Първа пролет пукна, Августинче бързо хукна

• 28 058
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Ижинка,fanito01, да се оправяте бързо!  Praynig
Сиренето - краве е. Така реших, тъй като гастрото беше ми дала лист ,на който пише кога кое се въвежда и  козето и овчето не помня точно кога бяха,но със сигурност беше писала след годинката. И след като нямам достатъчно знания по въпроса- реших да и се доверя  Laughing . Иначе,не обичам да съм "послушка".
Сега се ровя за добър дерматолог във Варна,че ме притесняват тези кафяви точки и корички по главичката. От оста време си стоят ,че и се увеличиха. Старите станаха на корички,а новите са като бенки  newsm78 . На вс отгоре и пералнята ми се скапа,а е нова и трябва да се разправям със гаранции ,добре,че успях да изпера 2 от 3 перални на бебата  Laughing . Другото - с двутактовата пералня - на ръка  Laughing. Каква щастливка съмммм- ще си припомням как се переше на ръка  Mr. Green .
И ние имаме проблеми със съня . Особено сега ,така и развалихме режима,че 300 човека на главата й... НО! Да се похваля - снощи "изгоних" мм да спи на дивана и искам да ви кажа,че успяхме да се наспим и двете  newsm44 . Нямаше кой да се върти цяла вечер и да ни хърка и детето спа спокойно. Обмислям как да го изпратя и тази вечер там...  newsm78 hahaha Криво ми е, за толкова години не е било да спим поотделно,но и аз се чувствам  свежа за 1-ви път . ..

# 511
Болните да оздравяват бързо! То в това лъжовно време се случват разни настинки. Аз винаги съм имала проблем с обличането в колебливо време.То... да не претоплиш, да не простудиш, как да го уцеля newsm78
Вит. Д не давам откакто малчо изхвърли шишенцето зад шкафа- повивалник, някъде преди месец. Да си призная и преди това не бях от най- редовните Embarassed , особено в дните в които излизахме навън.
Снощи спахме много лошо. Вчера се събраха твърде много емоции, много нови гледки и шумове и през нощта си падна голям рев. Последния път, когато не спахме от емоции се заканих че повече няма да повтарям тази грешка, но нали трябваше даа доставим удоволствие и на голямото ми момче. А и ММ ме убеди, че на дребчо му е много хубаво и е доволен. Да де, но пооосле ми идваше да се  #2gunfire

# 512
О, в парка и на площадката с толкова много деца и шарении, момчетата полудяха. Гледах да ги обръщам повече да гледат храсти и зелено за успокоение  Grinning

# 513
  • София
Брех Simple Smile Викам с днес няма да мога да смогна с четенето, че не съм влизала няколко дни, нооооо успях Simple Smile Не сте изписали много Simple Smile

Честито Възкресение Христово на всички. Да сте живи и здрави вие и всички, който обичате. Болните да оздравяват бързо и дано имаме хубава и топла пролет за много разходки на открито и срещи.

Добре, че свършиха почивните дни да си почина. Днес ми е толкова спокойно, като сме си само двамата вкъщи. Още се чудя дали да излизаме днес или да се отдам на почивка Simple Smile Виждаше ми се ветровито, а аз вчера бях малко сополива и се наливам с Тайлол Хот, че да не отърва положението. Така е на променливо време винаги се разкечвам. На малкия профилактично му дадох витамин Ц, вчера и днес, че все пак е все около мен. Вит Д давам по две капки на ден. Случва се и да забравя, но не много често. Не му беше голяма фонтанелата, но пък не виждам и да се затваря, по-скоро се втвърдява. Последния път питах лекарката и тя каза, че си е Ок и да давам. Ще видим този месец. Миналия беше дръпнал 3 см на ръст та не смея да го намаля или спирам на своя глава. Признавам, не я разбирам тая фонтанела как точно трябва да е според възрастта.

Храня в количката редовно. Купих от ИКЕА едни като усмирителни ризи - две в комплект - синя и червена. Пазят дрехите идеално. Всички други платнени, силиконови или пластмасови лигавници не ми вършат работа т.к. или ги лапа и става още по голяма мазало или не го предпазват навсякъде. Когато не му е от най-любимите се маже повече т.к. се лигави, но гледам с една мокра кърпичка да съм под ръка Simple Smile ако си пъхне ръката в устата докато е пълна с пюре да реагирам преди да я избърше някъде.

Това от мен, че се събуждаме Simple Smile

# 514
Аз съм хранила с пюре в количката - ми маже, ама той навсякъде си маже  hahaha. Слагам еднократен лигавник, те са по-големички, и мушкам бързо в устата. Проблема е, че много се разсейва - иска всичко да види, и много много не яде.
Сирене - и аз дадох краве. Козе и овче не ядем вкъщи, не виждам защо сега да му давам, като после пак ще си яде краве  newsm78
Направих кус-кус - ами не го яде. На мен много ми хареса  hahaha. Хапна 4-5 лъжици и стисна устата и рев  #Crazy Ама той днес си е много крив, мрънка постоянно и реве през 10 мин. Ако и зеленчуковото пюре не иска, поне ще знам, че е от зъбите.

# 515
Mrs.Petrova, някой преди време обясняваше, че покрай зъбите губи апетит детето му. Сега и ние сме в такъв период. Вече трети ден обедното пюре си остава на половина в купичката. Лигавят се и с шишетата, пият но не винаги и не всичко. Като цяло приетата храна като количество е по-малко от обикновено. Дано отмине след ден-два.

Добавям:
Астинед, това ли? Отивам тези дни в икеа, това ми хареса изключително много! Благодаря!

# 516
  • България
Христос Воскресе и от мен!
Заоблачи се времето и ето ни във форума. Капки и аз не съм давала от съвсем новородено, не знам грешно ли е или не, ама не съм се много задълбавала. А що се отнася до храненето - аз освен вкъщи другаде мисля, че не мога да го храня, защото само дето по тавана няма храна. Той много обича да си взима лъжицата и се изцапва и после решава да си пипне ухото или някъде да се почеше и става мазало. Ако се случи някой път да го нахраня навън ще трябва да нося количката на автомивка. Laughing За сиренето мисля да пробвам с онова новото, което го рекламират (името му беше неща като на бира), пък ще видим.

# 517
  • София
...
Някой храни ли с пюрета и каши в количката и как точно постигате да не намажат всичко? Момчетата обичат да си бъркат в устата докато дойде пак техния ред и последните два дни взимах шишета за мляко за следобедното хранене. Но ще трябва да се престраша и събирам идеи. Ще си поръчам допълнителни памучни седалки за кошовете, обаче дрехите как да им опазя.

И последно въпрос към въвелите сирене- козе или краве дадохте?

Да, в количката го храня - в началото беше предизвикателство, но после свикнах - в едната ръка винаги е лъжицата, в другата е мокра кърпичка и само да видя, че е бръкнал в устата или в купичката, веднага бърша ръката, защото иначе ще я залепи някъде по количката. И задължително с хартиен лигавник, че да обира всичко, което е изпопадало.
За сиренето - дадох краве. Питах педиатъра ни - каза, че може с козе, ако искам, но кравето не било проблем.

fanito01, да се оправя Дидко Peace
danny_p, браво на господина, че е ял от вашия ориз - аз мисля, че скоро няма да стигнем този етап, повдига му се от всичко, което не е идеално пасирано ooooh!
Espresso, каква марка е пералнята? Мъжът ми има колеги в един сервиз за електроуреди във Варна и ако е от техните марки, може да удари едно рамо да ти я оправят по-бързо Peace За спането с хъркащ татко - ние решихме проблема - таткото е в детската, той сам си го поиска, за да можел да се наспива и да е годен за работа, а не само да го ритам и ръчкам, за да не хърка. Само сега по гостуванията спим заедно и е изпитание (за мен, детето свикна май).
taniah, новото сирене да не е Фрезко? То е на същите производител, който прави Лакрима.

Ние днес имахме поредната ужасна нощ от 2ч до 6ч сутринта беше кашляне, сополи, плач. Сутринта и двамата с мъжа ми бяхме като трупове, добре че сме при майка ми и тя взе Никола, та ние поспахме още два часа, да се съживим.

Последна редакция: вт, 14 апр 2015, 14:43 от ижинка

# 518
  • София

Добавям:
Астинед, това ли? Отивам тези дни в икеа, това ми хареса изключително много! Благодаря!

