Отново за кърменето на обществени места

• 78 218
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 1 035
  • София - Рим и обратно
Това отношение към кърменето е от тоталитарно време, когато жените е трябвало бързо да се връщат и да работят за социализЪма, а децата - детски ясли и Хумана.
Глупости на търкалета. При капитализЪма се връщат 3 пъти по-скоро на работа.
Не си спомням изобщо някой да ми е предавал "отношение към кърменето". Все едно да ми внушат отношение към филията с лютеница.

# 1 036

Не извъртай, както ти е удобно.
В моловете има стая за кърмене, която е отделно помещение от тоалетните.

Никой не извърта. Ти влезе ли в тази "стая" поне веднъж? Защото ако беше, щеше да видиш, че там има тоалетна, което означава, че Е тоалетна. И преди да пратиш майките да кърмят там, вземи си храната и пробвай да я изядеш в тази "стая".
Не, не съм влизала. Когато ми се е налагало съм ползвала колата в подземния паркинг.
На мен би ми било адски неудобно да се изтипосам пред един куп народ.
Относно стаите за кърмене- имам приятелка, която е ползвала такава и беше приятно изненадана, че е чисто и удобно, и не е била част от тоалетна, става въпрос за старозагорски мол.

# 1 037
В нашите молове- и в двата, няма стая за кърмене, няма дори и за повиване- има един повивалник закачен на стената, в дамската тоалетна, където де тряскат едни врати и се ползват едни духалки за сушене на ръцете, от което малката изпадаше в див ужас. Да не говорим, че на въпросния повивалник не пише до колко кг. дете мога да повивам на него и евентуално може да се откърти от стената. А пък ако трябва да оставя бебе за малко с таткото и то се наака, не ми е ясно той къде ще го преобуе, при положение, че въпросният повивалник и само в дамската тоалетна.  ooooh!

# 1 038
Никой никакви убеждения не може да ви наложи, ако сами не пожелаете. Ако вие виждате налагане на убеждения, проблемът не е в другите, а във вас самите.
Ама разбира се, ние сме хора с проблеми. Ще споделя какъв е моят: допреди раздухването на този "скандал" до безумен мащаб бях напълно безразлична към въпросите на кърменето и не би ми направило впечатление кой как кърми, защото не обръщам особено внимание на хората на обществени места.

Но бяха положени упорити усилия аз и много други като мен да се отвратим от подхода на войнстващите сред кърмачките. Увенчаха се с успех!

А вие имате реални проблеми, които пречат кърменето в градска среда да е удобно. Използвайте случая, за да им дадете гласност и се борете за тяхното решаване, а не с вятърни мелници.  Peace

# 1 039
  • София - Рим и обратно
Голям проблем тези молове.  

# 1 040
Друг е въпроса, че много хора всяка кърмеща им избожда очите.

Няма такива хора, сигурно нито един не би могъл да се намери, камо ли да са много..

# 1 041
А вие имате реални проблеми, които пречат кърменето в градска среда да е удобно. Използвайте случая, за да им дадете гласност и се борете за тяхното решаване, а не с вятърни мелници. Peace
Аз нямам никакви проблеми с кърменето в градска среда. Нито съм кърмача, нито скоро ще стана. Мога само да подкрепя жените, които искат да кърмят дискретно на обществени места.
Никой не извърта. Ти влезе ли в тази "стая" поне веднъж? Защото ако беше, щеше да видиш, че там има тоалетна, което означава, че Е тоалетна. И преди да пратиш майките да кърмят там, вземи си храната и пробвай да я изядеш в тази "стая".
Не, не съм влизала. Когато ми се е налагало съм ползвала колата в подземния паркинг.
На мен би ми било адски неудобно да се изтипосам пред един куп народ.
Относно стаите за кърмене- имам приятелка, която е ползвала такава и беше приятно изненадана, че е чисто и удобно, и не е била част от тоалетна, става въпрос за старозагорски мол.
Не съм влизала в тези стаи за кърмене в България, но мога да кажа, че в Германия повечето бяха спарени и миризливи. Обикновено там имаше и повивалник, и кош за употребявани памперси, от който смърдеше. Естествено сигурно има и изключения.

# 1 042
Ако не кърмя в мола, а в парка или градинката може ли? А? Защото аз само по парковете съм кърмила, в моловете не ми харесва.

# 1 043
Не е въпросът къде, а как.

# 1 044
Ти хранила ли си се в тази стая?

Тази стая е за тези, на които им е неудобно, по принцип. На мен не ми е неудобно, не бих кърмила, ако трябва да тичам с ревящо бебе към паркинг, тоалетна, горичка. За други тази стая сигурно е удобство /ако приемем, че не е същата, в която се сменят памперси/.

Да питам пак. Колко пъти в бг сте виждали с на живо жена кърмеща 'неприлично'?

# 1 045
  • Пазете Гор
Два или три пъти  - но това е по моята субективна преценка за неподходяща ситуация.

# 1 046
  • София

3

# 1 047
# 1 048
А аз да питам - на вас колко пъти са ви правили забележки?

# 1 049

Един. Написах го в началото - по обяд в работен ден беше седнала на стълбите на един магазин, на ъгъла с ул. Раковски в София. Не кърмеше дискретно, едната гърда беше цялата отвън, а бебето не беше на нея. Не съм се почувствала погнусена, засрамена, не ми е станало неприятно, но се зачудих защо е нужно да се кърми по такъв начин, като има как да се случи без формата и размера на гърдата да станат достояние на всички. Дори и без чул отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт