Отново за кърменето на обществени места

• 78 210
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 1 050

Да питам пак. Колко пъти в бг сте виждали с на живо жена кърмеща 'неприлично'?

Ако не се бяха снимали, събирали на групи и разнасяли по всички предавания, въобще нямаше да разбера, че има такива.

# 1 051

3
Аз не съм. А регистрирам кърмещи.

Да, Икеа се възползваха от глупостта на конкурентите Simple Smile
М/у другото в тяхната бебешка стая има удобно кресло, което става за кърмене. Но и кърмещите по канапетата в ресторанта и в магазина също се ползват, без да прави впечатление.

# 1 052
Аз съм виждала жена да кърми седнала на тротоара, видя ми се доста грозно и не беше циганка.

# 1 053
Не извъртай, както ти е удобно.
В моловете има стая за кърмене, която е отделно помещение от тоалетните.
Ти хранила ли си се в тази стая?

Тази стая е за тези, на които им е неудобно, по принцип. На мен не ми е неудобно, не бих кърмила, ако трябва да тичам с ревящо бебе към паркинг, тоалетна, горичка. За други тази стая сигурно е удобство /ако приемем, че не е същата, в която се сменят памперси/.

Казах вече за дискретното кърмене, ама пак ще повторя.
Разкопчее се майката, детето засуче и я поскрие, обаче след първите минути вече не е така гладно и особено, ако има нещо или някой наоколо, то почва да се оглежда, изпуска гърдата, понякога се поизправя да види по- добре...... после пак се закачи за майка си .
Подобни " дискретни" кърмения съм виждала много често.
На мен ми става неудобно и се чудя на къде да гледам, ама на кърмачката- йок.

# 1 054

Сега е честно да кажете - колко пъти сте станали прицел на лошо отношение, докато си кърмите където и да е?

Защото така като се обвинява обществото в нецивилизованост, недоразвитост и прочие, трябва да има и някакви основания  за това.

# 1 055
  • София - Рим и обратно

Сега е честно да кажете - колко пъти сте станали прицел на лошо отношение, докато си кърмите където и да е?

Да, и аз съм любопитна.

# 1 056
  • София
Aludra *  - и аз какво да направя като ти не си... за какво ги регистрираш тези кърмещи...
А може би ти възприемаш за красиво  гола до кръста жена на обществено място или огромна извадена цица рамятаща се в ресторанта, докато  жена гони детето си да го вземе и накърми.

# 1 057
Ама разбира се, ние сме хора с проблеми. Ще споделя какъв е моят: допреди раздухването на този "скандал" до безумен мащаб бях напълно безразлична към въпросите на кърменето и не би ми направило впечатление кой как кърми, защото не обръщам особено внимание на хората на обществени места.

Но бяха положени упорити усилия аз и много други като мен да се отвратим от подхода на войнстващите сред кърмачките. Увенчаха се с успех!

Songes,  Peace Peace Peace Peace
Точно снощи говорих с моя приятелка, която хал хабер си нямаше от темата,даже не знаеше, че има стаи за кърмачки /самата тя е майкана на дете тна 12г и в разговора ми каза, че е кърмила до 11 месеца/, абсолютно осъди поведението на кърмилките - ексхибиционистки!
Аз още утре ще си наложа да отскоча до някой мол, колкото и да ми е противно това, но с цел да видя аджеба какви са им условията в тия така не удобни за тях стаи за смяна на памперси и столове за кърмене.  С какво пейките пред ескалаторите ги превъзхождат - с тишина ли, с чистота ли, с мекота ли, с чешмата с топла вода ли с какво? Не, пейкете ги превъзхождат с това, че кърмилките са на показ все едно само те деца са родили, само те деца кърмят.... Там получават визуалното внимание да се навират зорлем в погледите ни. Несъобразявайки се по никакъв начин с това ние искаме ли да ставаме свидетели на млеконадоя или не.
Като гледам утре ще вали май, така че 100% съм сигурна, че ще има кърмилки разхождащи се на сухо, нахъсани и  трениращи по шорти преди големия ден на лактационната надпреварата.
Та, пак не разбрах какви са изискванията за участие в млеконадоя в понеделник???

# 1 058
  • София
За какво й е на кърмещата чешма с топла вода?

# 1 059

Аз още утре ще си наложа да отскоча до някой мол, колкото и да ми е противно това, но с цел да видя аджеба какви са им условията в тия така не удобни за тях стаи за смяна на памперси и столове за кърмене.  
Да, бе, направи и сложи една снимка да видим какво представляват тези пусти стаи, че и на мен ми стана любопитно.

# 1 060
  • София - Рим и обратно
С какво пейките пред ескалаторите ги превъзхождат - с тишина ли, с чистота ли, с мекота ли, с чешмата с топла вода ли с какво?
Ти не разбра ли, че нямали нужда от топла вода. Лепкавата цица се прибира и готово Sick. После не мирише ли на вкиснало, не знам. То не е и хигиенично, ако бебето пак зареве, миризливата цица със засъхнало мляко ли му се дава? Бактерии, ала бала... Или естественото си е естествено Confused.
Ето Crazy

Бляк.

# 1 061

Като гледам утре ще вали май, така че 100% съм сигурна, че ще има кърмилки разхождащи се на сухо, нахъсани и  трениращи по шорти преди големия ден на лактационната надпреварата.
Та, пак не разбрах какви са изискванията за участие в млеконадоя в понеделник???
Дали ако ида с едно канче и ще ми сипят малко? Ако трябва и някой лев ще дам-за каузата... Mr. Green

# 1 062
  • Австрия
Голяма истерия е това 'българското' кърмене  Joy

Голям проблем, голяма цица  Mr. Green

Като мернавече поредната снимка на разголена кърмеща на обществено място и направо ме връхлита вихър от разни хормони: циците й са центъра на света, не само за нея и чавето й, но и за всички останали: всички трябва да ги видят, да се завъртят покрай и да се възхитят.
Не само децата нямат спирачки  Confused

# 1 063

Е как за какво, за да се подмие и да не мирише на вкиснато след кърменето. Mr. Green

# 1 064
  • Варна
Цици  Peace

Общи условия

Активация на акаунт