Отново за кърменето на обществени места

• 78 210
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 1 065
  • София
чичката оня ден пред блока дето си ровичка ладата пита малкия-тебе мама кърмила ли те е,много се говори за това.Да ида до некой мол и аз да изплакна окото,смятай. Joy

# 1 066
За какво й е на кърмещата чешма с топла вода?

не се ли мият вече гърдите на кърмачките?

# 1 067

Е как за какво, за да се подмие и да не мирише на вкиснато след кърменето. Mr. Green
Вие пък сега и миене...Сиренето е полезна храна-има много витамин В.

# 1 068
  • София

Е как за какво, за да се подмие и да не мирише на вкиснато след кърменето. Mr. Green
hahaha hahaha hahaha smile3505

# 1 069
  Не бе, аз сериозно питам? Отрекоха ли го вече миенето на гърдите преди и след кърмене?

# 1 070
  Не бе, аз сериозно питам? Отрекоха ли го вече миенето на гърдите преди и след кърмене?
IQ -то на детето пада, ако се мият циците преди и след кърмене.

# 1 071
С какво пейките пред ескалаторите ги превъзхождат - с тишина ли, с чистота ли, с мекота ли, с чешмата с топла вода ли с какво?
Ти не разбра ли, че нямали нужда от топла вода. Лепкавата цица се прибира и готово Sick. После не мирише ли на вкиснало, не знам. То не е и хигиенично, ако бебето пак зареве, миризливата цица със засъхнало мляко ли му се дава? Бактерии, ала бала... Или естественото си е естествено Confused.
Ето Crazy

Бляк.

Ти не разбра ли, че не си в час?

5 отречени съвета за кърменето

"Гърдите трябва да се измиват преди и след всяко кърмене.
През първите дни след раждането бебето се кърми 8, 10 и повече пъти на денонощие. Известно е,
че кърмата има антибактериален ефект благодарение на уникалните си съставки. Ето защо евентуалното често миене на гърдите, особено с препоръчваните от някои сапун, сода бикарбонат, спирт и др., биизсушило неимоверно кожата и би създало условия за нацепване и разраняване. Когато кожата не се мие толкова интензивно, кърмата „се грижи“ частично да възстановява по-ранимата кожа в областта на зърната и да се предотвратява възможността за възпаление. Затова съвременната препоръка е гърдите да се мият един път на 24 часа – по време на редовния хигиенизиращ душ." http://www.9m-bg.com/?p=cat_inner&sub=4&id=4642

# 1 072
  • Варна
Ааааа тука стана мазало вече  Crazy

# 1 073

Не питай, а чети. Затова в първи клас се учим да четем - не е само, за да пишем (в бг мамма).

# 1 074

Разбира се и според мен съвсем основателно, иначе не трябва да излизаш от банята, обичайната хигиена е съвсем достатъчна. Пък и не съм чела бебе да е заболяло заради вкиснатото мляко от предното кърмене Wink

# 1 075
Не знаех, че кърмата освен храна е и дезинфектант.  Може да опаковате и да продавате за третиране на рани....То направо жива вода бре!!!
Бебето дезнфекцира цицата със слюнката си. Но блузката, блузката мирише. А ако тази накисната блузка я разхождаш цял ден в жегата гаранция че ще дъхтиш на обор... Laughing
Затуй се чудя на госпожите кърмещи без сутиен и попиващи подплънки.

# 1 076

Разбира се и според мен съвсем основателно, иначе не трябва да излизаш от банята, обичайната хигиена е съвсем достатъчна. Пък и не съм чела бебе да е заболяло заради вкиснатото мляко от предното кърмене Wink

Е тъй де, под обичайната хигиена се разбира да си отмиеш млякото и ъъъъ, лигичките от циците. Моля ви се, топлата вода на никого не е навредила.

# 1 077
Поне ръцете не трябва ли да си измие.  Или то в моловете толкова фонтани. Може и бебето там да заплакне.

# 1 078
  • София
виж сега, който иска да се мие - ръце, гърди и т.н. може да мине и да се измие където има мивки, което не значи, че трябва да остане в тоалетните и за да храни - нали така.
Ако стаята за кърмене - където я има е една със помещението където се мият и преповиват бебетата и се хвърлят памперсите им... не намирам за по-хигиенично да си нахраниш детето там, сред ухания на мръсни памперси.

# 1 079
Поне ръцете не трябва ли да си измие.  Или то в моловете толкова фонтани. Може и бебето там да заплакне.
Изпревари ме.
Поне ръцете да приплакнат като пипат на бебето устата и гърдите си...или кърмата дезинфекцира и това.

Общи условия

Активация на акаунт