Великобритания - тема 58 Пролетно Зелена

• 76 220
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Момичета, аз пак да питам Sad
Миналата седмица бяхте така добри да ми разясните, ама имам още неясноти Simple Smile
Става въпрос за тах кода на съпруга ми, разбрахме че е бил на "базов" 3 месеца и е плащал повече данъци, успокойхтеме, че ще ни върнат надплатеното, той се свърза с тях, казаха че ще го оправят, че ще уведомят работодателя, днес пристигна и писмо вкъщи, в което обаче не пише как ще се върнат парите? Трябва ли нещо сега да правим, трябва ли отново да се свързваме с HMRC?
Благодаря!

# 346
Aisha, много хубав вариант си предложила, но моите малчугани няма да искат без мен/нас да пътуват, а и на мен ще ми е притеснено какво правят две седмици в България. В интересна ситуация сме в момента - аз предпочитам да не си ходим в България и вече начертах маршрута из Италията, моят мъж (англичанин) иска пък да си ходи до България!  ooooh!

# 347
Milada, мислили ли сте варианта за пътуване до България през октомврийската ваканция? Тогава цените са съвсем разумни, аз следя конкретно директните полети до Варна на Уиз, но предполагам и при другите авиокомпании е така. Вярно, че е само седмица, но реално ако лятото пътувате с кола и разполагате с 2 седмици отпуск, пак в Бг ще сте максимум седмица. В края на октомври и времето е все още хубаво... Пък лятото си направете почивката в Италия...

# 348
Блу, да, и това го мислих. Проверих, билетите са на разумна цена, но полетите са в понеделник и петък, а това значи реално да си отидем за четири дни. Аз и на този вариант съм навита, само трябва да убедя мъжо, че Италия е по-добра ваканционна дестинация от България Wink.

# 349
.......... но полетите са в понеделник и петък, а това значи реално да си отидем за четири дни. .....
Те пък... Mr. Green  А до София или до Бургас полети не те ли устройват? Уиз имат полети до Бургас в почивните дни. И тях следя аз. Simple Smile Кацате в нормален час, пътя до Пловдив е хубав... Пак за октомври говоря.

# 350
.......... но полетите са в понеделник и петък, а това значи реално да си отидем за четири дни. .....
Те пък... Mr. Green  А до София или до Бургас полети не те ли устройват? Уиз имат полети до Бургас в почивните дни. И тях следя аз. Simple Smile Кацате в нормален час, пътя до Пловдив е хубав... Пак за октомври говоря.

Не ме устройва, защото ако си дойда, ще съм сама с децата. Ако не кацна в Пловдив, това значи да търся транспорт до там и обратно. Не ми се занимава с такива усложнения... Ще го мисля... Благодаря за предложенията!  bouquet

# 351
  • Bristol
Не знам колко са такситата, не пречи да звъннеш и попиташ, от летището в София до центъра на Пловдив се стига за нула време. Магистралата е добра и трафика в този участък не е лош. Друг вариант е с влак, аз бих го предпочела пред таксито, различно изживяване ще е за децата и половинката ти. Нали уж модернизираха този участък и нови вагони май пуснаха и пак бързо става.
Извинявай ако ти досаждам, аз обичам разни такива предизвикателства и затова не ми е проблем какъв полет и през къде, веднага си намирам нещо различно и интересно да пробвам Crazy
Ходих на speed awareness workshop и се чудех коя локация да си избера, за да се и разнообразя. Синът ми много се възмути, каза че този курс се прави като един вид наказание, че съм сгрешила, а не за да се забавлявам  Embarassed

# 352
Merry, благодаря ти за мнението!  Hug Знам, варианти има много и ако ми беше наистина належащо щях да намеря начин да се предвижда София - Пловдив. Всъщност баща ми веднага ще изяви готовност да дойде да ни вземе и после да ни закара обратно. Ама не ми е, и аз все гледам най-удобния и лесен вариант  Embarassed. С влак пътувах в България за последно през 2001 когато водих съпруга ми на море в Созопол. Оттогава не ми се е налагало. Обиколили сме България, но винаги наемаме кола.

# 353
  • Манчестър
Не знам колко са такситата, не пречи да звъннеш и попиташ, от летището в София до центъра на Пловдив се стига за нула време. Магистралата е добра и трафика в този участък не е лош. Друг вариант е с влак, аз бих го предпочела пред таксито, различно изживяване ще е за децата и половинката ти. Нали уж модернизираха този участък и нови вагони май пуснаха и пак бързо става.
Извинявай ако ти досаждам, аз обичам разни такива предизвикателства и затова не ми е проблем какъв полет и през къде, веднага си намирам нещо различно и интересно да пробвам Crazy
Ходих на speed awareness workshop и се чудех коя локация да си избера, за да се и разнообразя. Синът ми много се възмути, каза че този курс се прави като един вид наказание, че съм сгрешила, а не за да се забавлявам  Embarassed

Мери, ми то си е наказание ....да седиш 1/2 ден и слушаш нещо ,което вече го знаеш .... newsm78

# 354
Трябва ли нещо сега да правим, трябва ли отново да се свързваме с HMRC?

Нищо. Чакате следващата заплата. Би трябвало да му върнат надзетите данъци с нея.

# 355
  • Манчестър

Нищо. Чакате следващата заплата. Би трябвало да му върнат надзетите данъци с нея.

Толумби, няма са чака следващата заплата,защото сме новата финансова година. Ще чака чек от Ревенюто , на мен така ми върнаха .....

# 356
Благодаря ви момичета!!!
Ами ще чакаме да видим от къде ще дойде добрата новина Simple Smile

# 357

Толумби, няма са чака следващата заплата,защото сме новата финансова година. Ще чака чек от Ревенюто , на мен така ми върнаха .....

Да. Вярно. Април е. На мен са ми връщали и по двата начина. Въобще не отчетох, че сме в новата година този месец.  Crazy

# 358
Момичета някакви съвети за проверка за надеждността на агенция за недвижими имоти? Четох че има асоциация -АRLA- Association of Residential Letting Agents, но агенцията която ни предлага имот в момента не е регистрирана там. Да знаете някакъв форум за отзиви или нещо подобно? - за Лондон става въпрос

Последна редакция: пн, 27 апр 2015, 11:16 от k_lina

# 359
  • Cambridge, UK
само да кажа че по няколко отсечки на магистралата ще има ремонт цяло лято, така че си проверете да не хванете някое задръстване
и още нещо, участъка от стара загора до софия и обратно е в ужасно състояние от години

Общи условия

Активация на акаунт