Отново за кърменето на обществени места

• 78 484
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 165
Гейовете си имат паради, демострират своята сексуална ориентация с дръзки, неприлични пози, облекло, жестове и пр. Всичко това действа доста зле от възпитателна гледна точка на децата и подрастващото поколение.

# 166
Но не е в това проблема:аз останах изненадана,че има обособена стая за тази цел и не мога да разбера защо младата майка не е пожелала да я ползва. И да си кажем честно,ако нямаше такава стая сигурно щеше да се извие една дискусия как е в развитите страни и как там за всичко е помислено ииииии......!?
Ето този въпрос си задавам.Направили ти забележка,че кърмиш не където трябва :и какво от това.Защо чак на съд?Това ли е най-наболелия проблем на младите майки?

Вариант 1) Почети по-назад в тази или в другата тема, а най-добре иди постой 15-20 минути в такава стая и ще си отговориш на въпроса.

Вариант 2) (с което мисля да приключи моят принос към найстата тема по същия въпрос и по повод поредните глупости, които се пишат)

Моите лични отзиви специално за бебешката стая на Парадайз Мол, която съвсем наскоро ползвах (не че не знаех къде отивам, но имах определени съображения):
- смрадта от насрани памперси не се траеше;
- видимо беше ужасно мръсно;
- имаше един избушен дървен стол, на който и без да кърмиш, няма да ти е особено приятно да седиш;
- локацията и изолацията беше такава, че през 10-15 секунди детето ми се стряскаше от пусната вода на друга тоалетна, безобразно шумните сушоари за ръце, крещящи деца, тийнове и възрастни, тръгнали към тоалетните и т.н.

Що се касае до проблемите на младите майки - всеки е свободен да се бори за това, за което смята, че му е важно към конкретния момент. При толкова много проблеми - каузи има за всички.

# 167
  • Варна
някои дори стигат до там, че и вода не дават на децата
Мдам, като мен. Само не разбрах - всички тези излияния означават, че НЕ трябва да се кърми според теб, така ли? Т.е. има - няма кърма - кърменето е сектантско и трябва да се изкорени. Никво кърмене, тъкмо кърмачките няма да веят цици по моловете. Извинявай, ама това ми звучи не по-малко сектантско Mr. Green

# 168

Вариант 1) Почети по-назад в тази или в другата тема, а най-добре иди постой 15-20 минути в такава стая и ще си отговориш на въпроса.

Вариант 2) (с което мисля да приключи моят принос към найстата тема по същия въпрос и по повод поредните глупости, които се пишат)

Моите лични отзиви специално за бебешката стая на Парадайз Мол, която съвсем наскоро ползвах (не че не знаех къде отивам, но имах определени съображения):
- смрадта от насрани памперси не се траеше;
- видимо беше ужасно мръсно;
- имаше един избушен дървен стол, на който и без да кърмиш, няма да ти е особено приятно да седиш;
- локацията и изолацията беше такава, че през 10-15 секунди детето ми се стряскаше от пусната вода на друга тоалетна, безобразно шумните сушоари за ръце, крещящи деца, тийнове и възрастни, тръгнали към тоалетните и т.н.

Предлагам да се направят МОЛове за кърмачки, които хем искат да са майки, хем да са и тинейджърки обикалящи безцелно по магазините. Нали бяха ниски майчинските, отдавна съм забравила как стоеше и този въпрос?....

# 169
http://novanews.bg/news/view/2015/03/24/105635/%D0%BA%D1%8A%D1%8 … 0%B5%D1%82%D0%B0/

Значи в нормалните държави може,а при нас не може! Simple Smile

# 170
     БХК и подобни организации за пореден път ще настроят общественото мнение срещу жените, избрали да кърмят. Направили забележка на кърмачка и това е повод за дискусии, дела за дискриминация, най-вече за източване на едни пари. Не от конкретното дело, а от програмите за борба с "дискриминацията" на кърмещите. Създаваме си обществени каузи за защита на права, които по принцип не се нарушават. И ако в случая с нещо охраната ги е нарушила, това е толкова малозначително, но ще се превърне в повод България да бъде представена пред света като държава, дискриминираща кърмачките. 
     На мен не ми пречи, нито смущава кърменето на публично място, но и не припадам от умиление. Все едно да изпитвам удоволствие, ако хранят бебето с шише. Самото бебче може да ми създаде приятно усещане, не храненето му.   
    Всеки има право на естетически усещания, включително да не харесва кърмене на публично място. Ако кърмещите жени са си създали очаквания всички да изпитват удоволствие като ги гледат, ще бъдат разочаровани.

