Първа пролет пукна, Августинче бързо хукна

• 28 308
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Coming 2 life, предложила съм ти по-горе едно кремче за дупето. Ако решиш пиши на ЛС, ще се разберем да ти цвъкна в нещо и да се видим да ти го дам. Аз съм много доволна от него, но.... не сме имали подсичане, по-скоро стигаме до по-силно зачервяване.

# 661
  • София
Coming 2 life, предложила съм ти по-горе едно кремче за дупето. Ако решиш пиши на ЛС, ще се разберем да ти цвъкна в нещо и да се видим да ти го дам. Аз съм много доволна от него, но.... не сме имали подсичане, по-скоро стигаме до по-силно зачервяване.

Привет! Благодаря за предложението!! Не смея да ти откажа, наистина, трябва да опитаме всичко, барем нещо помогне! Дай телефон на ЛС и ми пиши къде ти е удобно да се видим, ще дойда до там.

И ние до сега не бяхме стигали до подсичане, бяхме с хума - идеално сухо дупе, без капка зачервяване до този момент. И, както и отчитах аз нещата при нас, така и ме попита днес момичето в аптеката - да не е започнало всичко със захранването. Ами да, нали затова все повтарям, че, откак взе да яде "човешка" храна и взе да ака "човешки" акита, взе да се подсича!!! От повече от 2 седмици сигурно ака на гърне, но снощи нещо се продриска след някаква круша, и докато я усетя и измия - дупето й пламна още повече, площта на подсеченото двойно се увеличи!!!

С кой си писахме в началото за хума, истинска (не от аптека за козметични цели), и щях да му давам от нашата и после той (ТЯ, разбира се) си беше намерил от някъде? Питам, защото моята скоро ще привърши и трябва да се запася, та ако може да е от София - да свирне!!! Моля!!!

И на последно място -  какво е сега това с тройната посявка и каква е връзката с Е.коли-те и замърсяването? Като се открият, се пуска пак такава урина след време и пак след още време, без да се прави нищо, за да се види дали е от урината или е замърсено ли? Уж мих старателно преди това, после тя пишка в колекторчето... Искам да знам предварително - ако някой има време и знания, нека да обясни.

# 662
Весело слънце на небето грее, Августинчето расте и хубавее!

Coming, ужасно съжалявам за резултатите. Много се надявах просто да наддава лекинко детето, без това да е обвързано с Е.коли или каквото и да е друго. Все пак - педката ти изглежда като да знае какво прави, усъмнила се е жената, пуснали сте изследване. Не мога да коментирам нито за дупето, нито за антибиотиците, само желая бързо да се оправите  Hug!

# 663
Добро утро!
Писах един ферман пак и се затри...много мразя  Crossing Arms

Coming 2 life"по учебник" стерилна урина/посявка/ се изследва трикратно, три поредни дни. Сега защо изсл. една нямам идея, някаква интерпретация на док. или ще се оправдае, че касата не покрива. Ами да обясни, ако трябва ще се плати.
Аз последно съм пускала баткото като беше бебе. С педката сигурно сме се били разбрали ако расте нещо на първата, че ще даде талон за още една, не помня. НО помня,че звънях и микробиолог, шефка на лаб. ми каза, че е изолирана Клебсиела. Имам и резултатът, скоро го гледах, не е малко число, като от случайно замърсяване, ами си е 10/5. Каза ми да го измия много старателно с миещ препарат и да нося втора проба. Беше стерилна. Аз уж се престаравам с хигиената, но ей на...

Ако се потвърди е. coli се лекува с АБ.

Вчера бяхме на консултация. Споделям мерки и теглилки  Joy Joy Joy:
Наддала е 200гр. за 40 дни, което е 150гр. за месец. И точно преди месец бяхме при гастрото, верно на различни теглилки, но пак 150 гр. Още няма 7500  . 7400 е.
Дължината я изкара , колкото предния мес. Не смеела да я разтегне сестрата  Crazy Ще я премеря и аз . Глава -обиколкта колкото последния мес., гърди + 1см.
Няма да се притеснявам. Тя изяжда "преко сили" максимум половин порция за възрастта си и не се е спряла мирна, колко да наддава. Майка ѝ беше злоядо същество до студентка, не че сега ми личи   Mr. Green МъжО яде три пъти по-малко от мен  Blush Баткото прояде преди година.... на кой да прилича и това дете. Всички гастроентероложки питаха ние с таткото как сме наддавали, че имало значение.

