Отново за кърменето на обществени места

• 77 840
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 1 320
...
На кърмените мъже им пораства по-голям, а и освен това и заплатите им са по-големи. Колите са по-мощни и апартаментите с повече квадратура и с по-централно местоположение.

Не гарантира 100% обаче. Аз съм кърмен до две години, а пък... абе както и да е, да не ви занимавам с подробности.

Не гарантира, но бива да се опита! Кърмете!

Аууу, на мен тъкмо пак ми правят намеци да отбивам, начи до 3 поне ще продължа с опита, щом при теб с 2 години не се е получило.  Mr. Green

# 1 321
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Това с по-малко думи го казаха съфорумки в тази тема още доста отдавна. И да, изводите много лесно се правят.

# 1 322
Това с по-малко думи го казаха съфорумки в тази тема още доста отдавна. И да, изводите много лесно се правят.
Ауу, този драскач само като го видя и го подминавам. Всичките му драсканици са с евтина проруска пропаганда, а самият той живее в Португалия. Колко лицемерно само, при положение че е такъв противник на Запада. Да не говорим, че жената е пуснала жалбата август 2014.
Относно убийството на Нягол, казах го още в другата тема. За съжаление мисля, че онези гнусни лекета няма да си получат заслуженото. И както предположих полицаите също са си затваряли очите за други побоища. Но това няма нищо общо със Запада, а с прокажената ни система тук. Няма да се учудя ако ТИМ също са замесени в управата на Мола във Варна(това е само хипотеза, не ангажирам никой с нея)

Последна редакция: сб, 28 мар 2015, 10:41 от Пролетен дъждец

# 1 323
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Да не говорим, че жената е пуснала жалбата август 2014.
Това прави още по-подозрителен факта, че за случая се зашумя чак сега.
За автора не мога да кажа нищо освен това, че му липсва дар слово и е твърде надъхан. Не съм го чела досега, не смятам и да повтарям упражнението.

# 1 324
Нали има някакво техническо време, докато се задвижат нещата. Едва ли като заведеш дело и всичко се решава за 2 дена. Сега му е дошъл редът за разглеждане.

# 1 325
  • Варна
Снощи сценаристите на Слави пак бяха черпили с пълни шепи вдъхновение от темата. Mr. Green
Вицовете пък по традиция ги крадат от една друга. ooooh!

# 1 326

Да не говорим, че жената е пуснала жалбата август 2014.

Пуснала жалба в мола. Сега се включи БХК и ще я представлява в дело по дискриминация, не се казва в коя институция.

Нали има някакво техническо време, докато се задвижат нещата. Едва ли като заведеш дело и всичко се решава за 2 дена. Сега му е дошъл редът за разглеждане.

Не му е дошъл редът на делото, защото още не е завеждано.

Последна редакция: сб, 28 мар 2015, 12:01 от Анонимен

# 1 327
Ок, мерси за уточнението. Въпреки това твърденията в статията са смешни.Още повече като знам колко biased са и другите му  писания.

# 1 328
  • София
Радвам се, че темата заглъхва.

Аз съм погнусена от обществената манипулация, която се развихри в последната седмица.

Лека пръст на Нягол. Аз се прекланям пред хората, които са се грижили за този болен мъж, за да бъде той в добра форма и интегриран. Прекланям се пред всички, които се грижат за болни деца и възрастни и смятам, че те са истинските герои. Всяка от нас може или е можела, когато й е било времето, да си опъне блузата и да нахрани детето си на публично място. Не е трудно. Душата ми ревеше докато гледах брата на Нягол, който заедно със съпругата си е полагал грижи за болните си брат и майка.

ПС Ако не бях виждала три пъти демонстративно кърмещи ходещо дете, и аз бих си мислила, че такова нещо няма. Единият път беше на пейка в друг мол, по обяд фронтално на ескалатора м/у партер и първи етаж. Чудесно видях как жената дръпна към себе си опъващо се дете, за да го "храни". Отгледала съм две физически буйни деца и знам разликите м/у пеленаче, 8-месечно и ходещо.

Да не забравяме, че преди 10-тина години първите молове бяха тези, които дадоха пространство за срещи на бъдещи майки. Ако не се лъжа до ден днешен част от зимните срещи "по месеци" се провеждат на такива места, защото съм мяркала групи с тумбаци по фуд-кортовете и в последните години.

# 1 329
bib.bib, най-вероятно го е дръпнала, за да го успокои, не за да го нахрани. Аз лично бих предпочела да видя сучещо ходещо дете на пейката пред ескалатора, пред такова търкалящо се по земята и ревящо, така че да го чуват поне 2 етажа по-нагоре, или още по-неприятно - тичащо към ескалатора, докато баба му неуспешно се мъчи да го настигне и спре (наскоро бях свидетел на подобна гледка).

