Отново за кърменето на обществени места

• 78 189
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Кърмата е полезна в първите месеци от живота на детето, но след 6 месеца тя става крайно недостатъчна. Мога да го обясня съвсем научно, но нямам за цел да се правя на просветител. Става въпрос за нуждите от хранителни вещества на малкия организъм, изграждането и функционирането на храносмилателната система. Подготовката на организма за самостоятелно хранене след време. Кърмата си е кърма, водата си е вода, соковете и пюретата са съвсем друго. Ако организма не получава това от което има нужда то той изчерпва налични запаси, след това забавя развитието на някои органи, клетки и т.н. за сметка на други и т.н. и т.н.
Всеки има право да решава сам за себе си, аз съм за кърменето, за секса съм, за свободата на словото. Но съм против парадността на майките кърмилници в някои моменти и тяхната безотговорност, против съм секса на обществено място, против съм и словоблудствата, вулгарността и подигравките по отношение на свободата на словото. А за майките на които децата ядат само кърма и са над 5 месеца, не се чудете защо децата ви ядат по-често или не могат да издържат и 3 часа без кърма - защото кърмата ви вече изобщо не им е достатъчна.

Наистина ли можеш да го обясниш научно? Голяма глупост си написала, без извинение. И не, не се чудим нищо такова.

# 196
  • Варна
Цитатът не е май! Моля те, оправи го.
thumbsup
Извинявам се за объркването

# 197
  • Русе, България

# 198
  • София
Колкото повече чета,толкова по-безмълвна ставам. Толкова двуличност в близки отношения,толкова негативизъм.
Припомних си как на морето,Гръцкото,не нашето една майка кърмеше до нас,даже не се покриваше с шал.Моето дете първия път ме попита и после не повдигна повече темата,прие го за нещо естествено.Половинката и да го е отразил не го коментира.Не видях някой да й прави забележка,нито някой да я зяпа.Това в продължение на 6-7 дни. Нейното даже не беше дискретно.
На жената, кърмеща недискретно, колко ще се види от гърдата,може би и по-малко отколкото по клиповете,рекламите и филмите.
Предполагам силно възмущаващите се,вътрешно се отвращавате и от хората с недъзи движещи се по моловете,отвън лицемерна усмивка,вътрешно,защо не си стои в къщи.
Кърмила съм навън-рядко,но когато ми се е налагало съм го правила.Както и в самолет, предполагам съседните места ми бяха благодарни,че запуших ревящата уста с гръд,вместо да слушат рев до изтощаване. Биберони така й не пожела да ползва,за тези които решат да питат,защо не съм запушила устата с биберон.

# 199
"Началникът на охраната на търговския център обаче потвърждава, че кърменето на територията на търговския център е нежелателно и гледката на кърмещи жени възмущава другите клиенти на центъра."

Ето затова трябва да се даде право на тази жена, надявам се да спечели.

# 200
  • Пловдив
Какво точно не разбирате от това, че бебето не може да се засити само с кърма след 6-я месец. Аз разбирам, че сред вас няма гении, но все пак от обща култура може да потърсите информация, но не само в интернет. Мнението което съм изразила си е лично мое, вие сами можете да избирате как и какво да правите. Не съветвам никого да прави каквото и да било.

# 201
Не ми пречи кърменето навън, било дискретно или не чак толкова. Пречи ми тропането с краче: "Аз кърмя! Това е постижението на живота ми! Искам всички да разберат какво възвишено нещо правя!"  

# 202
Абе аз различно реагирам да ви кажа.
Дразни ме гледка на кърмеща жена в препълнено заведение, в някакви изкуствени места, тип молове. Все едно й е  все едно. Разбирам, че има спешни моменти, когато трябва да дадеш храната веднага, че е бебе и не се съобразява. Ще ми се да има удобни лоундж места по такива търговски центрова да може спокойно да влезе, да нахрани детето на приятна музика, да има възможност и самата тя да си почине и тн. Това ми се струва много по-важна кауза от това въпросната кърмачка и да изкрънка някой лев от поредния измислен 'проблем'.

Но мен по принцип ме дразнят жени, които използват мола за социално средище и мъкнат горките си бебета  с часове по такива места, където няма глътка пресен въздух и лъч естествена светлина. Много ми се струва грубо спрямо децата. Като да го оставиш на зрънчо с форма на животни пред таблета и да кажеш "ето, обяда е сервиран". Не ми се иска да е така.

Гледка на спокойно бебе и кърмеща жена в парка ме умилява до сълзи направо.
И в двата случая все за цици става въпрос, все за бебета, но реакцията ми е различна. В едното съзирам грижа, любов, внимание към детето.  Другото ми се струва сякаш казва 'все тая, лапай цицата и млъквай, че имам още 3 етажа"

# 203
Не подкрепям това жените да кърмят под прожектора и в знак на протест, извадили и двете си гърди като на сцена (виждала съм го, изключително антипатична сцена, в която бебето и неговите нужди бяха изцяло на заден план). От друга страна за мен е факт, че в България не навсякъде може да се кърми публично по нормалния, дискретен начин, а би следвало. В този ред на мисли, не намирам, че делото и дискусията, която предизвиква, са лишени от основания.

Във всяка държава, в която съм живяла, съм виждала публично кърмещи майки. В Холандия - най-много и в този ред на мисли ме изумиха мненията на една потребителка, че там за 15 години не е виждала кърмене на открито.

# 204
  • където ми харесва
"Началникът на охраната на търговския център обаче потвърждава, че кърменето на територията на търговския център е нежелателно и гледката на кърмещи жени възмущава другите клиенти на центъра."

Е, хайде сега, дружно да се възмутим, че видиш ли, има хора, дето се възмущават от кърмещи жени...

# 205
Нямам против кърменето, но имам против развяващи се цици.
Ако е покрита е умилително, ако е показно може да е отвращаващо.
Сексуалният акт също е нещо естествено и нормално.
Надявам се да не се случва по моловете.

# 206
  • София

Не знам дали ако спечели ще се промени нещо, която е искала да кърми открито, така или иначе го прави.
Но ако загуби, в мола ще се напълни с активистки-демонстраторки, което е тъпо за бебетата.

# 207
  • Once there was a Hushpuppy...

Но мен по принцип ме дразнят жени, които използват мола за социално средище и мъкнат горките си бебета  с часове по такива места, където няма глътка пресен въздух и лъч естествена светлина. Много ми се струва грубо спрямо децата. Като да го оставиш на зрънчо с форма на животни пред таблета и да кажеш "ето, обяда е сервиран". Не ми се иска да е така.

Гледка на спокойно бебе и кърмеща жена в парка ме умилява до сълзи направо.
И в двата случая все за цици става въпрос, все за бебета, но реакцията ми е различна. В едното съзирам грижа, любов, внимание към детето.  Другото ми се струва сякаш казва 'все тая"

Мисля точно същото.
Но, сега ще те обвинят, че искаш да ги тикнеш кърмачките и кърмачетата на забутана пейка в парка. А, на тях мястото им е в мола, да социализират бебетата, да не са в изолация. На, който му е неприятно да ги гледа да си ходи, един вид това е посланието, което ни отправят кърмещите майки.

Въпреки, че не се умилявам от гледка кърмеща майка, то в никой случай не би ме и подразнила Peace Бих се възмутила на ум, ако си ги е проснала на вън и всичко е изсипано пред хората.
Никога, ама никога не бих направила забележка на кърмеща жена и не го разбирам това със забележките.

# 208
Толкова много възмУтени и огОрчени псевдо-моралистки hahaha hahaha hahaha имали против развяващи се цици Sick дори не смятам да коментирам  Sick

# 209

И според мен има (условно да го нарека така) конфликт на интереси. От една страна стои интересът на бебето да бъде нахранено и интересът на майката да не й се ограничава свободата да бъде където пожелае, само защото има малко дете. От другата страна стои интересът на онези, които намират кърменето за неестетично. При така поставената ситуация, логично е интересът на бебето и майката да бъдат с приоритет, а другите хора просто да извръщат поглед. Не е нужно да се адмирира кърменето, а просто да се толерира.

Защото София не е България и има достатъчно общности и населени места, в които кърмене извън дома е социално неприемливо. 

Общи условия

Активация на акаунт