# 171
Ами на гейовете им е забранено да кърмят. Аме не от съдията, а от по-висша инстанция...

# 172
  • София
някои дори стигат до там, че и вода не дават на децата
Мдам, като мен. Само не разбрах - всички тези излияния означават, че НЕ трябва да се кърми според теб, така ли? Т.е. има - няма кърма - кърменето е сектантско и трябва да се изкорени. Никво кърмене, тъкмо кърмачките няма да веят цици по моловете. Извинявай, ама това ми звучи не по-малко сектантско Mr. Green

Не, кърменето не е сектантско, разбира се. Ненормална е цялата тази истерия около кърменето на всяка цена, заклеймяване на всички, които не го правят по каквато и да била причина, промиването на мозъци, демонстрациите като тази на майката-кърмилница. По същия начин се процедира и с естественото раждане, неваксинирането, ЕБХ и прочие...

# 173
Миналата пролет ми се случи веднъж да кърмя навън,ами нямах проблем,но от шала всичко си беше дискретно Peace

# 174
  • Пловдив
Кърмата е полезна в първите месеци от живота на детето, но след 6 месеца тя става крайно недостатъчна. Мога да го обясня съвсем научно, но нямам за цел да се правя на просветител. Става въпрос за нуждите от хранителни вещества на малкия организъм, изграждането и функционирането на храносмилателната система. Подготовката на организма за самостоятелно хранене след време. Кърмата си е кърма, водата си е вода, соковете и пюретата са съвсем друго. Ако организма не получава това от което има нужда то той изчерпва налични запаси, след това забавя развитието на някои органи, клетки и т.н. за сметка на други и т.н. и т.н.
Всеки има право да решава сам за себе си, аз съм за кърменето, за секса съм, за свободата на словото. Но съм против парадността на майките кърмилници в някои моменти и тяхната безотговорност, против съм секса на обществено място, против съм и словоблудствата, вулгарността и подигравките по отношение на свободата на словото. А за майките на които децата ядат само кърма и са над 5 месеца, не се чудете защо децата ви ядат по-често или не могат да издържат и 3 часа без кърма - защото кърмата ви вече изобщо не им е достатъчна.

# 175
Предлагам да се направят МОЛове за кърмачки, които хем искат да са майки, хем да са и тинейджърки обикалящи безцелно по магазините.
Моловете не са само за безцелно обикаляне, някои от нас трябва да пазаруват понякога и то с все бебето.
За мен са удобни когато е лошо времето, а и всичко е на едно място - аптека, дрогерия, супермаркет, плащането на сметки, магазина за гащи и чорапи...

# 176
Миналата пролет ми се случи веднъж да кърмя навън,ами нямах проблем,но от шала всичко си беше дискретно Peace

Аууууу как така,не те ли е срам ти сега си престъпник край за затвора си,недей писа такова нещо,че сега ще те нападнат,защото тука знаят само да съдят другите хора,но както всеки българин не се вижда първо себе си,а гледа другия!!Всеки знае да съди другия,но с какво право аз не знам!Кое му дава права,само някои институции могат да съдят!! Simple Smile Simple Smile Simple Smile Всеки има право да си живее както си иска,стига да не пречи на друг,и да спазва законите! Simple Smile

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 15:42 от Leitenanta

# 177
  • Варна
Сега ще хвърля една бомба и ще бягам, че ме е страх от реакциите ви  Mr. Green

За мен, кърмещата недискретно жена изпитва някакво первезно удоволствие, че другите мъже я гледат достатъчно разгърдена.

# 178
Ами до колкото аз знам,то дискретно е сучело!! Simple Smile

# 179
Моловете не са само за безцелно обикаляне, някои от нас трябва да пазаруват понякога и то с все бебето.
За мен са удобни когато е лошо времето, а и всичко е на едно място - аптека, дрогерия, супермаркет, плащането на сметки, магазина за гащи и чорапи...

Мда. Освен това някои имат и други деца, които от време на време трябва или искат да присъстват на разни събития в МОЛ-овете, и колкото и да не ни кефи идеята с бебе в мола, трябва да ги заведем. Ама що пък трябва чак толкоз да се задълбочаваме  Laughing Важното е да се пише, не да се чете, пък ако се хейт-ва още по-добре...

Общи условия

Активация на акаунт