Отново за кърменето на обществени места

• 78 238
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 1 020
  • София
Нищо не извъртам.... Добре - ти отделяш ли се в кабинка да се нахраниш или се храниш със всички?  И честно казано никак не съм сигурна, че във всеки мол, на всеки етаж има такава стая с достатъчно удобства и за достатъчно жени. А когато видя как някоя Ам хранеща майка се завтичва към такава стая да нахрани детето си, тогава ще приема, че и кърмещите трябва.

То пък едни ресторанти по моловете... думи нямам.

# 1 021
Чакай сега, защо храненето с шише да става скришно? При него майката не си сваля блузата, нали така?
Никой не казва, че се дразни от хранещо се бебе, дори съм сигурна, че никоя от пишещите в темата жени няма да обърне внимание на кърмеща майка, тук въпроса е, че не е подходящо да ти се показва част от вторичните полови белези на обществено място.

# 1 022
  • София
Аз за това казах, че възприемам дискретно кърмещите. Да, който има нужда да се съблича гол до кръста - да ходи в стая за кърмене, но ако се прави дискретно не виждам никакъв проблем. Друг е въпроса, че много хора всяка кърмеща им избожда очите. И да в основата си това е просто хранене и съвсем адекватно може да се сравни с всеки друг вид хранене.

# 1 023
Стига бе, хора, какво ви става, помислете само какво е да си майка в БГ? Първо, забременяването- 200 000 двойки с репродуктивни проблеми по официални данни, кой знае още колко са нерегистрираните. Държавата я няма, всеки се спасява както може. После раждане- избор на екипи, гледат те сякаш не носиш бебе, а корем, пълен с пари, насилие над родилки и т.н. После майчинство- стажове, мизерни пари, скъпи дрехи, памперси, играчки, храни... Следват недоспиване, страх за здравето на детето, неувереност, болки при кърмене (при някои), съмнения, притеснения, неувереност, бурни хормони. Признайте, трудно е..........еми като им е трудно, дайте още повече да ги натискаме, да ги смачкаме, да ги набутаме по къщята, сакън да не се показват, че, видиш ли, на някой му било нелицеприятно. И после сме шашнати защо толкова малко майки кърмят. И се чудим как да вдигнем раждаемостта и да ги накараме да кърмят. Ако някой ми беше направил забележка, докато кърмех тогава (бях много чувствителна), от притеснение сигурно щеше да ми намалее кърмата. Но сега съм повече от мотивирана, ако имам второ дете.........ще го кърмя на всякъде. Никой копче не може да ме каже. Ще бъда дискретна доколкото мога. Предлагам малко пО малко да се гледаме и обсъждаме. Казах го и преди- тежкО на един народ, в който има повече привърженици на пушенето на обществени места пред кърменето на такива. Ако видите майка, която кърми, обърнете се на другата страна, за да не я смущавате (и нека не го правим темата на деня, имаме си достатъчно други дертове)........по- вероятно е да е притеснена и да й е много трудно, отколкото да го прави от някаква вътрешна нужда за ексхибиционизъм.  Peace Peace    

# 1 024
  • София
**Elly** - предполагам повечето сме майки тук... всичките тези неща са ясни... обаче никъде в процеса на кърмене няма задължителност  да са ти на явен показ за всички циците или да си гол до кръста.
На мен честно направо ми е странно, как на самите майки им е комфортно да  кърмят така и наистина го свързвам само с едни много фанатизирани кърмачки.

# 1 025
... сакън да не се показват, че, видиш ли, на някой му било нелицеприятно.

Това излиза като заключение - като някой ти е нелицеприятен, непременно трябва да го натикаш някъде, където няма да се вижда, не ти хрумва, че този човек има право да е там, точно където си и ти и ти не си по-важен от него. В друга тема чета, че в днешни дни още правят забележка на ученици, че влизат в час с пуснати коси. Явно на някои хора много им липсват ограниченията и ще се борят за тях до последно. Щом една пусната коса се счита за неприличен външен вид, какво остава за кърмене на обществено място.

Не извъртай, както ти е удобно.
В моловете има стая за кърмене, която е отделно помещение от тоалетните.

Никой не извърта. Ти влезе ли в тази "стая" поне веднъж? Защото ако беше, щеше да видиш, че там има тоалетна, което означава, че Е тоалетна. И преди да пратиш майките да кърмят там, вземи си храната и пробвай да я изядеш в тази "стая".

