Великобритания - тема 58 Пролетно Зелена

• 75 277
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • някъде в орбита...
fantasyy@@, аз като търсих не намерих никъде, а аптекарката в Теско ми каза че не е и виждала да се продава. Предполагам защото е отровно, а е лесно да предозира човек Thinking
По принцип си пия хапчетата с боровинка периодично, за всеки случай (примерно месец-два пия, после почивка, и после пак пия). Но стане ли сериозно отивам на лекар, и ме връщат към нормален живот Peace

МГМ, пазарувала съм от Бг-магазина в Лондон, и не ми се е случвало да получа развалена храна или да има проблем със срока на годност. Проблем е ако си извън Лондон да поръчваш замразени храни (баниците, например), защото пристигат почти размразени, въпреки че хората се стараят и слагат доста изстудяващи пакчета в колета. Но до като живеехме в Лондон баниците пристигаха още вкочанени, и само ги бутвах във фризера Wink
Също обмисли ще има ли кой да приеме пакета като го доставят.

# 676
  • UK
За лютеница, луканка, такива неща си говорехме. От баницата тръгнахме, де, ама баница ще направя. Лютеница няма как Simple Smile Кой български магазин в Лондон? Аз съм извън Лондон, но сравнително близо,

Иначе да се похваля, онзи ден купих на майка ми и сестра ми билети да дойдат да се видим. Баща ми е на работа и не може, но те двете са свободни и ще дойдат за една седмица на 6ти юли. Сега трябва да убедя хазяина да ми даде да наема свободната стая в къщата за да има къде да спят, че иначе не знам, като гледам какви цени са... Искам да ги заведа до някой по традиционен град в околността, Солсбъри примерно, те искат и Лондон да разгледаме ама ще видим дали ще успея да го организирам. Като не съм от там, просто не знам дали ще се ориентирам по примерния маршрут, който беше даден преди няколко страници, поне за някои точки от него, де, ако ще е само за един ден. Ако е за два, не знам къде ще спим там... Ще го измисля, де... Само дано хазяина се навие.... Не мога да си представя защо би казал не, стаята е свободна, не му носи никакви пари, от него нищо не искам като чистене или нещо такова, ще си платя и два наема даже, понеже нали са двете, само да има къде да спят. Ще видим като го засека из къщата какво ще каже.

# 677
  • Манчестър
Здравейте  Simple Smile Влизам с молба  Praynig Знаете ли дали тук мога да намеря таблетки Мечо грозде или поне някакъв еквивалент? Дори не знам какво е английското му наименование  Sad
Мечо грозде не съм виждала, /не съм търсила/, но има много неща с червена боровинка. Ако е за лека уроинфекция, това е вариант без рецепта и много, много вода.

Идеи за подарък на 5-годишно момченце? Момчешките подаръци винаги са ми били трудни....

Защо не опиташ с ваучер или направо пари в картичка? Аз отдавна прилагам тази практика..поне знаеш,че ще си купят нещо, което наистина искат.

# 678
  • някъде в орбита...
Моя грешка Blush
http://www.bulgarianfood.co.uk/shop/
Ние сме поръчвали сирене, лютеница, колбаси, баница и различни вафли - всичко е било Ок. Не мога да коментирам алкохол, детски храни, козметика...
Периодично правят промоция за безплатна доставка, ако си регистрирана получаваш имейл с уведомление за това Wink

# 679
  • Bristol
В нашата азда продават лютеница на Дерони и Олинеза Simple Smile
В Лондон слизаш на Виктория и от там пеша през парка до Биг Бен, пътьом минавате и покрай Бъкингамския дворец, а накрая за почивка се смятате на колелото Simple Smile това ще ви е ок за един ден и няма начин да се загубиш просто. В района са Уестминстър, Даунинг стрийт и тн, разгледай гугъл мап. От там и корабче за разходка по Темза може да вземете.