# 664
  • София
Ето хума на буци, само тук съм виждала, но не бях човека с предния пост в тази връзка: http://aviacosmetics.com/index.php?route=product/category&path=59

# 665
Аз за подсичането също бях казала кремче,което нас ни оправи- Витамерфен.   Peace
И да се оплача  Mr. Green Вече 9 месеца не съм спала повече от 5-6 часа ( това в най-добрия вариант) ,но последните два два дни ми кипва канчето вече  Cry . Буди се от 12.30 вечерта до сутринта през час,не мога да я оставя- събужда се с кошмарен рев или директно започва да говори и става. Предната сутрин стана в 6, а тази вечер ми скри шапката- от 12,30 до 4 сутринта си будува. Какво ли не пробвахме- не й се спи и това е  Cry . Сутринта стана в 7 ,мрънка,че и се спи- спа 5 мин и сега е свежа като репичка . А аз само искам да поспаааа smile3514 . Мисля,че не е от зъбите или нещо друго,а просто криза на растежа. Отдавна наблюдаваме с мм ,че седмица преди да навърши месец е с някаква ясно изявена криза   Laughing . Четох и за кризите,но по-скоро напомня на криза на 9-я месец, не на 8-я  newsm78 .
ПС : Пише,че и за 8-я и за 9-я месец е характерно да яде малко  Simple Smile

# 666
  • Пловдив/София
Аз за подсичането също бях казала кремче,което нас ни оправи- Витамерфен.   Peace
И да се оплача  Mr. Green Вече 9 месеца не съм спала повече от 5-6 часа ( това в най-добрия вариант) ,но последните два два дни ми кипва канчето вече  Cry . Буди се от 12.30 вечерта до сутринта през час,не мога да я оставя- събужда се с кошмарен рев или директно започва да говори и става. Предната сутрин стана в 6, а тази вечер ми скри шапката- от 12,30 до 4 сутринта си будува. Какво ли не пробвахме- не й се спи и това е  Cry . Сутринта стана в 7 ,мрънка,че и се спи- спа 5 мин и сега е свежа като репичка . А аз само искам да поспаааа smile3514 . Мисля,че не е от зъбите или нещо друго,а просто криза на растежа. Отдавна наблюдаваме с мм ,че седмица преди да навърши месец е с някаква ясно изявена криза   Laughing . Четох и за кризите,но по-скоро напомня на криза на 9-я месец, не на 8-я  newsm78 .
ПС : Пише,че и за 8-я и за 9-я месец е характерно да яде малко  Simple Smile

Еспресо, това все едно аз съм го писала. Сутринта пак исках да бия някого. Заспа в 20.30, събуди се в 21.15, в 23, в 00, в 3, в 5 и в 6 искаше да става. Т.е. максимално дългият му интервал на спане е под 3 часа. А в 12 след няма и 4 часа от последно ядене писка от глад и не млъкна, докато не го нахраних. Да е криза на растежа, но пък редува една такава нощ с една "само" с 2-3 будения. По-скоро са зъби, тръгнало е второ зъбче до първото. Те нали на тласъци избиват... А денем откакто бяхме болни нямаме спане над час, повечето са по 30 минути. Как издържа това дете с толкова малко сън?? Аз вече трудно издържам, а той е малък и има нужда от много повече...и цяла сутрин е кисел, иска на ръце,ако стана да измия чиния и го оставя, плаче, стига до мен и с вкопчва в крака ми. Оставих го пред ТВ (за първи път досега) да ида до тоалетна и  си измия зъбите- ами наполовина ги измих, писна след минута, не иска сам, не иска нищо, само гуш. Гушкам и се надявам да е от зъби, а не да става все по-зависим от мен..сега студено, не студено, излизаме, дано поспи поне малко.

# 667
  • София
Coming to life дано не е нищо страшно. Аз определено си мислех, че нищо няма да има т.к. детето ти е живо и щастливо, а за наддаването пак искам да натъртя, че Боян се храни с твърда храна три пъти на ден и то по 200гр. Никога не отказва, изяжда си всичко всеки ден. Пие си млякото и не връща Simple Smile и пак за изминалия месец е качил 280гр. Та съвсем нормално ми се струва тогава момиченце, което яде по-малко твърда храна, да наддаде по-малко. За друго не мога компетентно да се изкажа т.к. не съм се сблъсквала със изследвания на урина при бебета, но пък и са ти писали. Все начавам нещо полезно от тук и ще знам ако ни се наложи  Hug Hug Hug
Това будене пре час при нас си беше от зъби. Сега сме малко в застой и има около 3/4 будения нощно време, но на фона през час, а по едно време и през 30 минути си е направо песен.
Сега ми пее разни песни с писклив глас Simple Smile и се чекне около мен, хващаме за рамото и се изправя и се пуска Simple Smile и само го вардя да не литне на някъде.....излапа си качамака сутринта (много си го харесва и него), тя и мама намаза, че направих повечко и си направих с неизкиснато сиренце за мен Simple Smile Вчера купих и ечемицени ядки - приличат на овесените, но са по-едри. Следобед ще му дам от тях - накиснах ги, но сигурно като ги сваря ще ги пасирам малко, че са по-едри. Днес ми е второто даване и на жълтък. Скоро и аз се бях замислила тая непоносимост към глутена как се хваща....хубаво даваме един месец ама какво да гледаме ....луда РАБОТА....то и аз не съм сигурна колко съм го дала още с овесените ядки и лимеца, а сега и с ечемичените.....май най-сигурно ще е като дам пшеницата - дали със сухар или кус-кус.  Това от мен за сега Simple Smile Ще ходя да го сложа на гърне и да го слагам да си играе в кошарата и по някое време да заспи, а аз да уча  Joy Joy Joy

# 668
Еспресо от моя личен опит и от прочетеното тук, буденето през час е от зъби. Може да не се виждат още, но те си ги мъчат на периоди докато излезнат, та и после  Peace
Coming to life да се оправяте бързо и дано не е толкова сериозно колкото мислиш  Hug
Момичета дайте идеи за сутрешно и следобедно хранене. Имам чувството, че все еднакво яде  newsm78 Днес дадох попара за втори път - ами хареса му, първия път не я искаше. От миналата седмица давам и сутрин закуска, не всеки ден де.
Някой дава ли Дентокинд? Колко време може да се дава? Аз го давам от седмица и мисля да спра за малко, пък да видим  newsm78

# 669
Ох,Пипи,и на нас ни е време за втори зъб,но снощи като я оставих и стои и ме гледа,не плаче...нищо- гледа ме. В момента ,в който излязох- такъв вой ...не се издържа,едвам си взе въздух.  smile3511  . И тя е като залепена за мен, но пък в останалото време подава ръце и на  непознати само да и се усмихнат ... И както спеше по 2 часа почти - сега от 5 мин до 40 макс . Луда работа ! А и предният път за зъба беше с плач, чесане на венци,а сега е по-различно. Направо ме изпитва- следи ми реакциите за всяко нейно действие, кара ми се, за всяко нещо ,което не и харесва клати глава рязко и вика "НЕ!НЕ! НЕ!". Забелязах,че напоследък много говори и се смее докато спи,после ревне... А някога като й подвикна леко името и се свива в мен и заспива за секунда ! Не знам точно какво е,но знам,че не мога да го преодолея лесно,че на вс отгоре съм и неразположена и тотално съм скапана  Laughing . Снощи и викам -" не искаш да ядеш, не искаш да спиш... Ми да ходим да пийм на някоя дискотека "  Mr. Green
Петрова,от НГ е така - зъби всеки ден, но сега е различно. Мисля,че когато е от зъбите иска да суче,а сега отказва. И е по-раздразнителна, а сега и се играе Sad

# 670
  • София
Coming 2 life"по учебник" стерилна урина/посявка/ се изследва трикратно, три поредни дни. Сега защо изсл. една нямам идея, някаква интерпретация на док. или ще се оправдае, че касата не покрива. Ами да обясни, ако трябва ще се плати.
Аз последно съм пускала баткото като беше бебе. С педката сигурно сме се били разбрали ако расте нещо на първата, че ще даде талон за още една, не помня. НО помня,че звънях и микробиолог, шефка на лаб. ми каза, че е изолирана Клебсиела. Имам и резултатът, скоро го гледах, не е малко число, като от случайно замърсяване, ами си е 10/5. Каза ми да го измия много старателно с миещ препарат и да нося втора проба. Беше стерилна. Аз уж се престаравам с хигиената, но ей на...