Същите Simple Smile Супер са и много бързо изсъхват.

Забравих, че и за кус-куса исках да коментирам. Не съм давала още, но купих от този ситния, не като пастата, а баш както си е Кус-кус. Не съм гледала как се прави, но ако някой го притеснява, че само се запарва, а не се вари....ми да го повари. То и овесените ядки не се варят или поне не много, но аз за малчо всичко си варя повечко да се поразвари. Не мисля, че му пречи....та исках да кажа, че няма да го запарвам само, а ще си го поваря Simple Smile Нещата за него не ги приготвям, както за себе си бих. Никакво алденте за него Simple Smile

# 519
Асти тези усмирителни ризи от Икеа не са ли му големи? Аз отдавна съм им хвърлила око, но на моя мъник ще са му огромни. Моя приятелка купи наскоро за дете на почти 2 год.
Fiona и аз знам, че губят апетит от зъбките, сега не си изяде и пюрето. Остава ми надеждата в плодовото, ще вадя сливи, ако и тях откаже, значи е много зле положението  Thinking. Добре, че поне суче, че както последните месец и половина почти нищо не е качил, съвсем ще зазлее.
Хич не дава да му гледам в устата, обаче май наистина са 2 зъба. А, и е леко хремав, от време на време протича носа.
И нещо; което скоро четох някъде - като пробие първия зъб на бебето, се пукали пуканки - да излизат лесно другите и да са бели - аз снощи опуках един пакет  hahaha

# 520
И аз храня в количката всеки път,в който излезем  Peace . Както другите- в едната ръка яденето,в другата кърпичка. И нз как ,но винаги сме я опазвали количката,повечето пъти и нея опазвам,но АЗ съм винаги омазана и то якето ми  Laughing. До скоро като беше с космонафт и него омазвахме,че си чешеше зъбите на него с леко пълна уста и всеки ден го перях. Тя зат'ва се скапа Пена- лагерите и стопих от пране  Mr. Green . о сега с якенце ми е мнооого по-лесно и се оправям.
Ижинка, благодаря ти  Hug   bouquet . LG e пералнята. А за дъвкането- до преди два -три дни чак си вадеше  храната заради по-едрите частици. А от тогава насам я забелязвам ,че и сиренето и жълтъка си ги размазва по езика и се опитва да дъвче.
Тати- само той се наспиваше явно  Laughing . Никога не се събужда от малката. А заради хъркането отдавна ми казваше да спи в другата стая,но аз се запъвах, за което вече съжалявам. Да бях знаела- да съм се наспала отдавна  Laughing  .  

# 521
  • България

taniah, новото сирене да не е Фрезко? То е на същите производител, който прави Лакрима.

Да същото значили че няма значение от кое от двете ще си купя.?

А вие на обяд по колко грама пюре хапвате, защото на мен също ми остава. Иначе банановата каша си изяждаме до дъно.

# 522
  • София
Прояде моята госпожица- сигурно преди не е била готова  newsm78
Аз пък се сдобих с хрема...
Купих и различна марка шише- тоя път Нук- е пак не пропи- изцедена кърма хем и дадох, не си причиних оня рев с адаптето  Blush и някак се примирих че ще си цока.

# 523
Ей, личи си, че минаха празниците! Прописа се Simple Smile

Ние сме малко на гости при свекърите и ми е тооооолкова хубаво - оставям им дребното и го забавляват, радват се всички, аз си спя, къпя се, мотам се из нета и каквото ми падне. А детето щастливо, нахранено, приспано...кеф Simple Smile

И понеже сме в полеви условия, тоест не можахме да помъкнем целия апартамент, и сега яде пак готови пюрета. Ами повече му харесват! Трябва да си оправя бебешкото готвене Simple Smile но в скоро време го виждам как ще мине на нашата храна.

# 524
Както повечето писахте, храните навън. А бихте ли споделили с какво храните навън и как приготвяте храната?
При нас се пада каша с плод да яде, но се чудя как да го направя. Аз ползвам инстантни безмлечни каши и това означава, че трябва да си нося каша, вода, мляко, плод, уф... Много сложно ми се вижда. Rolling Eyes
Тези лигавници- ризи са страхотни

Общи условия

Активация на акаунт