Отново за кърменето на обществени места

• 77 624
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 105
Има кърпички за гърдите .
Месечинка виторога ,Не се сърди, човече защо държите да кърмите в мола ,магазина ,барчето ......Приятно ли ви е сред шум и народ и смятате ли ,че на бебето му е приятно ?

# 106
Кой говори за напращели гърди? Говорим за дискретно кърмене, при което нищо не се вижда. Обаче на някои моралистки тук им е неприятно от самата мисъл, че бебето суче, нищо че не виждат ни гърда, ни уста. За тва говоря. И това, че на теб не ти се е наложило да кърмиш навън нищо не означава, да не си някакъв еталон?

Е, то остана да си извадят гърдата и хептен да ни издемонстрират - ей ме на, аз съм родила и моето дете е центърът на вселена и всички сте длъжни да споделяте всичко с мен, дори и кърменето, и това не трябва това да ви е неприятно. Има обществени норми. Дори и покрита, се вижда и е ясно , че кърми, а за това  - има определно помещение. И то не е в кафето, не е в ресторанта, не е на стълбището, не е насред мола като цяло, а е обособено точно и именно за тази цел. Какво има за неразбиране??? И да, правите ни съпричастни към акта на кърмене, а има хора, на които може да им е неприятно това, и да не се умиляват дори при имагинерната мисъл за подобна гледка, изразяваща се в покрита с шал майка, насред централно място. Дори за човек със собствени деца може да е неприятно, да изпитва неудобство и дискомфорт.

# 107
  • Kопенхаген
Говорим за дискретно кърмене, при което нищо не се вижда.

След като е било толкова Дискретно това кърмене, Гардът как ли се е досетил какво прави майката?

Човече, аз лично се отъждествявам с бозайниците от върха на пирамидата. За тези на следващото ниво не отговарям.

# 108
  • София
Има кърпички за гърдите .
Месечинка виторога ,Не се сърди, човече защо държите да кърмите в мола ,магазина ,барчето ......Приятно ли ви е сред шум и народ и смятате ли ,че на бебето му е приятно ?

Е, кой държи? Говори се ако се наложи, да се направи.

Кой говори за напращели гърди? Говорим за дискретно кърмене, при което нищо не се вижда. Обаче на някои моралистки тук им е неприятно от самата мисъл, че бебето суче, нищо че не виждат ни гърда, ни уста. За тва говоря. И това, че на теб не ти се е наложило да кърмиш навън нищо не означава, да не си някакъв еталон?

Е, то остана да си извадят гърдата и хептен да ни издемонстрират - ей ме на, аз съм родила и моето дете е центърът на вселена и всички сте длъжни да споделяте всичко с мен, дори и кърменето, и това не трябва това да ви е неприятно. Има обществени норми. Дори и покрита, се вижда и е ясно , че кърми, а за това  - има определно помещение. И то не е в кафето, не е в ресторанта, не е на стълбището, не е насред мола като цяло, а е обособено точно и именно за тази цел. Какво има за неразбиране??? И да, правите ни съпричастни към акта на кърмене, а има хора, на които може да им е неприятно това, и да не се умиляват дори при имагинерната мисъл за подобна гледка, изразяваща се в покрита с шал майка, насред централно място. Дори за човек със собствени деца може да е неприятно, да изпитва неудобство и дискомфорт.

Ако се храни бебето с АМ, пак ли майката ТРЯБВА да отиде в това определено помещение?

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 14:24 от catty m

# 109
  • Най-красивата страна
Аз не бих завела бебе в мола.Прекалено много хора,мръсен въздух,вируси,шум...
Не съм против кърменето на обществени места.
Например в парка-нека да има места за кърмене.
Или на някоя по-закътана пейка ,на тиха алея.
Не е нужна показност.
Не е лошо да има и някаква хигиена,майката да може да се измие.

В онзи случай е имало място за кърмене в мола.Значи майката е трябвало да отиде там.

# 110
  • Варна
Ако се храни бебето с АМ, пак ли майкта ТРЯБВА да отиде в това определено помещение?
А, с биберон явно може навсякъде. Обаче да храниш бебето с това, което природата ти е дала - цък Tired

След като е било толкова Дискретно това кърмене, Гардът как ли се е досетил какво прави майката?
Ми не знам как се е досетил, сигурно по примера на някои потребителки тук, които ясно написаха, че им е все тая вижда ли се нещо или не - на тях им е противно да гледат кърмеща майка.
Аз съм кърмила навън - не в мола, в парка. И съм 100% сигурна, че гърдата ми никой не е видял. Също така съм сигурна, че който ме е видял му е станало ясно какво правя. Не е толкоз трудно да се сети човек.
 iliana__,
аз не държа да кърмя в мола, в интерес на истината рядко го посещавам, с детето изобщо. Държа жените да имат право да кърмят на обществено място, ако се наложи, а не да се чувстват като престъпници задето са допуснала бебетата им да огладнеят пред хората.

