако са малко по-гъсти и да надават вой след всяка лъжичка, ако пък са по-течни и директно заминават в гърлото.
Момчетата са на периоди с водата, затова търся алтернативи с варените плодове. Щом чай прокисва за няколко часа, тоя ошав, дето им го замислям с плодовете още по-бързо ще дава фира. Ще го слагам в термос освен. Или пък една каничка в хладилника и ще сипвам по малко в шише, колкото да го изпият. Те дано го пият, че изписах цял ферман за тая плодова вода и накрая ще вземе да се окаже пълен провал.  Grinning

# 537
  • Пловдив/София
Много неща искам да кажа и питам, но ме гони някакво ужасно изтощение от 2 дена. При вас има ли го, дали е пролетна умора? Едвам гледам, следобед нямах сили да изляза на разходка, съответно всяко нещо ме изнервя супер лесно. Даже се чудя дали няма да ми идва цикълът, защото вечер ме болят крака и корем леко, но едно такова като от нервно напрежение..сигурно ми липсва някой витамин, нямам търпение да излязат повече плодове. Стига за мен.

Бебс май оздравя, но изкарахме ужасна седмица. Първото му разболяване и първото зъбче наведнъж. Сега вече освен, че драска, днес успях да видя, че се подава. Огромен е този зъб. Но не ми дава да му бъркам в устата, от 3 дена чак сега успях да надникна. За хремата изкупихме аптеките, днес се преборих с два засъхнали огромни сопола с доста рев ги извадих и вече съвсем малко хъхри.

Започна някакъв перидо, в който го е страх от нови лица и иска само аз да го гушкам. Реве при други, реве и ако има ного нови хора. Тъпо ми е, той от малък е събиран с хора и винаги се е усмихвал на всички, а сега е голяма лепка за мен, дано мине бързо този период.

Катери се по всичко живо да се изправя, вкл. по краката ни, кучето, по стени, легла и се държи само с една ръка и прави крачки.
Пфу, едвам пиша и си забравих всички въпроси, ще отложа за утре, сори за безсмисления пост...

# 538
Ехааа голямо озъбване тези дни - fiona и Пипи - честито и на вас, и да направите пуканки  Joy
Аз взех днес Дентокинд и му дадох, да видим ще спи ли по-добре  Praynig дано! Че много крив иначе, днес беше ужас направо  #2gunfire
Е хайде лека  Hug

# 539
  • София
Espresso, като се обадиш на контактния център, на LG, би трябвало да те разпределят към сервиз, който ще поеме ремонта. Ако те насочат към 'България сервиз' ми кажи Peace
taniah, за сиренето - май има разлика - правят се в различни мандри и може и различни суровини да ползват. Фрезко е и по-скъпо, по-висок клас е (ако може да се каже така за сирене). На обяд вече изяжда около 190г пюре, понякога се случва да остави 20-30г, но рядко.
danny_p, и при нас отдавна се видя, че купешките пюрета са фаворит, а моите ги отказва, та затова дори и не се постарах да си подобря бебешкото готвене Wink
kremolin, като храня навън за кашата нося - каша, АМ, вода, плодовото пюре. Ако ще яде пюре - само затопленото вкъщи пюре и сложено в термо-чантичката.
Mrs.Petrova, fiona, Пипи2013, честити ви зъбчета - бели и здрави да са.
desimira, вдигнах и аз леглото и точно като пързалка стана - започна да се изхлузва настрани, надолу и само се оплакваше и върнах позицията да е равна и сложих възглавничка. Пак си се дави от сополите, но май по-малко.

Днес започнахме Проспан и от утре Коларгол - дано бързо да ликвидираме сополи и кашлица.

Общи условия

Активация на акаунт