# 1 026
В нашите молове- и в двата, няма стая за кърмене, няма дори и за повиване- има един повивалник закачен на стената, в дамската тоалетна, където де тряскат едни врати и се ползват едни духалки за сушене на ръцете, от което малката изпадаше в див ужас. Да не говорим, че на въпросния повивалник не пише до колко кг. дете мога да повивам на него и евентуално може да се откърти от стената. А пък ако трябва да оставя бебе за малко с таткото и то се наака, не ми е ясно той къде ще го преобуе, при положение, че въпросният повивалник и само в дамската тоалетна.  ooooh!

# 1 027
Стига бе, хора, какво ви става, помислете само какво е да си майка в БГ? Първо, забременяването- 200 000 двойки с репродуктивни проблеми по официални данни, кой знае още колко са нерегистрираните. Държавата я няма, всеки се спасява както може.
Това не е съвсем така. Много хора имат вече дечица и благодарение на държавните програми за ин-витро. http://www.telekabeltv.bg/bg/news/3148.html

Едно от най-хубавите неща, които се случиха през последните години.

# 1 028
  • София
На пейката до ескалатора как къде  Laughing там си е удобно за повиване. Joy

# 1 029
Исландските цицки изкуство ли са? Вече не знам кой за какво се бори. Mr. Green

И те боркини за свободно развяване. Ох, не мога!

Мани, мани. Алкохола не прощава.
В Исландия определено се злоупотребява с него. Пък и са 200 хил. души-всичките са си рода.
Виждали са се вече сякак... Mr. Green

# 1 030
Голям проблем тези молове. 

# 1 031
  • Пазете Гор
Стига бе, хора, какво ви става, помислете само какво е да си майка в БГ? Първо, забременяването- 200 000 двойки с репродуктивни проблеми по официални данни, кой знае още колко са нерегистрираните. Държавата я няма, всеки се спасява както може.
Това не е съвсем така. Много хора имат вече дечица и благодарение на държавните програми за ин-витро. http://www.telekabeltv.bg/bg/news/3148.html

Едно от най-хубавите неща, които се случиха през последните години.

"Държавата я няма" се казва почти рефлекторно за каквото и да е, но все още минава за дълбока мисъл.

Има и общински програми за инвитро.

# 1 032
Като в същото време налагат убеждението, че едни майки са по' майки от други.  hahaha

Ама то всеки някакъв комплекс има - ако някой има комплекси по отношение на това каква майка е, защото не желал/ могъл да кърми, аз например какво съм му виновна? И аз ли да не кърмя и да кажа "да бе, наистина, то, кърменето, преекспонирана глупост, излишно натягане...", та да му е евентуално по-добре и да е с ненакърнено самочувствие на най-по-по майка? А утре, ако видя някой със счупен крак, какво - да взема да си счупя и моя, или поне да си го обинтовам, та да изглежда като счупен?

Всяка жена в съвременното общество има опцията и правото да не кърми. Аз поне, извън този забележителен форум, дума не съм казала по повод кърменето на малко / хич кърмилите ми приятелки и близки. Но очаквам същото уважение към моите решения (между другото, само между другото, подкрепени от изследвания, масовото лекарско мнение, дългогодишната човешка практика и замисъла на самата природа). А не някой да ме праща в тоалетните или направо да си стоя вкъщи, защото му било неприятно да види някаква 1/3 - 1/4 гърда.

# 1 033
  • София
Трещерица  Ами то "проблема" не е само по моловете.

# 1 034
Жаве, малко в страни от темата, минала съм по тоя път и ще ти кажа, че ако аз, на 31 год. и жена на 43 год. кандидатстване за пари по фонда, тя е с предимство, защото е на границата. Уважавам мъката на тези жени, но защо жена на 25 примерно, чийто шансове да износи здраво дете е на опашката след 43 годишните? И друго- мъж с 9 млн. сперматозоида ще получи субсидия, а мъж с 10,5 млн. няма да получи. С какво 1.5 млн. разлика го прави по фертилен от другия, при положение, че плувците трябва да са около 100 млн.?  Край мен има поне 20 двойки с проблеми, кандидатствали са.......чакат от умрял писмо. Една приятелка получи одобрение след като направи 5 опита без фонда, от които 5тия успешен и когато получи писмото, че е одобрена, близнаците бяха на 4 год... Извинявайте за спама.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт