Отново за кърменето на обществени места

• 78 157
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 210
Е, хайде сега, дружно да се възмутим, че видиш ли, има хора, дето се възмущават от кърмещи жени...

И? Отворила си темата само за себе си ли?
Мислех, че те интересува какво мислят другите.
Пак нещо съм се объркала.

# 211
  • София
Абе аз различно реагирам да ви кажа.
Дразни ме гледка на кърмеща жена в препълнено заведение, в някакви изкуствени места, тип молове. Все едно й е  все едно. Разбирам, че има спешни моменти, когато трябва да дадеш храната веднага, че е бебе и не се съобразява. Ще ми се да има удобни лоундж места по такива търговски центрова да може спокойно да влезе, да нахрани детето на приятна музика, да има възможност и самата тя да си почине и тн. Това ми се струва много по-важна кауза от това въпросната кърмачка и да изкрънка някой лев от поредния измислен 'проблем'.

Но мен по принцип ме дразнят жени, които използват мола за социално средище и мъкнат горките си бебета  с часове по такива места, където няма глътка пресен въздух и лъч естествена светлина. Много ми се струва грубо спрямо децата. Като да го оставиш на зрънчо с форма на животни пред таблета и да кажеш "ето, обяда е сервиран". Не ми се иска да е така.

Гледка на спокойно бебе и кърмеща жена в парка ме умилява до сълзи направо.
И в двата случая все за цици става въпрос, все за бебета, но реакцията ми е различна. В едното съзирам грижа, любов, внимание към детето.  Другото ми се струва сякаш казва 'все тая, лапай цицата и млъквай, че имам още 3 етажа"

Благодаря ти! Описва и моето отношение и чувства Simple Smile

# 212
  • където ми харесва
Е, хайде сега, дружно да се възмутим, че видиш ли, има хора, дето се възмущават от кърмещи жени...

И? Отворила си темата само за себе си ли?
Мислех, че те интересува какво мислят другите.
Пак нещо съм се объркала.

Не си се объркала, просто не очаквах, че толкова възмутени хора се възмущават от други възмутени хора.

# 213
просто не очаквах, че толкова възмутени хора се възмущават от други възмутени хора.

Да, защото е обидно за една цяла група хора.
И не съм възмутена- точно по български си е и темата, и МОЛ-а.

Ако се обърне някоя охрана към друг с думите: дебелите/ бедните/ грозните дами не са желателна гледка в МОЛ-а също ще е неприемливо. Разбираш ли ме какво казвам Simple Smile

# 214
  • където ми харесва
Тоест, за теб дискриминацията на база външен вид е абсолютно равносилно на физиологичните нужди на едно дете? Rolling Eyes

# 215
Тоест, за теб дискриминацията на база външен вид е абсолютно равносилно на физиологичните нужди на едно дете? Rolling Eyes

За "циците" ли говорим или за детето?
Защото, както коментирах на едно друго място, аз повече гърди и зърна на некърмещи съм виждала.

# 216
След като сме в България, се предполага, че знаем как ще реагира мнозинството на голи гърди посред бял ден, били те и на кърмеща майка.
Въпросът ми към кърмещите майки, който се надявам да не разбуни духовете, е следният: имало ли е отрицателни реакции към онези от вас, които кърмят или са кърмили прикрити?
А онези, които не кърмите прикрити - толкова ли е важно за вас да го правите по този начин? Знаете къде живеете.

Замислих се как точно е кърмила ищцата, която провокира създаването на темата. Не съм я чела цялата, а в медиите не намирам информация или не търся достатъчно задълбочено.

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 18:27 от Songes

# 217

Досега не съм виждала жени, които да си свалят блузите до кръста. Доста по-прикрити са от повечето посетителки на МОЛ-вете, извадили циците и задниците си на показ.
Е, ако майката реши да се съблече и да си ги вее, тогава нека бъде глобена или изведена от охраната.

За стаите - малко ми е странно, поне моето дете като огладнееше се дереше като звяр. Значи или трябва да обикалям в близост до стаята или да го държа гладно и да пищим из етажите, докато се доберем до заветната стая.