Ако се потвърди е. coli се лекува с АБ.

Сега навръзвам това, което лаборантката е каала на ММ и той се върна с един мишмаш от инфо, които дори не можеше да подреди в изречение... Сега от лабораторията по телефона ни казват, че при този резултат, трябвало да се направи антибиограма, доплаща се 10лв, за тройна посявка ми каза, че се носела стерилна урина 3 поредни дни - 25 лв струвало. Нямам представа по каса върви ли, не върви ли.

Вчера бяхме на консултация. Споделям мерки и теглилки  Joy Joy Joy:
Наддала е 200гр. за 40 дни, което е 150гр. за месец. И точно преди месец бяхме при гастрото, верно на различни теглилки, но пак 150 гр. Още няма 7500  . 7400 е.
Дължината я изкара , колкото предния мес. Не смеела да я разтегне сестрата  Crazy Ще я премеря и аз . Глава -обиколкта колкото последния мес., гърди + 1см.
Няма да се притеснявам. Тя изяжда "преко сили" максимум половин порция за възрастта си и не се е спряла мирна, колко да наддава.

Съъъъщото, само дето сле 7600 и се опитаха да ни изкарат на първо мерене с 1 см по-малки от преди. И моята яде по половин порция от пюретата - и това само, ако е в настроение или й харесва. И не спира - ставане, сядане, лазене, без край!!! Сега обаче тези резултати ме хвърлят в притеснения.

Реално, ако не бяхме пуснали изследването, от писането на почти всички тук за наддаването на децата, щях да се успокоя, а сега гледам със свито сърце детето си и го третирам като болно. И то, нали ви казах, не за друго, а защото с този чувствителен стомах просто не ми се мисли през какво й предстои да мине. А антибиотик спре ли се по средата, не е добре...

От друга страна, ако е замърсена пробата - това никой не ми го казва до този момент, но... ще видим лекарката следобед... а аз трябва да ходя ей сега да плащам за антибиограмата...

# 671
  • Точно където трябва
А какъв точно е проблема със спиране на антибиотика по никое време? Аз нали го направих...

# 672
Coming ако искаш говори първо с док., но пуснете една урина още. Може и в друга лаб. За София обаче не мога да препоръчам такава. Важно е да я занесете максимално бързо и да не е филиал, някой си по кварталите а в "централа', където ги работят. И още веднъж ти пиша- искай си направлението за ехограф, да я види нефролог, дори и всичко с посявката да е ок.

elliee не се спира, защото така се развива резистентност.Ако се наложи да се ползва пак, няма да действа.

Две поредни нощи се буди пред 15  smile3514, 30 мин, час, два....и по два три пъти я слагам в кошарата, докато се успокои. Зъби ли са/ понеже пропуска едния прием на калкареята/, кърмата ли не ѝ стига или да обвиня шоколада  smile3537, който си позволих последните 2 дни А?!, а?!, а!/ както казва синковеца  Joy Joy Joy

# 673
И ние през час се будим вече втора седмица.Сега излезна и втори зъб,но не виждам трети , а неспането продължава.Може и криза да е + зъби. Така че и ние сме в кюпа с Пипи и Еспресо.

Петрова, какъв чай слагаш в попарата. И вие ли си ги правите или мога на гранули да дам?Всеки ден ли се сменя чая...уф...с това захранване....

Днес дадох три лъжички кисело мляко и много го хареса:) на Домлян беше 2 %.

За менюто и аз исках да питам, че и аз всеки ден едно и също почти.Айде месото го купувам готово пюре та там има разнообразие, ама зеленчуковите аз си ги правя и не мога вече да ги измисля. Като почнем кухня ще ни е по-лесно.Тук в нашата обаче готвят с прясно мляко, та нещо не съм мераклия...може да мина на частна Simple Smile
Исках и друго да питам, до кога се дава през ден месо?

# 674
Попарата я направих с вода, не с чай. Иначе можело с липа, лайка и шипка.
Забравих да кажа, че малкия се научи да сяда сам - по много странен начин, но все пак  Joy

Общи условия

Активация на акаунт