# 111
Че то няма ли организирано такова мероприятие вече? Grinning

Имаше. Всяка година има, по случай 1 август - Международния ден на кърменето.
Ето линк от събитието във Варна, миналата година. На снимката има и съфорумки.

# 112
  Няма логика да е забранено кърменето. Кой къде ще кърми е въпрос на лична естетика. И хигиена...

Знам, че за много жени е повод за кръстоносен поход и извоюване на права, според мен е излишен шум.

# 113
В Бг нещата няма да ни се получат докато мисленето ни е  от типа - 'Он че ми каже на мене той'.  Има ли място за кърмене - има. Значи това е мястото. Ама на нея и миришело, било и не знам какво, пък било и станало криво, е, ами и на мен ми става същото когато видя кърмачка насред стълбището, ескалаторите или където и да е, извън определено за подобна дейност място.
Никой, натъртвам, никой външен човек не бива да бъде принуден да споделя подобни интимни гледки. Освен майката, бащата и детето.

Абсолютно подкрепям!!!!
На мен също не ми е приятно да виждам този дълбоко интимен акт между майката и детето на публични места. Няма да забравя преди години като се кърмеха масово пред Народния театър група майки, чак репортажи имаше.
Аз също съм кърмила, но винаги вкъщи! Не мога да си представя да седна в мола на пейката и да се правя на дойка. Е, като знае, че бебето се храни на час или по-малко къде е тръгнала в мола. Това за мен е чиста проба демонстрация щом не използва определените помещения! Миришело и, ами като и мирише и и е мръсно да отиде на хигиенично място. Добре, че не са намалили музиката и не са отцепили района...
Истина е, че темата е стара и явно сега е дошъл редът на жалбата и затова го радухват този случай.
Освен всичко като нямала условия за миене в стаичката, е на пейката пред магазина има ли? ДЕМОНСТРАЦИЯ ТОВА Е!

# 114
  • Варна
А, значи ако бебето се храни на час и по-малко - никакво излизане от къщи. Мдам, разбрах. Ще си седят домА докато порасне. Умно.

# 115
Като има стая за кърмене, защо няма и стая за бой?! Лятото една рускиня почти смля хлапето си от бой, не видях охраната да и предложи да ползва някаква стая,предназначена за тази цел. Всъщност, на никой не му направи впечатление.
 Това децата, в частност бебетата, са големи нагляри, огладняват,реват,насират се, все на неподходящи места.Не разбирам,защо не си седят заврени вкъщи, а са тръгнали да се мотаят из моловете!
 Мен лично ме е страх да ходя на мол вече,понякога съм без претенции за външния си вид и няма гаранция,че няма да ме убият.

# 116

... Държа жените да имат право да кърмят на обществено място, ако се наложи, а не да се чувстват като престъпници задето са допуснала бебетата им да огладнеят пред хората.

Ами те си го имат това право, не знам да е забранено кърменето на обществени места, колкото и неприятно да е за околните

# 117
  • Варна
Ами не е - тогава защо са всички тия дебати?

# 118

Както казах аз не съм кърмила. Моето дете ядеше от шише АМ на поискване. Беше изключително спокойно бебе, с изключение на моментът в който огладнееше. Ако не яде изпадаше в истерия, с посиняване и всички екстри. Смятам, че щом моето дете е имало правото да се нахрани от изкуствената пластмасова бутилка, то и другото, което се храни по естествен начин. И да, смятам, че ще му е много по-приятно да яде веднага, без значение къде е, отколкото ако го държат гладно, докато се приберат вкъщи или тичат из целия МОЛ, за да идат в стаята.

Мадам Дьо Помпадур, без значение какви точно бозайници сме, нуждите са еднакви.

# 119
  Хубаво де, някой човек да ви е правил забележка, да ви е забранил? Сега ако искате на всички да им харесва, няма как да стане, едни се умиляват, други им е неприятно, нали важното е да си нахраните детето.

В тия теми винаги кърмачките се сърдят, защото някои казват, че не им е приятно и им се струва грозно, но това е субективно чувство. На мен пък ми е неудобно, че някаква жена стои с голи цици, но не ми е работа, като иска и трябва да си нахрани детето, нейна си работа.

Общи условия

Активация на акаунт