Аз цици и задници на показ в моловете не съм виждала, но пък обикновено ги посещавам бързо и кратко, за да свърша нещо, а не на разходка, и много-много не се зазяпвам по деколтета и дължини. Кърмачки на обществени места изобщо не съм виждала, не знам дали това е хубаво или лошо. Забелязала съм, че повечето молове имат стаи за кърмене и повиване, не съм имала повод да влизам и не знам в какво състояния са. Предполагам, че е невъзможно да кърмиш права, но обикалянето, за да намериш пейка в мола понякога е по-голямо от обикалянето, за да намериш тоалетната (в близост до която са тези стаи). Мисля, че повечето жени с нормален усет за живот в гъстонаселена общност, няма да заголят демонстративно базуки в центъра на мястото, където са, а ще намерят дискретен начин да накърмят детето. Има войнстващи кърмачки, които със сигурност биха ми били неприятни както като тон, така и като поведение, но освен във форума, никъде другаде не съм ги срещала.  Laughing Във всеки случай тръгването с напращели голи гърди напред "Признайте ми правото и вижте каква ултра-майка съм" няма как да срещне одобрение от моя страна. Не бих искала да се натъквам на бебе, захапало гърда, оголена дотолкова, че да мога да и изброя вените, но от прочетеното не мисля, че са много жените, които държат да демонстрират... нещо. Повечето са нормално дискретни - закътана пейка, подходяща блуза, шал, наметало за кърмене, т.н.

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 22:03 от hairy rabbit

# 218
Е, виж, друго е да се подава тлъст задник в прашки от плитки дънки или огромен мазен бюст от деколтиран потник - ама тогава всички цъкат и зяпат, не е като да направят забележка да се приберат месата.
За какво ще сигнализираш охраната? За гладно бебе? Изпращя народа... Я марш в кенефа да кърмите! Значи да се храни с бутилка може, да се кърми е грозно??? На мен пък не ми се е случвало да зяпам кърмеща жена и да оглеждам какво се вижда и какво - не...

Любимият аргумент на войнстващите кърмачки. Неприятно ми е да гледам човешко същество, захапало част от друго човешко същество на обществено място, така, щото всички детайли да са ясно видими отдалеч. Да, не е еротичен акт, но е твърде интимен/ личен, за да искам да му бъда свидетел. Храненето с бутилка няма нищо общо.

Ако се натъкна случайно на кърмеща навън жена, инстинктивно ще извърна очи, за да и дам лично пространство. Дори няма да се замисля, за мен е нормална реакция. Няма да я заоглеждам. Ако обаче тя е проснала бюст така, че всичко да се вижда, явно държи да демонстрира нещо и за мен е неприемливо.

# 219
След като сме в България, се предполага, че знаем как ще реагира мнозинството на голи гърди посред бял ден, били те и на кърмеща майка.

Аз съм извън България, но не съм виждала нито веднъж кърмеща на обществено място жена. А има хора от всякакви нации и са повече от местните.

# 220
  • София
Докато се хранеше, макар и с бутилка, дъщеря ми беше толкова отдадена и беззащитна, че винаги съм търсила най-забутаната пейка в парка/градинката, за да не я притеснява никой.

Дори не ставаше въпрос за кърмене. Дори не съм си и помисляла за мол.

# 221
  • До хладилника, който обичам
Кърмата е полезна в първите месеци от живота на детето, но след 6 месеца тя става крайно недостатъчна. Мога да го обясня съвсем научно, но нямам за цел да се правя на просветител. Става въпрос за нуждите от хранителни вещества на малкия организъм, изграждането и функционирането на храносмилателната система. Подготовката на организма за самостоятелно хранене след време.
О, моля те - обясни ми съвсем научно, в случай, че нямаш предвид елементарния факт, че около средата на първата година децата се захранват паралелно с кърменето, което всички знаем. Ако казваш "кърмата става неполезна/гола вода/т.н.", моля, приложи проучвания.
Това е пряката област, в която имам обширни професионални познания и ми е много интересно какви са научните доказателства.
Ако имаш предвид, че към 6м бебетата се захранват, не доказвай  Laughing (въпреки че за "крайно недостатъчна" ще ми е интересно да видя проучванията, понеже тези, известни в научния свят, не са съгласни с твърдението).

# 222
  • Galaxy 13197853088
Забелязвал съм кърмещи навън жени.И се възхищавам на отдадеността им.
Би следвало да си е нормална гледка и да не се дървят възмутени женоря и
пъпчиви тинейджъри, но уви - такива са времената.

# 223
Идеята на въпросната "кърмачка" не е да бъде нахранено детето и, а да се изкрънкат пари от Мола чрез съдебно дело за дискриминация.
И ние тук да редим два реда сълзи и два реда сополи за това колко е дискриминирана беззащитната кърмачка и как нейното бебе останало гладно, защото не му дали да бозае докато майка му пазари от новата колекция на Зара...

Да очаквам ли в близко бъдеще кърмачки от тези "естественичките" на  протест чрез масово публично кърмене по Моловете???

# 224
Оф, дискриминираната ги съди за минимална сума ,целта и  както и на организацията ,която я подкрепя е да популяризира кърменето на публични места .каква е причината да карат майките да кърмят в молове барчета и т.н . не ми е понятно на мен.

Общи условия

Активация на акаунт