Първа пролет пукна, Августинче бързо хукна

• 28 030
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • по пътя
Благодаря, Фиона! Така ще направя!  bouquet  bouquet  bouquet

# 571
  • Точно където трябва
fiona, всеки ден си обещавам, че утре детето ще ми е приоритет и няма да ми пука за друго, обаче нали трябва да изчистя масата някому за да има къде да седна да ям...примерно. Не сме съвсем отделно и си е лудница.
Зеленчуковото го давам почти цял ден, че да хапне нещо. Не е гладна реално, но само на кърма не може цял живот. Жълтъка го дадох само на обяд - изяде няколко трохички, другото го изхвърлих. После цял ден я преследвах с манджата.
Днес реших да сме по-режимни. Сутринта направих попара. Изяде няколко лъжички, но половината остана. Сега изяде около 40гр. зеленчуково и другото пак остана /мога ли да го прибера в хладилника за утре или да хвърлям?
Пипи беше питала за банан-е, там отказ няма. Ще го яде и с ... да го смеся.
Пипи2013 -  то спането е по 1,5-2,5 ч на ден сумарно. Случайно вчера прескочи 3-те часа. Пък и спането е на ръце. В количката макс по 30 мин. До секунда ги отсича. И трябва да съм там за да я друсам. А идеята ми е докато спи там нещо да свърша.

# 572
  • София
Ооооо Fiona е пропуснала нещо твоите свекита Simple Smile elliee...аз отдавна им се каня, че са за бой Simple Smile да вземе да се съберем дружно да дойдем и да ги набием викам Simple Smile

Иначе режима е хубаво нещо...няма спор....давай колкото толкова все пак....ако днес си приготвила пюренцето разбира се, че можеш да го прибереш в хладилника, но все пак те съветвам за следващите пъти да отсипваш с чиста лъжичка в купичка или друго съдче по малко и ако го изяде и слагаш още , че това което го прибираш да не е бъркано в него с лъжичката с която я храниш, за да не се вкарва от слюнката, но пак един ден не е проблем. И другото което ти предлагам е да правиш като мен и да затраряш в бурканчета, че да не готвиш всеки ден. Само ти трябват по-малки порциики, че друго си е аз да затварям 200гр. или да замразяваш готови пюренца на малки порциики, че размразиш ли го ако не яде вече не може да го замразиш пак. Тя вече не е малка и според мен може да вкараш някой подобрители на вкуса - масълце, копърче, лук, магнаноз, канела. Някъде прочетох, че по изключение жълтъка и с плодови пюрета може да се даде, само и само да се изяде. Така, че ако пердаши банан и тиква ми давай го с него....това най-вече ако хемоглобина ви пада все пак и е от съществена важност да изяжда жълтъка. Че чист няма как да го хареса посмъртно. Аз още не съм го почнала, но чакам да свършим варените яйца от Великден Simple Smile, че нали ще трябва да му дояждам неговото. Понеделник сигурно..донесоха ми и домашни яйца. Нека мине неделната фотосесия, че да няма фал с жълтъка Simple Smile

Друго elliee не се сещам какво да те посъветвам....разбира се да ги стягаш там твоите домашни, но не съм на твое място и такива съвети от страни е лесно да се дават, а ти си знаеш какво ти е положението.....

# 573
  Elliee, идея си нямам как се справяш, но.....се справяш! Незнам на твое място дали няма отдавна да съм избушила. Възхищавам ти се, честна дума! Съвети много не мога да дам, но режим все пак опитай да създадеш. Засичай на колко време й се доспива, ама истински й се доспива. Беба, например, ако е будна над 2,5 часа заспива адски бързо като я поканя. Казвам го, защото още се приспиваме на ръце. Ако знаеш на какви интервали спи, ще можеш да си планираш нещо за заветните 30 минути спокойствие и няма да се приспивате по час. Покрай съня ще подредиш и храненето. И постепенно ще се подредят нещата. За съквартирантите.......думи нямам.

# 574
Набързо драсвам, че люшкам количка и пиша от тел, довечера повече. За жълтъка - смесвам го с 50 гр пюре, защото колкото и да е крив толкова поне яде. После давам останалото пюре. И за количествата - дреб първите два месеца захранване ядеше максимум, ако е много вкусно, 100 гр. Нормата му беше по 50 гр. Нормално е, докато свикнат. И им става скучно. Аз само дрънкам с играчки докато яде, това с петата ръка.

Подкрепям фиона за режима - страшно е важен, но по-лесен е режима на храната.