# 680
  • UK
Супер, и сайта звучи чудесно, и разходката Simple Smile В тукашната АСДА има полски храни, няма нищо българско. Няма и турски магазин, има полски колкото си искаш и даже един... Украински? Но няма български, което е много странно, защото има страшно много българи. Ще пробвам сайта обаче, щом храната е в срок, не е проблем да е онлайн. Много благодаря и на двете Simple Smile

# 681
Нещо дребно за подарък: цък

# 682
Ще го прегледaм и aз бг мaгaзинa, блaгодaря зa линкa!

Тъй кaто здрaвнaтa системa е мaлко по-рaзличнa, зaчудих се кaкво трябвa дa нaпрaвя в спешни случaи кaто нaпример дa не могa дa свaля много високa темперaтурa или силнa aлергичнa реaкция.
Health visitor се свързa с нaс и ще дойдaт нa посещение, но към писмото имaше и списък с детски болници. Те с по-рaзличен стaтут ли сa или зa тях пaк се минaвa през личния?

# 683
  • London
Pampers, за бебе ли става въпрос?!
Ако е вечер звъниш на 111. Те ще ти кажат къде да отидеш.
Ако е наистина живото спасяващо се изстрелвате към Спешното.
Всяко бебе си има и ДжиПи.
Хелт Визиторката е гола вода. Тя обяснява за кърмене, захранване и витамини.
Не знам за кои детски болници питаш, но обикновено те са специализирани и не се занимават с температура.
Питай Джи Пито за out of hour къде да ходите.

# 684
  • Оптимист по принуда
Здравейте  Simple Smile Влизам с молба  Praynig Знаете ли дали тук мога да намеря таблетки Мечо грозде или поне някакъв еквивалент? Дори не знам какво е английското му наименование  Sad
Виж тук

# 685
  • Манчестър
Супер, и сайта звучи чудесно, и разходката Simple Smile В тукашната АСДА има полски храни, няма нищо българско. Няма и турски магазин, има полски колкото си искаш и даже един... Украински? Но няма български, което е много странно, защото има страшно много българи. Ще пробвам сайта обаче, щом храната е в срок, не е проблем да е онлайн. Много благодаря и на двете Simple Smile

Ти в тези полски/украински влизала ли си? Откриха един полски магазин близо до нас и оттам се снабдяваме с два вида вафли Боровец, два вида халва на захарния завод в Горна Оряховица, три вида кайма Народна, вкл. тази овкусената и готова за принцеси. А и слънчогледови семки Керпи....

Ти в Саутхямптън ли живееше?

# 686
Pampers, за бебе ли става въпрос?!
Ако е вечер звъниш на 111. Те ще ти кажат къде да отидеш.
Ако е наистина живото спасяващо се изстрелвате към Спешното.
Всяко бебе си има и ДжиПи.
Хелт Визиторката е гола вода. Тя обяснява за кърмене, захранване и витамини.
Не знам за кои детски болници питаш, но обикновено те са специализирани и не се занимават с температура.
Питай Джи Пито за out of hour къде да ходите.

Благодаря за отговора! По принцип питам - и за нас, и за дребния. Замислих се, че при извънредна ситуация не знам нито на кой да звънна, нито къде да отида, нито каква е процедурата. Следващия път ще питам за "out of hours" и ще се разтърся за спешен център на близо.

# 687
Както е писала Bean звъни се на 111. Те те свързват с някой дежурен лекар за района ти и ако той прецени те праща към спешното отделение (не спешно точно, а тези, които работят през нощта или събота и неделя). Аз съм звъняла веднъж за моята дъщеря минаваше 6 вечерта и сърджарито ни не работеше. Записа ми лекарката час за нашата болница и ходихме същата вечер.

Имай предвид, че като звънеш на 111 се свързваш с някой от кол център и ти задават куп нерелевантни въпроси и чак тогава те свързват с лекар по район. В смисъл стандартна процедура си е. Понеже дъщеря ми имаше висока Т и ме имаше цял въпросник, от типа, дали сме ходили в чужбина последния месец. Общували сме с някой болен от Ебола, обрязвана ли е и т.н. Просто се опитват предварително да установят причината и дават по метода на изключването. Пиша го за информация просто Simple Smile

# 688
Нещо дребно за подарък: цък

Благодаря! Точно за такъв тип игра с мислех. Единствено, че е наистина много дребно като обем, но пък ще е интересно. Може направо 2 да поръчам и за мойта глезла да има. Писала ли си тук в темата, имам спомен точно от форума.

МГМ, каква българска манджа искаш да готвиш? Много малко хранителни продукти с български произход търся целенасочено и по-точно избягвам направо някои неща. Mr. Green

# 689
Да, мисля, че съм го споменавала преди като обсъждахме подаръци за съученици - за мен е универсален подарък  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт