Отново за кърменето на обществени места

• 77 935
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 1 245
Може би адаптерчетата оглупяват от твърде много спане, не им остава време да си развият мозъка, един вид.

Не мисля, че оглупяват, обаче вероятно такива неща влияят върху развитието също - не се наемам да твърдя в каква посока.

# 1 246
Аз никъде не видях, че от АМ се оглупява. Твърди се само, че от кърменето се поумнява  Joy
Явно е въпрос на прочит ....

# 1 247

А че кърменото бебе е по-гушкано е лично наблюдение на базата на това, че едната ми дъщеря, нахранена с АМ, спеше по три часа самичка. Другата, кърмена, мрънкаше на половин-един час и съотвено три месеца беше залепена буквално за мен - денем и нощем.

Чела съм, че здравият сън прави децата по-умни. Heart Eyes
Аз също.И че децата, които не си доспиват системно, имат по-слаб успех в училище.

Цитат
Ех, Krasi*, киселото мляко не прощава, ще знаеш.
Това не го разбрах, ама ....то сигурно щото съм кърмена.   Mr. Green

Мдааа.. ама не си кърмена в Мол-а. Нито пък до предучилищна  Wink
Явно това ще да е......    Laughing  
Пусто, като не е имало МОЛ-ове по моето бебешко време ..... Mr. Green  язък, проста ще си остана.

# 1 248
Абе вие наистина ли вярвате, че мъжете гледат на гърдите ви само като уред за хранене и никога като сексуален обект. Разбира се, че един тийн на 15 години ще гледа на гърдите ви като на такъв, а не като на шишета и това е нормално. Естествено, че ще му е интересно да гледа и голите реклами по улиците и това е нормално. Само че вие му го предлагате на живо. Вероятността на тези години все още да не е виждал на живо женски гърди е доста голяма, а хормоните си го тресат и него, както и любопитството, а пак казвам вие му ги предлагате на живо. И не са само момчетата. Мойта дъщеря е доста по малка и голи реклами и дълбоки деколтета, както и заголени дупета не и правят все още впечатление, но голи гърди на живо и правят.

# 1 249
Честно казано, една от причините хората да не възприемат кърменето естествено е това, че не го виждат на живо. Като видят 10 на брой пъти кърмещо се бебе, няма да им прави впечатление, нито то, нито гърдите (ако изобщо се виждат), от които се храни.
На мен ми беше също много странна идеята за кърменето преди да родя, но прочетох хубав съвет да разгледам такива снимки и с времето от отблъскващо/ странно взе да ми се вижда нормално.
Мое мнение, не е нужно да се съгласявате.

# 1 250

Е, айде сега, няма. На прима виста се сещам за три възможни обяснения, сигурно има още поне 10.

1. Химичният състава на кърмата може да е по-благоприятна храна за развиващия се мозък
2. Близкият контакт с майката, докосването кожа в кожа, по-честото гушкане може да имат благотворен ефект върху развитието на бебешкия мозък. (Има доста изследвания в тази посока.)
3. Самите кърмещи може да са по-интелигентни или да си избират по-интелигентни партньори поради някакви причини - примерно социални. От там - по-умни бебета.

Не казвам, че е така, но всяко от тези е доста достоверно обяснение - ако, разбира се, има какво да се обяснява.

А това с "не съм кърмена, ама гледай каква съм умна" е горе-долу като "ще си пуша, щото дядо Пенчо пушеше и умря на 95"... Нали не сме от тия.  Laughing
Ако го беше написал някой друг хич нямаше да се впечатля ама jp ... Blush
Излиза, че само до преди 100 години са откърмени само гении, а последния век човечеството взе да опростява покрай АМ. Това е просто храна. Няма нищо общо с гушкането. И хранените с изкуствено мляко бебета са гушкани и обичани. И колкото и да ви се струва невъзможно наистина някои майки нямат кърма, а някои бебета не могат да сучат, така и не засукват от майка си. Не искам да наскача сега цялата гилдия консултанти да обясни причините за това, чела съм достатъчно всичко в кърмаческия форум, може би повече и от повечето успешни кърмачки.

А тези с помпите на кого да се оплачат, че няма място в мола? Добре, че тогава още нямахме мол в нашето село, че щях да се почувствам много дискриминирана.

# 1 251
Честно казано, една от причините хората да не възприемат кърменето естествено е това, че не го виждат на живо. Като видят 10 на брой пъти кърмещо се бебе, няма да им прави впечатление, нито то, нито гърдите (ако изобщо се виждат), от които се храни.
На мен ми беше също много странна идеята за кърменето преди да родя, но прочетох хубав съвет да разгледам такива снимки и с времето от отблъскващо/ странно взе да ми се вижда нормално.
Мое мнение, не е нужно да се съгласявате.

А ако детето ти е много чувствително и си му обяснявал, но пък различно е на живо. Ако видиш как лекичко се шокира при живата гледка, въпреки че преди това е имало разговор. Как ще реагираш? А ако ти към този момент си преценила че детето ти е достатъчно голямо, за да обясниш тези неща, но не  е достатъчно зряло, за да ги види на живо, но въпреки това заради някоя такава демонстрантка и се наложи да го види и се шокира какво правиш? Защо си мислите че всички деца са готови за подобни гледки. А на мен кой ще ми гарантира, че въпросната кърмеща не осакати детето ми псиихически към онзи момент и че това няма да и се отрази, когато на нея и се наложи да кърми?

# 1 252
На 15 вече са виждали доста по-шокиращи неща, от гърда на кърмеща Joy

А ако забременееш и децата имат такава разлика как ще кърмиш бебето? Има семейства с по няколко деца и разликата между първото и последното е 10-15 години. Всеки път ще се криеш вдън гори и нито един път голямото дете няма да те мерне, че кърмиш? Не говорим за разголена гръд, а за нормално прикрито кърмене.

# 1 253
Моето дете не е на 15 доста по малко е и е момиче.

# 1 254
На 15 вече са виждали доста по-шокиращи неща, от гърда на кърмеща Joy

А ако забременееш и децата имат такава разлика как ще кърмиш бебето? Има семейства с по няколко деца и разликата между първото и последното е 10-15 години. Всеки път ще се криеш вдън гори и нито един път голямото дете няма да те мерне, че кърмиш? Не говорим за разголена гръд, а за нормално прикрито кърмене.

Защо да не е разголена?

# 1 255
Ако го беше написал някой друг хич нямаше да се впечатля ама jp ... Blush
Излиза, че само до преди 100 години са откърмени само гении, а последния век човечеството взе да опростява покрай АМ. Това е просто храна. Няма нищо общо с гушкането.

Аз не знам кърмените по-умни ли са. Просто възразявам на аргумента, че няма логика да са. Има много логика да са, сигурно има логика и е да е обратното.

Аз лично смятам, че интелектът е най-вече генетично обусловен. От там нататък - 0.3%, 1% онова... Но знам, че доста хора са привърженици на влиянието на средата и си имат разни аргументи.

Обясних вече за гушкането - има си обективни причини кърмачетата да са по-често в ръцете и на гърдите на майките си. Освен това, контактът при кърмене е съвсем директен. Обсъждали сме другаде кенгуру-грижите за недоносени и т.н. Мисля, че медицината (поне на запад от нас) горе-долу се е съгласила, че контактът кожа в кожа е важен за бебетата. Тъй че не си измислям, моля-моля...

# 1 256
Щом кърмените деца са по-интелигентни от некърмените, или малко кърмените, ще се самоубия smile3538 . Значи всяко цигане, кърмено по-дълго от сина ми, е по-интелигентно от него  baby_neutral   baduu smile3538 smile3538

# 1 257
точно за тях и за племената се сетих. Ген и среда е.

п.п. ако някого това може да го мотивира да не се отказва да кърми, ок, аз лично бях мотивирана от имунитета, който кърмата осигурява, поне в този период.

# 1 258
Само да попитам, Църквата изказа ли се вече за кърменето  Thinking

Ако не е - НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ!

# 1 259
Щом кърмените деца са по-интелигентни от некърмените, или малко кърмените, ще се самоубия smile3538 . Значи всяко цигане, кърмено по-дълго от сина ми, е по-интелигентно от него  baby_neutral   baduu smile3538 smile3538

Не, не значи това. Значи, че евентуално при равни други условия - генетични, социални и т.н., кърмените деца биха били евентуално една идея по-умни. Или по-здрави, или там с нещо си различни. Усреднено, разбира се - което значи, че ще има некърмени по-умни и по-здрави от някои кърмени.

Това мерят тия изследвания - средни стойности върху големи групи хора.

Общи условия

Активация на акаунт