Великобритания - тема 58 Пролетно Зелена

• 75 602
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Това ще мирише по-приятно Simple Smile Ще пробвам!

# 631
  • UK
 М@я , за стъклото в банята и батериите ползвам Viakal , само пръскаш и бършеш следа не остава от отлаганията. За каната за топла и вода , и Бритата ползвам оцет миризма след изплакване не остава.

гнидка , аз напръсках текстилна щора директно с препарата за мухъл на Detol и след малко изплакнах , не виждам да има разлика в цвета , но нашите са много светли.

На инструкцията на новата ми пералня в Бг пишеше да се почиства като се сипва пълен дозатор прах за пране и се пуска на програма за предпране , на най-високите градуси.

# 632
  • Cambridge, UK
малко закъснял отговор за училищата
в Кеймбридж реда е следния (стига да не кандидатствате за reception, там срока беше януари)
пуска се move in application, има го в сайта на общината,  трябва разбира се proof of address
аз в момента пускам на синът ми, срокът е до 9ти юли, резултатите излизат на 22ри юли
всички пристигали след 9ти юли заявления ще бъдат разглеждани на второ класиране
тръгване на year 1 и т.н. септември 2015

За reception се кандидатства до средата на януари, резултатите излизат април, тръгва се септември

и в двата случая посочваш 3 училища, принципно гледат да класират детето в най-близкото до дома му училище, при нас в сайта на общината има ексел със свободните места за всяка различна година в окръга, та можеш да се ориентираш дали веднага ще ти намерят място в желаното училище или ще си в waiting list

# 633
  • Най-зеленият остров
Привет момичета,
бях писала преди време, че ни престои преместване в Лондон. Почти вече е факт. Имаме квартира и след края на учебната година тук се местим. Но, имам няколко въпроса и се надявам да ми отговорите:
От кой Интернет доставчик сте доволни? От къде поръчвате мебели при обзавеждане на празните квартири? Нашата къща е абсолютно празна. И последен въпрос /надявам се,че не досаждам много/ свързан с транспортна фирма, от която можем да наемем ван/микробус. Намерих две бълг., но те превозват само Англия-България и ми отказаха. Ако някой знае такава, не е задължително да е българска и сте останали доволни ще съм Ви много благодарна да споделите.

Поздрави,
Катя

# 634
  • След завоя в дясно
Девойката стана на 5 миналият месец. И ми заяви, че понеже вече била голяма искала нови дрехи за 5 годишни тези старите били за 4 год. а тя е вече на 5 Crazy Зимата я качих с мен на няколко пъти да я повее вятъра и много и хареса, но само когато е с мен. Не иска да се качи сама.. още не е готова, мисля че я е страх сама.
В училище така са ги "побъркали" с тези стикери горките деца. Моята гледа онзи ден един портокал и философски заключава, че видиш ли портокала бил много добър щом си има стикер Joy
katyanen-на първо време може да си купите мебели втора употреба от charity shops във вашата ерия. Другото, което се сещам е Икея понеже веднага може да си ги вземете и да си ги сглобите. Аз съм на Вържин и съм доволна, но на всеки няколко месеца обаче си вдигат цените с по няколко пауна и всеки път трябва да звъниш и да се пазариш, винаги ни дават старата цена плюс нещо екстра, но си е досадно да се пазариш поне за мен.
Аз понеже съм в бизнеса Laughing във пералнята белина както и сода каустик (имаме и такива случаи) не се слага. Един път в месеца се пуска на най-високата температура, празна и без прах за пране. Оцет и сода бикарбонат може. Моята има само почистваща се програма, само трябва да я пусна на нея след 50 пранета. Има си индикатор за това.
За котлен камък съм ползвала Lime Lite гел и има ефект, Cif за банята ползвам сега чисти добре и миризмата ми харесва.

# 635
  • На село (близо до Лондон)
Ell ясно тя е по-малка значи около на Питър възрастта (той е на 4г и половина). Питър ходи на ски-училище, но най-малкия клас само на килимчето и на малки панички ги качваха деца на 4-5г. На него много му хареса, следобяда като карах с него само на паничките, на лифта не сме го качвали. Той доста се изморяваше, но с голямо желание ходи на ски-училището сутринита. Искал само на ски училище, не на нормалното. Но няма как  Wink.

За чистенето чета и се информирам Peace

# 636
Ето, знаех си, че трябва да питам за пералнята. Имало и професионалисти. А аз сама дори не се бях сетила, че мога да погледна в книжката. Embarassed

Между другото, понеже ще ни трябват някои мебели и гледаме за детско легло и бюро за ММ,  в Икеа пише, че ще има някакво намаление. Диван обаче не мога да харесам из по-евтините магазини. Но той не е спешен.

Интернетът ни е от BT, не знам кой пакет Embarassed. Някакъв проблем в началото с инсталирането имаше, но сега всичко е наред.

# 637
А ние сме към sky. Като измина годината мъжът ми искаше да ги сменя и му предложиха една година без такса, само линията за телефона плащаме.

# 638
Ммммм да това което прочетох за белината в пералнята не ми хареса  Grinning Преди няколко страници имаше съвет за пускане на пералнята празна с доместос и понеже мъжът ми се премести в новата къща, а ние с детето пътуваме след няколко дни веднага го изюрках да пусне една празне пералня с Доместос, той беше предубеден, но аз настоях.
Ell какво може да сме прецакали, заради уплътненията ли не се слага белина или нещо друго е проблемът?!
За мебелите, тъй като от Бълтгария обзавеждах, каквото харесах от Икея и Аргос мъжът ми го купи и сглоби, само комплекта маса за дневната с 6 стола го купи мисля от производител, някъде по комшийски.Ще видя като отида какъв пишман интериорен дизайнер съм, имам и още неща дза купумане, но на първо време толкова.

# 639
  • Манчестър
Ние сме с ТалкТалк..интернет/телефон/мобилен+ТВ , всичко за 35 лири на месец, което включва и безплатни обаждания до БГ на домашех И мобилен......
Толумбова може да потвърди.......и тя е на същия пакет...

# 640
Благодаря.

# 641
  • София
За почистване на перални ползвам препарат от Лидл, тяхната марка W5 - washing machine cleaning. Продават го по 2 малки, червени шишенца. Предполагам, че и в англ. Лидл ще ги има, доволна съм. Моята е с горно зареждане и иначе трудно се чисти.
За почистване на фурна също ползваме техен прерапат W5, спрей. Напръсквам, мотам се из нета около час и после изсърквам с абразивна гъба.

# 642
Ние сме с ТалкТалк..интернет/телефон/мобилен+ТВ , всичко за 35 лири на месец, което включва и безплатни обаждания до БГ на домашех И мобилен......
Толумбова може да потвърди.......и тя е на същия пакет...

Потвърждавам  Grinning
С нищо не може да се сравни безлимитното говорене с мобилни и домашни телефони в БГ.

# 643
  За чистене открих едни бели магически гъбички, казват се тука magic eraser, има ги почти навсякъде и се чудя как съм живяла без тях и защо съм живяла изобщо  Laughing Всичко чистя с тях, бани, кухни, мазно, мръсно, само с вода и тях пада безотказно и супер лесно.
   На фурната слагам такова фолио за фурна на дъното и само него мия и отвреме навреме стените и стъклото с тази гъбичка.
   За пералнята отдавна се чудих, ще пробвам с оцет или тези готовите.

# 644
И aз съм от доволните клиенти нa TalkTalk. Дори единят мибилен ни е към тях освен тв, нет и домaшния Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт