Великобритания - тема 58 Пролетно Зелена

• 76 205
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
varnagirl, благодаря ти!
Искам да попитам дали има номер, на който мога да звънна за да го направя по телефона?

# 271
        Здравейте, искам да попитам нещо.  За колко време стават английските шофьорски книжки?

# 272
        Здравейте, искам да попитам нещо.  За колко време стават английските шофьорски книжки?
седмица до 10 дни

# 273
Точно, както е казала 298Peace

# 274
 Благодаря Ви, усетих, че ме лъжат.

# 275
  • Манчестър
Благодаря Ви, усетих, че ме лъжат.

Кой те лъже?

# 276
  • UK
Здравейте, да ви попитам нещо относно откриването на банкова сметка. Освен паспорт, нин и доказателство за адрес изискват ли да се представят някакви други документи, изискват ли договор за работа и трябва ли да излъжа, че работя, ако ме попитат? Искат ли и питат ли нещо специфично, човек със слаб английски ще се справи ли или трябва да си води другарче за преводач?
А ако адресът е в Лондон, ще ми отворят ли сметка в Бирмингам, просто казано? Трябва ли да търся клон в близост до/в района на адреса?  
  bouquet

# 277
dejie, в отговор на въпросите (поне което мога да отговоря)

1. Аз поне нито NIN, нито договор за работа съм представяла. Като си откривах сметката нямах НИН, а и все още не работя.

2. За това да излъжеш, аз не бих го направила. Подписваш се на документи все пак  Rolling Eyes и удостоверяваш истинността на нещата, които казваш. Мен ме питаха дали работя и ме писаха домакиня. Не би трябвало да е проблем да ти отворят сметка, ако не работиш.

3. За адреса, по пътя на логиката би следвало да няма значение къде ти е адреса и в кой град си отваряш сметката. Нали ти ставаш клиент на банката. Но ти така или иначе даваш адрес за кореспонденция и всичко ще ти идва на адрес.

4. За английския, не знам колко ти знаеш. Отвори сайта на банката и виж разбираш ли какво пише. Ако не се чувстваш сигурна, че ще разбереш всичко, вземи някой да ти помага. Аз лично не бих се разписала на документ, на който не мога да разбера всичко написано. Те по принцип за всяко нещо ти казват и ти обясняват. После ти дават да си прочетеш нещата дали са вярно попълнени.

Не знам коя банка си избрала. Имай предвид, че една банка може да те върне и да не ти отвори сметка, друга да ти отвори. Много е относително. Говоря за съвсем в началото де, когато тъкмо си пристигнал и още нямаш постоянен адрес и т.н.
От написанато оставам с впечатление, че ти имаш постоянен адрес, така че не би следвало да имаш проблеми Simple Smile

# 278
varnagirl, благодаря ти!
Искам да попитам дали има номер, на който мога да звънна за да го направя по телефона?

Не знам. Това ми излезе с гугъл търсачката. Не съм се ровила допълнително, но на страницата няма телефон.

# 279
varnagirl, благодаря ти! И аз търся, но не намирам телефон.

# 280
  • Варна
Аз си изтеглих Pedometer и съм доволна
Благодаря ти , но като искам да го инсталирам и иска да плащам.
Знаете ли нещо безплатно. Embarassed

# 281
  • UK
 's health' e моето приложение за Андроид , има и крачкомер.

За шофьорските книжки , на сайта пише  до 3 седмици ще получите новите. Ние получихме нашите преди около седмица и отне горе долу месец докато ни ги изпратят.

# 282
  • Англия
Нищо не съм плащала, с андроид съм

# 283
  • UK
isolda, изключително много ти благодаря, пиша ти подробно на лични.

# 284
's health' e моето приложение за Андроид , има и крачкомер.

За шофьорските книжки , на сайта пише  до 3 седмици ще получите новите. Ние получихме нашите преди около седмица и отне горе долу месец докато ни ги изпратят.

А задържат ли българските, т.е. връщат само английска книжка ли? И може ли с  нея да се шофира в България?

Общи условия

Активация на акаунт