Отново за кърменето на обществени места

• 78 167
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 1 410
Стига с това кърмене. Давайте да се прехвърляме в глиганската тема, че да видим на коя са и по големи Crazy Mr. Green Laughing

Моите. Аз за кво писах, че съм крава. Няма нищо случайно. Stop Party Joy

# 1 411
Това ще стане, когато някой молски мениджмънт обяви, че в техния мол приветстват кърменето.

Всъщност някои ве§е го направиха:

"Alexandra Georgieva

В сряда писах до всички молове, за които се сетих, за да се осведомя каква е позицията им по казуса с кърмещата в Paradise Center майка, помолена да преустанови кърменето от служител на охраната. До тук имам отговор само от Mall of Sofia и от The Mall, ето ги и тях:"
Скрит текст:
Mall of Sofia:
"Надяваме се, че при досегашните Ви посещения в Mall of Sofia не сте имали повод да се чувствате притеснена да кърмите детето си свободно. Уверяваме Ви, че и в бъдеще търговският център няма да има политика, която да възпрепятства младите майки да упражняват това свое право.
Преди по-малко от месец оборудвахме и съвсем ново помещение, което се надяваме да служи не само като стая за преповиване, но и да създава подходящи условия за кърмещите майки. Стаята е създадена за Ваше улеснение и комфорт, но кърменето извън нея по никакъв начин не е нежелано."

The Mall:
"Определено тази реакция на служител на реда смути и нас.
Няма да скрия, че от последните 2 месеца ние обсъждаме направата на обособени места специално за тази цел- за да може майките да седнат удобно и да нахранят децата си.
Тази инициатива бе планирана да се реализира в Световната седмица на кърменето (01-07ми август) с подкрепата на Алианса на Българските Акушерки."
И след допълнително уточняване от моя страна:
"След като имаме готовност да подкрепим световната седмица на кърменето и мислим за такива зони, то смятах, че позитивното ни отношение към кърменето на обществени места и в нашите общи части прозираше в отговора ми по-долу.
Никога не бихме направили забележка, ако някоя дама реши да кърми в общите ни части."
Не получих никакъв отговор от другите, до които писах, а именно - CCS, Serdika Center и Paradise Center. Смятам да го възприема като заемане на позиция и да спра да посещавам въпросните. Разбира се, те имат право да заемат каквато и да е позиция, както и аз имам право да реша спрямо нея на кого да бъда клиент.
Значи съвсем резонно попитах по-назад в темата, този служител на реда на своя глава ли е изгонил кърмачката или изрично е имал указания . След този мидиа френзи ако не е неговата глава, ще трябва да е нечия недалновидна мениджърска да пострада. Жени в майчинство са благодат за мола и магазините там, дори и само за да правят тарапана (друг е въпроса, ако на някого му се иска друг вид тарапана, но в такъв случай прекалява; тарапаната си е тарапана, а и видяхме, че кърмачките могат да изглеждат и като от списание)

# 1 412
Айде всяка крава да си знае телето и мястото да му даде виме. Става ли.

# 1 413
Айде всяка крава да си знае телето и мястото да му даде виме. Става ли.

Това може да го кажеш, когато се намираш в краварник. Макар, че не знам кравите дали ще те разберат.

Тук, във форума, по какъв повод е изказването, че не е ясно?

# 1 414
Ми, да, краварник. На точното място съм.

# 1 415
Много остроумно  Tired

Безгранична простотия.

# 1 416
От тази случка и писанията по нея би станал чуден сценарий за филм. С подходящата социална тематика си е и е готов за Оскар, ако случи на режисьор.

# 1 417
Много остроумно  Tired

Безгранична простотия.

Що, да кърмиш е най естественото нещо, И, да, крави са. Кое е простото. Или не можеш да приемеш, че всички сме животни, пък било то и и на върха на хранителната верига.

# 1 418
Какъв щеше да бъде синът ми, ако бях успяла да го кърмя повече от 40 дни? Дали дъщеря ми е толкова добронамерено и умно дете, защото съм я кърмила?

Няма как да знаем. Както няма и как да знаем същият човек, ако не пушеше, щеше ли да се разболее от рак.

Или ако не беше работил 20 години под стрес, щеше ли да умре от инфаркт.

Всъщност нищо почти нямаше да знаем - защото няма как да направиш всички условия еднакви.

Ами то не е възможно да се направят всички условия еднакви. Не е и нужно. Става дума за кохорти, следени с години и за наблюдавани тенденции. Не за рандомизирани проучвания.

Знам. Simple Smile Опитвах се да го обясня с друг пример, към който се надявах, че няма тенденциозност у авторката, на която отговарях.

# 1 419
Аз много добре приемам, че съм животно. Поради това не ям себеподобни Simple Smile. Ама не съм от вида крава. Хомо сапиенс съм.

# 1 420
  • Canada - Montreal
Аз пък съм извънземна, абе направо неземна... върха на сладоледа, не на хранителната верига.За мен годинките и земното притегляне не вАжат NaughtyДа му мислят кравите!

# 1 421
има ли тук кърмещи на обществени места ?
да метнат по една снимка , да им видим цицорите.  Laughing
така де .... дали ще е у Мола или тук  е все едно - ще зяпаме  hahaha

# 1 422
  • София
bib.bib, не следя темата активно, съботно надникнах да видя до какви висоти е стигнала и изкоментирах последния пост (в случая твоя), който може и да съм изпуснала от контекста, съжалявам. Може би и затова не ми е ясно с какво коментарът ми предизвика последвалите две пространствени обяснения, така че нямам намерение да ги коментирам.
Maria.St, следващите два поста, а и в голяма степен този, където те цитирах не са насочени към теб или още по-малко срещу теб  Hug

Цитирах те, за да дообясня, че жената, коятно видях и чието действие за мен е странно дръпна детето, за да му даде да суче. Тоест не го дръпна, а след минута то да е поискало да суче. Не че бих седяла да наблюдавам. Действието се случваше пред погледа ми за времето докато машината ме е возела нагоре.

Напълно съм наясно, че и деца и бебета ходят в молове. Напълно съм наясно, че има вариант да не са спокойни или да огладнеят. Знам, че майките можем и мислим за повече от едно нещо едновременно, така работи женския мозък. Съответно подбираме кога и къде да ходим и как да успокоим изнервено/уморено дете.

# 1 423

Бонгооо, сбъркал си темата. В другата тема ще си ги мерим и показваме за доказателство. Тук в тази сме само дискретно кърмещи  Mr. Green

# 1 424

Нима искаш да ме видиш с дете, захапало гърдата ми? Не! Ти искаш да видиш себе си в ролята на детето.

Общи условия

Активация на акаунт