Моловете наистина предоставят такива пространства, но това се прави с рекламна цел, така че не виждам какво общо има в случая. Със сигурност многократно си избиват парите от рекламодатели, които рекламират продуктите си по тези срещи - не съм попадала на нито една такава в търговски обект, която да не е спонсорирана от поне една компания за бебешки продукти.

# 1 330
Аз лично бих предпочела да видя сучещо ходещо дете на пейката пред ескалатора, пред такова търкалящо се по земята и ревящо, така че да го чуват поне 2 етажа по-нагоре, или още по-ужасно - тичащо към ескалатора, докато баба му неуспешно се мъчи да го настигне и спре (наскоро бях свидетел на подобна гледка).

Аз пък лично не искам изобщо да виждам ходещо сучещо дете на пейка пред ескалатор, докато ревящи и търкалящи не ми пречат. Честно, ако видя гледка като описаната от bib.bib, ще си помисля че жената е луда.

# 1 331
имам силна непоносимост към определена подгрупа на кърмещите майки, към която принадлежи и въпросната ищца. и тук ги има такива. не ми пречат нека си кърмят, но аз си ги мразя тия.

# 1 332
...
На кърмените мъже им пораства по-голям, а и освен това и заплатите им са по-големи. Колите са по-мощни и апартаментите с повече квадратура и с по-централно местоположение.

Не гарантира 100% обаче. Аз съм кърмен до две години, а пък... абе както и да е, да не ви занимавам с подробности.

Не гарантира, но бива да се опита! Кърмете!

Аууу, на мен тъкмо пак ми правят намеци да отбивам, начи до 3 поне ще продължа с опита, щом при теб с 2 години не се е получило.  Mr. Green

Гери е права, обаче става дума за кърмене до първо отделение, мотивирай се малко повече. Преди това резултатите са посредствени.. да кажем, средностатистически. Има изследвания, но Гери пак не ги е дочела  Twisted Evil

# 1 333
  • София
bib.bib, най-вероятно го е дръпнала, за да го успокои, не за да го нахрани.
Аз бях там, аз видях с очите си. Дръпна го за рамото, то се опъваше, даде му да суче. Дали това е хранене или успокояване ми е все тая. Не е част от обществените норми, да успокоиш така ходещо дете, което се опъва в другата посока.

Има около милион други варианти да залъжеш дете, чието място очевидно, че не е в обедната блъсканица на обществено място. Елементрана съобразителност от грижа за детето.

Няма да вляза в спорове относно кърменето. Аз съм убедена, че то има смисъл и съм се влачила на четири крака в Тина Киркова, за да си взема детето и да го нъкърмя. Второто ми дете е изключително кърмено до шестия си месец. И двата пъти съм родила с тежки операции, които не са били точно обичайно протичащите секциа. Та съм наясно и с хранене на поискване и със закачени деца.

Включване ми изобщо няма общо с кърменето. То е лесно, естествено и се избира от повечето майки поне за първите месеци. Но, уважавам изброра на тези, които не го правят, уважавам тези, които ходят на работа и се цедят. Изобщо уважавам всяка грижа за човешко същество. Ненавиждам вменямането на вина относно некърмене, незаписване в частна градина, ненаучаване на два езика до 1-ви клас, и всякакви подобни...

Включих се, за да изразя погнусата си от кампанията, която заглушава убийството на човек.

# 1 334
  • София
И като съм почнала - не, не вярвам, че кърменето прави децата по-умни.
Това е като историята с джентълмените, които носели цилиндри и се разболявали по-рядко от туберколоза.

Много повече от просто грамотна съм в областта на статистиката. Логиката и абстрактното мислене са ми на повече от задоволително ниво.

Несравними неща, няма как да се съпоставят. Какъв щеше да бъде синът ми, ако бях успяла да го кърмя повече от 40 дни? Дали дъщеря ми е толкова добронамерено и умно дете, защото съм я кърмила? Не, такива са, защото аз съм ги родила с мой и на баща им генетичен материал и защото сме се грижили поне прилично за тях. Встрани, че са имали късмета да се родят с достъп до чиста вода, канализация, образование и медицински грижи. Всъщност без последното нямаше да се родят, а аз щях да съм си заминала от този свят преди поне 18 години. Защото съм от жените, които могат да износят, но не могат да родят вагинално децата си.

Силовото натрапване на естественичеството чрез вменяване на вина е опасно и аз лично смятам, че е противообществено.

Общи условия

Активация на акаунт