Толкова от мен, че бутам количката с корем и само криви, довечера ще се опитам повече, и на пипи ще кажа по нейните въпроси

# 575
Привет! Знам, че отдавна не съм писала, но съм тук  Wink

Похвалвам госпожицата! Имам си вече голямо момиче- послушна, усмихната, приказлива....почти нищо общо с ревливото и вечно мрънкащо бебе   Wink само още се приспиваме на ръце, освен ако не сме навън в количката. Вече я кърмя и будна, гушната до мен. Преди беше немислимо  Crazy Започна и да хапва- по малко, но все е нещо.
По празниците бяхме в Пловдив. Водих я при ортопеда. ок е! Понеже  глезените ѝ много се огъват,  каза, че го е наследила от татко си, след като посви китките и на двамата  Mr. Green Следващ преглед- за плоскостъпие- след навършване на 2г.
Вода пие максимум 30 мл., но не всеки ден. От лъжица/супена  Crazy/, авентско контейнерче и мн. рядко от шише с кауч. биба на нук.
 Глутенът- започнах с инст. каша спелта, давам я вече доста  време. Взела съм 3 зърна на бейбилав/дм/- царевица, спелта и ечемик. След нея вече мисля пшеница. Но аз давам рядко коричка от нашия хляб и сега по празниците курабии, които облизва и си чеше венците.
Трети ден давам по малко козе сирене. Правя "попара"- малко кърма, кашата спелта, мако вода и сирене.
Жълтък давам смесен в банан. Бананчето е любимо и на моята маймунка, но ако не е гладна отказва и него.
От плодовете съм въвела- банан, авокадо и череша/или вишна, превода куца  Crazy/ с едно пюре от дм, ябълката- мнооого трудно., кайсия не успешно, сега чакам няколко дни и пак ще предложа след сиренето.
Месо само заешко и пуешко засега.
към 10ч давам каша/сега попара/, понякога ако не е сукала при събуждането или то е било по-рано -5-6ч към 8 е закуската и към 10ч давам плодово пюре.
към 14 - обяд/засега всеки ден месно пюре/, жълтък около 2 пъти седм.
към 18- каша с кърма и плодово пюре
и рядко , но все пак се случва вечер да дам пак малко каша, ако имам изцедена кърма.
Количествата, които изяжда са малки- 40-60-80 мл. Има и дни като днешния- на обед хапна повече, почти цяло бурканче от 190гр. месно пюре  Crazy

elliee  аз "режима" на хранене, който описах постигнах   Crazy едва след като престанах да и предлагам да суче . Вече предлагам само след хранене и виждам , че ако е заситена не иска.... Или съвсем малко, колкото да не е жадна.

Болничките да оздравяват  Praynig
на всички- гушки  Hug Hug Hug

# 576
ООО, ама вие сте заедно със свекитата?!? Аз мислех, че идват периодично да ти вадят душата и да видят детето, а то каква била работата! Тогава нищо не казвам,защото само мога да те насъскам допълнително. А в тоя момент това не ти е нужно.

И кратък отчет, че пак излизаме. Пълен провал с кус-куса, потрисат се, давят се, ужас! Пасирах го Crazy и пак същото, само дето сега не мога да го доям, че е преседя и стана една лепкава каша. Обаче пиха крушовата вода на екс, даже не я варих, нито топлих. Така хладничка. От днес официално сме по къс ръкав всички. Аз обаче се навлякох със супер дебел клин , уж за стопяване. Mr. Green

# 577
kremolin ,(мисля,че ти писа)-боля ли го бебо много това забелване?Ние сме почти до никъде,а нашия педиатър ако не му напомня,не го и поглежда,че все е много зает...ММ го отваря и почиства в банята,ама за 8 месеца не виждам кой знае какъв напредък,а не искам после в съзнателни години да му остане психологическа травма от това(както на мм).А пък аз каквато съм кекава по такива манипулации,не знам как ще издържа..
Да боля го, но бързо стана и се успокои (като при ваксина). После го болеше цял дер, но днес вече определено е по добре. Това, което аз видях наистина може да ти остане като психологическа травма за цял живот, за това е хубаво да се направи възможно най- рано. Аз помня как ми пробиваха ушите с игла и конец, а майка ми казва че съм била на 1 годинка. Явно е било толкова страшно, че ми е останало запечатано в съзнанието.И наистина както писа Десимира после не трябва да се грижим за бубата, за да  не залепне пак.

Ели, аз също съм за режима. Не казвам, че децата трябва да се роботизират, но по някакъв начин трябва да се създаде организиран хаос. За храненето опитай да започнеш отначало като при захранване и да увеличаваш постепенно и да предлагаш в рамките на 10 мин до половин час както те съветва и Фиона.В противен случай се изнервяте взаимно.. Може да не даваш  веднага кърма, а да я оставяш да си постои малко гладна, защото така бебето знае, че ако откаже да яде ще получи цица, а те са доста хитри Wink Не е лошо и да спрете с постоянното кърмене, ако все още го правите, защото така не може да огладнее достатъчно.

И да питам: спелтата съдържа повече глутен от овеса ли? Аз нещо много съм се объркала и започнах със спелта, а си мислех другата седмица да давам овес, на третата седмица пшеничен грис и чак на четвъртата  - сухари, хляб и т.н. А сега как да продължа newsm78, да прескоча ли овеса?

# 578
Не знам къде е в последователността на захранване спелтата, но то си е пшеница, та сигурно е накрая, заедно с обикновената такава.

Имам въпрос за пишките, ще го скрия за да не се чете от който не проявява интерес.
Скрит текст:
Това, което аз съм постигнала до момента е до ниво една тънка ципичка с по-тясна дупка от главичката. Въпросът ми е така ли беше при вашите деца и може ли да обясните какво точно се прави, ако считате, че не е уместно тук-моля, на лични! Според мен тази ципа се скъсва, ама не мога да си представя-пада изцяло ли, механично се издърпва да се отдели ли ... На мен притеснението ми е, че не знам какво трябва ада се случи. Мъжът ми няма спомени за такова нещо, а пък от моя страна сме женско царство и почти нямаме момчета в рода, за да питам някого и директно да ми обясни в детайли. Идиотски ще прозвучи, но ако не се премахва ципата, тя как се цепва, стои една цепната кожа с два остри края ли?!?
Добавям: Или се разтегля и става по-широка?

# 579
Овесът го пропуснах по съвет на гастрото, че разхлабва. Спелтата е преди пшеницата, понеже се толерирала и при глутенова непоносимост.

fiona аз умишлено не се включвам по въпросите за пишките. Имам опит с баткото/ при него почти на самотек нещата се случиха, по-бавно но без намеса. Мненията на специалистите са доста противоречиви и не смея да давам съвети. Имайте предвид, че е много индивидуално и има случаи, в които наистина се налага интервенция, но пак е в различен обем и техника/ може само мануално да "дръпне', може със сонда да отлепи, може и с упойка и скалпел /.  За твое спокойствие може да ги заведеш по- натам да ги погледне уролог или хирург. То и нефрологът можеше, но явно не е.

espreso, много щастие в новия дом!   bouquet

# 580
Благодаря ти,mama irina  Heart Eyes !
Eli, пробвала ли си да даваш купени пюрета ? Може да се харесат повече Simple Smile

# 581
Ох, добрах се до компютъра най-накрая. На телефона не мога да преглеждам старите постове и отговарям по памет, която не е особено добра Simple Smile

Малко в обратен ред, Фиона, за пишлетата. Предупреждавам, че има доста подробности.
Скрит текст:
Отговарям ти спрямо положението при нас. Тази ципичка се отдръпва по някакъв начин. На дребния пишлето от едната страна е съвсем оголено, като се отвори докрай. Тоест се вижда като на голям човек главичката и няма никакви ципички. От другата страна ципичката е залепнала и не може да се отвори докрай и да се види цялата главичка с ръбчето и стволчето отдолу. ММ казва, че преди е била изцяло отворена, но заради едни негови късни смени две седмици се залепи пак. Сега и аз дърпам и това не се оказва толкова лесна работа! Трябва да се дръпне много назад, поне в нашия случай. Аз дърпах, но се показваше само главичката без ръбчето й. И се оказа, че се е събрала мръсотия точно под ръбчето на главичката, а останалата кожичка въобще не се отлепва. Препоръчвам ти да пробваш да дръпваш повече, все пак преценката е твоя. Аз съм натискала кожичката и все пак нищо не се отлепва. мм е много смел в подръпването, мен ме е страх и затова сега пак има залепнало. Все пак има различни случаи, може би най-добре е мъжа ти да погледне, той най-добре знае как да борави с такива атрибути Simple SmileSimple Smile 

Днес облякох дребното с дълъг ръкав, дълги гащи и чорапи, накрая се развява по голи крачоци. Ние сме в Русе и тук беше сууупер жега. Направихме един спешен шопинг на бодита с къси ръкави и къси гащи Simple Smile Иде лятоооо Simple Smile

Мама Ирина, браво за ортопеда! Чудесно е, че всичко е наред.

За спането през деня в количката - дребния запива не много лесно, напоследък иска да му пея Simple Smile И ако го оставя или дори само да люшкам напред-назад се буди точно на половин час. Но ако обикалям улиците спи по час, понякога и повече.  При нас аз успявам да поспя или да свърша някаква работа сутрин ако мм е втора смяна и той разхожда дребния. Иначе по цели дни сме по улиците, с двучасова пауза за обяд. Вечер се прибираме за ядене в 7 часа, нямам шанс да свърша нещо вкъщи.

Ели, сега за теб: не мисля, че варианта да гониш детето с храната е добър. Ако яде 40 гр - добре. Все някога ще прояде. Дали са съвет кърменето да е след яденето. Моето мнение е, че задължително имате нужда от режим за яденето. Спането....ние все още нямаме добър режим за дневния сън, така че там е много индивидуално.
За яденето - аз готвя за дребния точно 20 мин. Зеленчуците се накълцват на ситни парчета, горе-долу кубчета по половин сантиметър. Сваряват се супер бързо, после пасирам/намачквам, то изстива през това време и давам. Също имам месо и зеленчуци сварени и замразени. За вас също много добър вариант са купешките пюрета, а един още по-добър вариант е да й даваш от вашата храна вече. Достатъчно са големи според мен, аз давах от нашия ориз на великден, а сега сме на гости и всичко се изяжда и не стига до него. Но спокойно могат да се дават доста храни, особено ако ти си ги правила и знаеш какво има вътре. Слагаш по-малко или никаква сол и отделяш за детето.

И накрая по памет на въпросите на Пипи: почти никаква вода не пие, 20-30 мл на ден.Още с нищо не мажа, ще видим на консултацията какво ще кажат. Аз банан давам тия дни по една четвърт банан горе-долу. За ядосването - много ясно, в общи линии спирам, дишам дълбоко, прилагам си техники за успокояване - мисля за хубави неща, самоуспокоявам се както мога, и после продължавам. Случвало се е да му викна, ама ефект няма Simple Smile

Хайде аз изчезвам да къпя, и без това стана километричен пост. Хубава вечер на всички!

# 582
  • Пловдив/София
Мерси на всички за отговорите!
Днес наистина беше голяма жега, изведох го по боди и отгоре памучен суичър и памучни панталони. Спа около 30-40 мин и после дали защото говорех на глас с приятелка се събуди и няма заспиване. Стана кисел, спряхме, пуснах го да седи и пълзи в тревата. Занимава се и пак стана кисел, нахраних, сложих в количка и тръгнахме. И като се почна един рев, ама страшен. Принудих се да го гушна и да бутам количка и куче с ръце. После пак опитах и чак на третия път захапа една играчка и се кротна. По едно време се беше вкопчил в мен с две ръчички, това го направи и вкъщи на чешмата. Много ми е тъпо като не разбирам какво му е- болеше ли го нещо, или искаше просто на ръце? Замислих се и да не му е било топло,но май бяхме на сянка като ревна първия път...Утре ако е пак така само по боди и памучни чорапки извеждам. Как изведнъж стана жега не знам, ще пазарувам и аз дрешки, много обичам Wink

За пишлето- забравих да погледна. Аз не дадох педи да го пипа, но не сме напреднали много. По принцип от крй време му се вижда главичката и от едната страна се смъква и има ръбче. От другата обаче не иска, седи си като залепено, сигурно трябва по-смело да дърпам. При нас аз го правя, ММ по време на вечерния толает е още на работа. Той няма спомен някога да са му правили нещо. Неудобно ми е да питам свеки, макар че ми е интересно  Laughing

# 583
Мама Ирина, благодаря ти за уточнението за спелтата. Много се ядосах на себе си, незнаех че тя е вид пшеница #2gunfire Уж все чете, все е информирана, все знае всичко и накрая пак прави грешки  #2gunfire Даже в началото изпаднах в паника, дали не съм объркала много, но се поуспокоих като прочетох, че може и с хляб да се захранва, въпросът е в количеството.( имах някаква схема, а изведнъж планът ми се срина) Simple Smile  А би ли ми казала кога достигна до цяло хранене само от спелта? Аз за сега 4ти ден съм до третата лъжичка. Та се чудех дали като е по- богата на глутен да я давам дълго време по 3 лъжички  newsm78

# 584
Пипи2013, днес видях една жена д си вози кучето в коша на количката и се сетих за теб.
Имаме шега с мъжа ми, като положението излезе извън контрол-Усаааа(    Mr. Green  ЛОши момчета)

Общи условия

Активация на акаунт